play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Obilazak radova na kružnom toku u Bednji

Župan Varaždinske županije Anđelko Stričak, načelnik Općine Bednja Damir Poljak, ravnatelj Županijske uprave za ceste Tomislav Osonjački i član Uprave Hrvatskih cesta Alen Leverić obišli su gradilište kružnog toka kod Vatrogasnog doma u Bednji.

Riječ je o projektu vrijednom više od milijun eura, a radovi se izvode na raskrižju državne ceste DC74 i županijske ceste ŽC2258 u samom naselju Bednje. U sklopu projekta uredit će se i obližnji most preko rijeke Bednje. Kako je istaknuto prilikom obilaska radova, novi kružni tok projektiran je tako da se osigura nesmetan prolaz svih vozila koja sudjeluju u prometu, uključujući tegljače i kamione s prikolicom, kao i prolaz izvanrednog prijevoza dužine čak do 45 metara. Kružni tok će biti osvijetljen modernom i ekološki prihvatljivom LED rasvjetom ugradnjom 10 pocinčanih metalnih rasvjetnih stupova visine 8 metara.

Planira se i izgradnja nogostupa te biciklističke staze u mjestu Vrhovec Bednjanski, čime se stvara moderna i sigurna prometna povezanost.

Kako je rekao župan Anđelko Stričak, trenutno je otvoreno 10-ak gradilišta na državnim, županijskim, lokalnim i nerazvrstanim cestama. Radi se na sanaciji klizišta, izgradnji ili uređenju rotora, pješačkih staza te presvlačenju cesta novim slojem.

– Sve te investicije imaju za cilj osigurati što bolju protočnost prometa, sigurnost prometa, ali i uljepšati taj dio naselja gdje se investicije provode. Između ostalog, ovaj rotor će dati jednu novu vizuru kod samog ulaska u Bednju, a isto tako, omogućit će da se na ovoj livadi pored još izgrade novi sadržaji – istaknuo je župan Stričak i dodao da je za ovaj kraj najvažnije da će ove godine napokon krenuti izgradnja brze ceste Varaždin-Tužno-Ivanec-Lepoglava-Krapina, za što je već izrađen projekt i građevinska dozvola je pred ishođenjem.

Prema riječima načelnika Damira Poljaka, kružni tok je povećao sigurnost prometa na samom ulasku u naselje Bednja, a samim time i poboljšao cestovnu infrastrukturu, ali i uljepšao vizuru naselja.

– Od ovog kružnog toka prema naselju Mali Gorenec idu biciklistička staza i nogostup. To je važno istaknuti s obzirom na to da iz tog smjera više od 40 djece pješice dolazi u školu te je na taj način povećana i njihova sigurnost u prometu – istaknuo je Poljak pa zahvalio svima koji su pomogli u realizaciji ovoga projekta.

Projektnu dokumentaciju radila je Općina Bednja, dok su preostali dio iznosa financirale Hrvatske ceste.

– U suradnji sa ŽUC-om i Hrvatskim cestama rješavamo mnoga kritična mjesta. Tako se radi projektna dokumentacija na državnoj cesti u Rinkovcu, sanira se i uređuje nogostup u naselju Benkovec, a projektira se još jedan rotor s druge strane na ulasku u Bednju, gdje također postoji potreba za povećanjem sigurnosnih uvjeta. Imamo problema i prema Trakošćanu u Pleši na županijskoj cesti te je također u tijeku izrada projektne dokumentacije pa će se u skorom razdoblju sanirati i ove kritične točke – najavio je načelnik Poljak.

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Varaždin

  Postavljanje nove javne rasvjete u Ulici Stanka Vraza

      U Ulici Stanka Vraza, danas su započeli radovi na modernizaciji javne rasvjete. Prva faza radova od Hallerove aleje do Ulice Vatroslava Lisinskog započela je demontažom zastarjelih svjetiljki i dotrajalih stupova te na spomenutoj dionici u sljedeća tri tjedna neće biti javne rasvjete, najavljeno je iz varaždinske gradske uprave. U tom razdoblju bit će zamijenjeni podzemni elektroenergetski kablovi, postavljeni novi temelji stupova javne rasvjete, novi stupovi i nove energetski […]

  today22/07/2024 2

  0%