play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

O čemu su raspravljali toplički vijećnici?

Izvršenje proračuna u prvoj polovici godine bila je jedna od točka sjednice Gradskog vijeća Grada Varaždinskih Toplica. Na prihodovnoj strani Gradski je proračun od 1.1. do 30.6. ove godine s prenesenim viškom, ostvaren s 13,2 milijuna kuna, a na rashodovnoj s 13 milijuna kuna. U Planu razvojnih programa ukupno je 31 milijun 130 tisuća kuna, od čega su značajniji projekti uređenje Trga Republike Hrvatske u Varaždinskim Toplicama u vrijednosti 2,9 milijuna kuna te revitalizacija Perivoja vrijedna 1,5 milijun kuna. Za sustav odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda aglomeracije Varaždinske Toplice osigurano je 2 milijuna kuna dok je u sferi modernizacije odgojno-obrazovne infrastrukture planirano 4,6 milijuna kuna za rekonstrukciji i prenamjenu topličkog Dječjeg vrtića u jaslice.

 

Gradsko vijeće Varaždinskih Toplica dalo je pozitivno mišljenje o ulasku u obuhvat većeg urbanog područja grada, kao središta urbanog područja, zbog mogućnosti korištenja sredstava namijenjenih održivom urbanom razvoju putem integriranih teritorijalnih ulaganja u financijskom razdoblju 2021. -2027. Na dnevnom je redu bilo i izvješće o radu gradonačelnice u prvih šest mjeseci ove godine. Istaknuto je da je gradonačelnica Dragica Ratković održala brojne sastanke s temom mogućnosti privlačenja sredstava iz fondova Europske unije i domaćih izvora te modaliteta i praćenja izvršavanja projekata u tijeku, uz izradu projektnih ideja za buduće razdoblje. Naglašeno je također da Grad nastavlja s brigom o zaštiti okoliša te unapređenjem gospodarenja otpadom. Tako je Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost Gradu isporučio 1800 kanti za otpadnu plastiku zapremnine 120 litara. Vrijednost spremnika je 300 tisuća kuna, od čega Grad sufinancira 15 posto.

Gradonačelnica Varaždinskih Toplica Dragica Ratković najavila je veliki projekt koji je pred realizacijom, a to je izgradnja novog naselja. „Riječ je o investiciji od iznimnog značaja za sve stanovnike grada, posebice za one mlade, koji nastoje riješiti svoje stambeno pitanje. Spomenuti projekt prije svega osigurao bi stambeno zbrinjavanje mladih obitelji, kao i one koji bi zbog svoje profesije odnosno stručnosti u zdravstvenom sektoru, svoje zaposlenje mogli naći upravo na području Varaždinskih Toplica“ – istaknula je Ratković.

 

Na području Grada Varaždinskih Toplica i ove se godine nastavilo s unapređenjem komunalne infrastrukture, a među kapitalnim projektima je modernizacija i rekonstrukcija cestovnih kolnika i nogostupa. Za tu su namjenu u gradskom proračunu predviđena sredstva od gotovo 1,6 milijuna kuna. Ujedno, u Varaždinskim Toplicama završen je još jedan veliki projekt vrijedan 1,1 milijun kuna. Naime, u potpunosti je uređena Ulica kralja Zvonimira što je nastavak velikih ulaganja u komunalnu infrastrukturu na području grada, kako bi se osigurao primjeren životni standard.

Grad Varaždinske Toplice sufinancira boravak djece u ustanovama predškolskog odgoja, i to financiranjem dijela ekonomske cijene vrtića iznosom od 600 kuna za prvo dijete te iznosom od 700 kuna za drugo i svako sljedeće dijete. U prvih šest mjeseci ove godine Grad je izdvojio proračunska sredstva za sufinanciranje pomoćnika u nastavi za dijete s posebnim potrebama, koje pohađa Centar za odgoj i obrazovanje „Tomislav Špoljar“ u Varaždinu, te za pomoćnika djeci s posebnim potrebama u dječjem vrtiću „Tratinčica“ Varaždinske Toplice. Riječ je o ukupno 49 tisuća kuna.

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Regija

  Pripremljen bogat program povodom Dana Općine Trnovec Bartolovečki

  Općina Trnovec Bartolovečki slavi svoj dan. Tim je povodom pripremljen bogat program u kojem će brojni mještani moći pronaći nešto za sebe, od najmlađih do nešto starijih, a organizirane su i edukativne te eko akcije. Naime, najprije će se u petak, 19. travnja, održati nekoliko edukativnih događanja, i to u 13 sati vježba civilne zaštite „Potres 2024” kod zgrade Općine, zatim u 17 sati edukacija o prevenciji bolesti dijabetesa i […]

  today18/04/2024 5

  0%