play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
chevron_left
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

O čemu se raspravljalo na kolegiju ravnatelja?

U prostorima Prve Gimnazije Varaždin je održan kolegij ravnatelja osnovnih i srednjih škola kojima je osnivač Varaždinska županija te Učeničkog doma Varaždin na kojem su prisustvovali župan Varaždinske županije Anđelko Stričak, pročelnik Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu i sport dr.sc. Miroslav Huđek, pročelnica Upravnog odjela za proračun i javnu nabavu Klaudija Brezovec, te Valentina Madžarević i Davor Pinturić  iz Agencije za pravni promet i posredovanje nekretninama kao i Dražen Jambrošić i Andrej Čep iz tvrtke INPRO d.o.o.

 

Prisutne ravnatelje je na početku kolegija pozdravio župan Stričak koji je pritom naglasio kako je održavanje ovakvih kolegija izuzetno dobro kako bi ravnatelji uvijek bili upoznati s problematikom i novostima koji se tiču područja obrazovanja.

Predstavnici APN-a prezentirali su Informacijski sustav za gospodarenje energijom te su predstavili koje su sve mogućnosti koje sustav nudi i zašto je važno redovito ažurirati sustav.

Kako je rečeno Informacijski sustav za gospodarenje energijom internetska aplikacija za nadzor i analizu potrošnje energije i vode u zgradama javnog sektora te predstavlja neizbježan alat za sustavno gospodarenje energijom. Podatci uneseni u ISGE koriste se za niz izračuna, analiza i kontrola koji omogućavaju razumijevanje kako i na što trošimo energiju i vodu u pojedinoj zgradi, uspoređivanje pojedinih zgrada sa sebi sličnim zgradama, kao i identificiranje neželjene, prekomjerne i neracionalne potrošnje.

Pročelnica Klaudija Brezovec informirala je nazočne o sustavu županijske riznice, a mr.sc. Robert Kelemen, pomoćnik pročelnika Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu i sport obrazložio je primjenu uredbe  o uredskom poslovanju , odnosno predstavio je  sustav Hivergen uz pomoć djelatnika tvrtke INPRO d.o.o. dok je pročelnik Huđek održao prigodnu prezentaciju o upisu učenika u prve razrede srednjih škola.

-Srednjim školama Varaždinske županije na današnjem kolegiji dan je prikaz demografskih kretanja u županiji što se tiče broja učenika u osnovnom školstvu.

Ove godine osmi razred Osnovnu školu ove godine u Varaždinskoj županiji završava 1652 učenika što je na istoj razini kao i prošle godine.

Škole će predložiti broj upisnih mjesta na razini prošle godine s time da će se supstituirati ona zanimanja za koje nije pokazan preveliki interes u prethodnom razdoblju s deficitarnim zanimanjima-naznačio je Miroslav Huđek.

Za prezentaciju upisnih programa osnovnoškolcima biti će organizirana upisna kampanja.

Nove vijesti
 • PLAYLISTA
 • Regija

  Dnevnim bolnicama do smanjenja lista čekanja i broja dana hospitalizacije

  Prema izračunu Europskog društva za internističku onkologiju broj bolesnika s malignom bolesti će se do 2040. godine udvostručiti. Da već sada svjedočimo tom povećanju govori broj prijema kroz dnevnu bolnicu. I dok je 2015. godine u Općoj bolnici Varaždin u dnevnoj bolnici (opće internističke + imunologije, onkologije i hematologije) broj prijema bio 2.674, samo ove godine broj prijema iznosi 12.522. Stoga je od iznimne važnosti bilo ostvariti kvalitetnu zdravstvenu skrb […]

  today27/11/2023 3

  0%