play_arrow

keyboard_arrow_right

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
chevron_left
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Obljetnica pogibije hrvatskog branitelja Josipa Magaša iz Prigorca

U prigodi 29. obljetnice pogibije hrvatskog branitelja Josipa Magaša iz Prigorca, njegova kćerka Maja te izaslanstva Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Varaždinske županije i Ogranka Ivanec, kao i Udruge veterana 1. Gardijske brigade Tigrovi Podružnica Varaždin, polaganjem spomen-buketa, paljenjem svijeća trobojnica i molitvom na posljednjem počivalištu na groblju u Varaždinu, prisjetili su se njegove žrtve u stvaranju Hrvatske. Zbog trenutne epidemiološke situacije, komemoraciji su nazočila tek najuža vodstva spomenutih udruga, a na očuvanju tradicije održavanja memorijala zahvalu je uputila Josipova kćerka Maja. Prigodnim riječima obratili su se i Branko Družinić, predsjednik Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Varaždinske županije te Magašev ratni kolega iz 5. Bojne Tigrova Danijel Kadi, predsjednik Udruge veterana 1. Gardijske brigade Tigrovi Podružnica Varaždin.

Nakon odavanja počasti na posljednjem Magaševom prebivalištu u Varaždinu, izaslanstvo Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Ogranka Ivanec, u kojem su bili njegov predsjednik Ljudvek Cikač, potom tajnik Dražen Geček i član predsjedništva Martin Lukavski, u Područnoj je školi u Prigorcu svim učenicama i učenicima uručilo Zahvalnice za pomoć pri provedbi te na sudjelovanju u manifestaciji  ”Dani sjećanja na Josipa Magaša”. Goste je dočekao učitelj Ivan Kušteljega, koji se pohvalio inicijativu da se svoj djeci škole u Prigorcu dodijele Zahvalnice, kao i napore ivanečke braniteljske udruge da se ovom lijepom manifestacijom održi sjećanje na njihovog sumještana poginulog u Domovinskom ratu. Predsjednik ivanečkih dragovoljaca i veterana Ljudvek Cikač je u je kratkom pozdravnom govoru zahvalio školi u Prigorcu, svoj djeci i njihovim roditeljima, Udruzi građana Prigorec i svim mještankama i mještanima Prigorca koji im pomažu u organizaciji i provedbi memorijala. Potom su svim učenicima i učenicima uručene Zahvalnice, koje su primili s neskrivenom radošću, a primili su ih i učitelji škole te Udruga građana Prigorec.

Zbog epidemioloških uvjeta trenutno nije moguće održavanje 7. dana sjećanja na Josipa Magaša u planiranom formatu, no Cikač je najavio da će se sportsko-rekreacijski dio održati čim to prilike omoguće, a nastavit će se i praksa, započeta prošle godine, da u njemu svojim znanjima i vještinama stečenim tijekom obrazovanja sudjeluju i učenici škole. Podsjetimo, Josip Magaš bio je pripadnik 1. gardijske brigade Tigrovi, poginuo je 23. travnja 1992. godine u obrani Livna i jedan je od sedmero poginulih hrvatskih branitelja u Domovinskom ratu, rođenih na područja Grada Ivanca. Pokrovitelj Memorijala treću godinu zaredom je Varaždinska županija.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Nove vijesti
 • PLAYLISTA
  20:25NE DAJ IM DA NAS RASTAVE - HRNIĆ MILO
  20:22MORNAREVA PJESMA - VAJTA
  20:18U DVOJE JE LJEPŠE - DIMITROVSKA LJUPKA & IVICA ŠERFEZI
  20:14LASTAVICA - CETINIĆ MERI
  20:11DOBRA TI VEČER MATI MOJA - KOVAČ MATE MIŠO
 • Regija

  O tragičnom događaju oglasile se i Opća Bolnica i Varaždinska županije

  Nakon što se u Općoj bolnici Varaždin dogodio tragičan događaj u kojem je smrtno stradao pacijent na produženom liječenju u Službi za produženo liječenje i palijativnu skrb Novi Marof, priopćenjem se oglasio ravnatelj Bolnice dr. Nenad Kudelić. Kako ističe, odmah je od svih službi zatraženo da poduzmu sve potrebne radnje za sigurnost svih pacijenata i zaposlenika koji se u ovom trenutku nalaze u zgradi Službe za produženo liječenje i palijativnu […]

  today30/07/2021 150