play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Odabir savršenog madraca nije naporan zadatak uz ove savjete

Odabir savršenog madraca iznimno je važan čimbenik za potpuni noćni odmor, kao i za opće zdravlje. Madraci se razlikuju po materijalu, veličini, tvrdoći i drugim značajkama, pa je važno znati što tražiti kada kupujete madrac. Srećom, prateći naše savjete možete uz samo nekoliko minuta izabrati savršeni madrac za Vas.

 

3 savjeta za kupnju madraca

Odabir madraca je važan zato što se na njemu provodi većina vremena u krevetu. Ako madrac nije udoban ili ne podržava pravilno držanje tijela, to može dovesti do bolova u leđima i drugih zdravstvenih poteškoća.

Stoga je madrac ozbiljna investicija, prije koje bi svaki savjesni potrošač trebao znati ove stvari:

Prvo, trebate odrediti veličinu madraca koji Vam je potreban. Madraci su dostupni u različitim veličinama, od pojedinačnih do bračnih, pa je važno da odaberete madrac koji se uklapa u okvir Vašeg kreveta.

Drugo, trebate odlučiti o materijalu madraca. Moderni madraci napravljeni su od različitih materijala, kao što su pjena, lateks, madraci od memorijske pjene ili punjeni pamukom. Svaki materijal ima svoje prednosti i nedostatke, pa je važno informirati se o svakom materijalu prije nego što se odlučite.

Treće, trebate odlučiti o tvrdoći madraca. Tvrdoća madraca se kreće od mekog do tvrdog. Ovisno o Vašim osobnim i kiropraktičkim preferencijama , možete odabrati madrac koji varira mekoćom.

Kakvi sve madraci postoje?

Postoji nekoliko različitih vrsta madraca koji se mogu kupiti, svaki s različitim dizajnom, funkcionalnošću i cijenama.

Lateks madraci – Ovaj tip madraca je izrađen od prirodnog lateksa, koji se smatra jednim od najudobnijih materijala za spavanje. Oni su često skuplji od drugih vrsta madraca.

Madraci od memorijske pjene – Ovaj tip madraca ima površinu koja pamti Vaš oblik tijela, te nudi savršenu podršku i neopterećeni san.

Madraci punjeni jastučićima od vate – Ovaj tip madraca sadrži vunene jastučiće koji pružaju meku i udobnu podršku.

Inner spring madraci – Ovaj tip madraca ima unutrašnje opruge koje pružaju podršku. Ovi madraci su često dostupni u različitim tvrdoćama i cijenama.

Vodonepropusni madraci – Ovaj tip madraca ima zaštitni sloj koji štiti madrac od vlage.

Madraci s toplinskom regulacijom – Ovaj tip madraca ima mehanizam koji omogućuje regulaciju temperature tijekom noći.

Hibridni madraci – Ovaj tip madraca je kombinacija više vrsta materijala, kao što su inner spring i pjenasti materijali. Oni su često skuplji od drugih madraca.

Antialergijski madraci – Ovaj tip madraca je dizajniran za osobe koje pate od alergija. Moderni materijali omogućuju madracu da sprječava zadržavanje bakterija i alergena na površini madraca.

Prije krajnje kupnje madraca, važno je provjeriti njegovu debljinu i čvrstoću, kao i vrstu punjenja. Također, nemojte zaboraviti na jamstvo, u slučaju da ćete odabrani madrac morati vraćati u trgovinu radi zamjene. Važno je provesti vrijeme i istražiti sve opcije prije krajnje kupnje, kako biste bili sigurni da kupujete madrac koji će zadovoljiti sve Vaše potrebe.

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Razno

  Više od 18 tisuća eura za projekt „Razvoj pametnih i održivih rješenja u Gradu Novom Marofu”

  Digitalizacija rada gradske uprave te razvoj smart city koncepta, među prioritetima su brojnih jedinica lokalne samouprave, stoga je i osmišljen projekt „Razvoj pametnih i održivih rješenja u Gradu Novom Marofu”. Potvrda da je osmišljen i pripremljen dobro je odluka Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost da sufinancira ovaj projekt vrijedan gotovo 46 tisuća eura, a ugovor o sufinaciranju gradonačelniku Siniši Jenkaču u četvrtak su uručili ministrica zaštite okoliša i […]

  today19/07/2024 6

  0%