play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
chevron_left
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Obilježena 31. obljetnica stradavanja u akciji “Vihor”

Kod spomen-obilježja na izlazu iz Jarmine prema Karadžićevu obilježena je 31. obljetnica pogibije pripadnika Specijalne jedinice policije PU varaždinske “Roda” u akciji „Vihor“.

Polaganjem vijenaca i paljenjem lampiona počast poginulim pripadnicima “Roda” odali su članovi obitelji poginulih i nestalih pripadnika te postrojbe, izaslanstva MUP-a, načelnik PU varaždinske Predrag Benčić, načelnik PU Vukovarsko-srijemske Fabijan Kapular, načelnik PU međimurske Ivan Sokač, dok su zajednički vijenac položili zamjenica župana Varaždinske županije Silvija Zagorec i zamjenik župana Vukovarsko-srijemske županije Franjo Orešković, a njima se u odavanju počasti pridružila i saborska zastupnica Nadica Dreven Budinski.

Počast i pijetet poginulima odali su i načelnik Općine Jarmina Goran Ileković, te načelnik Općine Vinica dr.sc. Branimir Štimec koji su iskoristili ovaj dan kako bi potpisali Povelju o prijateljstvu dviju općina. Ivo Loborec u ime Udruge specijalne jedinice policije “Roda” Varaždin, zatim Stevo Culej , predsjednik krovne Udruge specijalne policije iz Domovinskog rata, te mnogobrojni članovi braniteljskih i stradalničkih udruga s područja Varaždinske županije također su se prisjetili stradalih  pripadnika Specijalne jedinice policije.

Zamjenica župana Silvija Zagorec je istaknula kako današnji dan istovremeno izaziva i tugu i ponos kod svih koji su došli u Jarminu. „Tužni smo jer naše kolege i prijatelji te članovi obitelji nisu s nama, ali smo izuzetno ponosni što su svojom hrabrošću i domoljubljem dali ogromni doprinos u oslobađanju Hrvatske. Zbog toga im dugujemo vječnu zahvalnost jer se nisu dvoumili da li doći ovdje u Slavoniju i pomoći osloboditi ovaj kraj od okupacije agresora” – rekla je zamjenica župana dok je saborska zastupnica Nadica Dreven Budinski naznačila kako su branitelji s područja Varaždinske županije pokazali svoju hrabrost i želju za slobodom diljem cijele Hrvatske, od oslobađanja Varaždina, sudjelovanja u obrani Vukovara, Zapadne Slavonije pa sve do Južnog bojišta.

Nakon polaganja vijenaca te odavanja počasti služena je sveta misa u mjesnoj crkvi Sv. Vendelina u Jarmini, koju su služili domaći župnik Antun Farkaš te vinički župnik prečasni Valent Posavec, a nakon odslužene mise svi sudionici odavanja počasti obišli su i Dom hrvatskih branitelja u Jarmini.

Podsjetimo , u pokušaju proboja preko tada okupiranoga Karadžićeva prema opkoljenom Vukovaru, 9. studenoga 1991. poginuli su pripadnici Jedinice specijalne policije “Rode” iz Varaždina Mladen Kasun, Zvonko Kardoš, Branko Kos i Željko Pongrac, dok je Vlado Štampar nestao u pokušaju proboja.

       

Nove vijesti
 • PLAYLISTA
 • Varaždin

  Dogradnja prostorija NK Plitvica iz Gojanca

  Nogometaši iz varaždinskog Nogometnog kluba Plitvica u Gojancu će imati vrhunske uvjete za trening i natjecanja. Gradonačelnik Grada Varaždina dr.sc. Ivan Čehok i nadležni pročelnik Dražen Cesarec sa suradnicima su posjetili taj uzoran sportski kolektiv koji se natječe u 4. nogometnoj ligi i entuzijazmom svojih članova nastoji ostvariti dobre uvjete za treniranje ekipe koja se sastoji većinom od mladića iz tog varaždinskog prigradskog naselja. Dopredsjednik Josip Horvat i članovi uprave […]

  today27/05/2021 30

  0%