play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
  • cover play_arrow

    Radio Megaton Radio Megaton..

Odana počast dr. Franji Tuđmanu

Izaslanstvo Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Podružnice Varaždinske županije u subotu je, u prigodi njegovog 100. rođendana, odalo počast prvom hrvatskom predsjedniku i svom Vrhovnom zapovjedniku, dr. Franji Tuđmanu.

Počast utemeljitelju hrvatske države paljenjem lampiona i molitvom odali su županijski veterani i dragovoljci iz Varaždina, Novog Marofa, Varaždinskih Toplica, Maruševca i Ivanca kod njegove biste pored rodne kuće, nakon čega su je, uz stručnu pomoć i razgledali, te se, biranim riječima, upisali u knjigu sjećanja. “Dr. Franjo Tuđman je trajna vrijednost, najveći državnik cjelokupne hrvatske povijesti, njegovom odvažnošću, mudrošću i razboritošću obranjena je, a u konačnici i oslobođena Hrvatska i njegov lik lidera, vođe u najtežim trenucima ostat će u trajnom sjećanju hrvatskih branitelja.”, istaknuli su u udruzi.”

Po okončanju posjeta kompleksu rodne kuće dr. Franje Tuđmana, goste je, nedaleko od spomenute lokacije, u svom domu dočekao ratni pripadnik legendarnih Puma, Nenad Knjaz i njegova obitelj. U neformalnom, opuštenom i ugodnom druženju evocirale su se uspomene na slavne dane hrvatske povijesti s početka 90-ih, a jednako tako analizirale i mnoge aktualne teme.

Nove vijesti

  • PLAYLISTA
  • Regija

    Nove tri zlatne medalje na prestižnom natjecanju Monde Selection u Bruxellesu: Varaždinsko bučino ulje traže kupci iz cijele Europe   

    Varaždinsko bučino ulje obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava Kolenko, Kurtek i Vidaček iz Varaždinske županije osvojilo je nove tri zlatne medalje na 63. svjetskom natjecanju u kvaliteti proizvoda Monde Selection u Bruxellesu. Kuhari s Michelinovim zvjezdicama, članovi Francuske kulinarske akademije i drugi vrhunski stručnjaci iz Ocjenjivačke komisije su Varaždinsko bučino ulje opisali kao „vrhunsko izrađeno“ za „dašak profinjenosti u spravljanju jela“ te istaknuli da je „izvrstan odabir za dodavanje boje i okusa jelima“. […]

    today09/04/2024 195

    0%