play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Obilježen Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja u Maruševcu

 

Svetom misom te polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća kod spomenika žrtvama ratova i poraća u subotu je u jutarnjim satima u Maruševcu obilježen Dan pobjede i domovinske zahvalnosti, Dan hrvatskih branitelja te 28. obljetnica vojno-redarstvene akcije Oluja.

Počast poginulima odali su u Maruševcu brojni građani te predstavnici Općine Maruševec, Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Ogranka Maruševec te Hrvatskog društva logoraša srpskih koncentracijskih logora – podružnice Varaždinske županije. Program obilježavanja započelo je svetom misom za sve branitelje u Župnoj crkvi Svetog Jurja koju je predvodio preč. Ivan Rak.

Nakon mise, krenuo je mimohod sa svim okupljenima do spomenika uz Župnu crkvu gdje su načelnik Općine Maruševec Mario Klapša i predsjednik Općinskog vijeća Damir Šprem zapalili svijeće uz položeni vijenac za sve poginule branitelje, zajedno s braniteljskim udrugama i vatrogascima.

Okupljenima se obratio predsjednik UDVDR – Ogranka Maruševec Tihomir Buden, kazavši kako je slavna akcija Oluja bila uspješna zahvaljujući odlučnosti, zajedništvu i ponosu hrabrih hrvatskih branitelja od kojih su mnogi položili svoje živote za današnju slobodnu i neovisnu Hrvatsku.

Načelnik Općine Maruševec Mario Klapša naglasio je kako je vojno-redarstvena operacija „Oluja“ najsjajnija među bitkama hrvatske vojske, koja je u ta 84 sata pokazala zavidnu spremnost, dostojanstvo i nepokolebljivost, a da na tim temeljima danas živimo u  modernoj europskoj državi koju razvijamo sa sjajnim ljudima kojima je stalo do svoga kraja, do svoje domovine.

U poslijepodnevnim satima, obilježavanju su se pridružili članice i članovi Udruge Konj moj prijatelj koji su zapalili lampione te se poklonili žrtvama rata kod spomenika poginulim braniteljima.

 

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Regija

  U sklopu Osnovne škole Kneginec Gornji otvoren prometni poligon

  S ciljem ranog razvijanja prometne kulture koja će doprinijeti većoj sigurnosti djece u prometu, u sklopu Osnovne škole Kneginec Gornji otvoren je prometni poligon. Inicijativa o pokretanju i uređenju poligona potekla je od Općine Gornji Kneginec, za čije radove je utrošeno 13.686,13 eura koje je osigurala Varaždinska županija.   Načelnik Općine Gornji Kneginec Goran Kaniški istaknuo je kako se ovim projektom želi podići prometna osviještenost kod najmlađih, a shodno tome […]

  today20/06/2024 2

  0%