play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

O čemu će raspravljati vijećnici na sjednici Županijske skupštine ove srijede?

Ove srijede, 29. studenoga, bit će održana 13. po redu sjednica Županijske skupštine Varaždinske županije. O čemu će odlučivati županijski vijećnici, najavio je danas predsjednik Županijske skupštine dr. sc. Josip Križanić, uz kojeg je na konferenciji za novinare bila pročelnica Upravnog odjela za poslove Skupštine i župana Renata Skoko.

– Prva točka dnevnog reda je prijedlog I. izmjena i dopuna proračuna Varaždinske županije za 2023. godinu, kojima se predlaže povećanje prihoda i primitika od gotovo 25 milijuna eura, odnosno 11 posto više u odnosu na usvojeni proračun za ovu godinu. Posljedica je to povećanja prihoda sa svih razina, prije svega u dijelu namjenskih pomoći, ali i poreznih prihoda te prenesenog viška, za koji se predlaže preraspodjela prije svega za poboljšanje standarda u zdravstvu i obrazovanju – najavio je dr. sc. Križanić.

Vijećnicima je upućen i prijedlog izmjene i dopune Programa javnih potreba u sportu Varaždinske županije za 2023. godinu, kao i prijedlog izmjene i dopune Programa javnih potreba u kulturi Varaždinske županije za 2023. godinu.

Treća točka je prijedlog proračuna Varaždinske županije za 2024. godinu i projekcije za 2025. i 2026., kao i prijedlog Odluke o izvršavanju proračuna za 2024. godinu te prijedlozi programa javnih potreba u kulturi, tehničkoj kulturi i sportu u sljedećoj godini.

– Prijedlog proračuna Varaždinske županije za 2024. godinu iznosi 174 milijuna eura i upućen je Skupštini na donošenje u zakonskom roku. Naglasak je i nadalje na maksimalnom korištenju EU sredstava, a ključni projekti ovog mandatnog razdoblja oslonjeni su na ovaj izvor financiranja, čime se se želi osigurati daljnja kvalitetnija usluga u zdravstvu i školstvu te izgradnja javnih objekata od strateškog značaja za Varaždinsku županiju poput Regionalnog  centra civilne zaštite – naveo je Križanić.

Vijećnici će odlučivati i o prijedlogu Odluke o uvjetima, kriterijima i postupku za davanje i uzimanje u zakup prostora i opreme, te načinu korištenja vlastitih prihoda u školskim ustanovama kojima je osnivač Varaždinska županija, o čemu je provedeno savjetovanje s javnošću.

Na dnevnom redu je i prijedlog Odluke o dodjeli potpora za doktorski studij, za što je također provedeno savjetovanje s javnošću.

– Varaždinska županija želi omogućiti financijsku potporu doktorandima za sufinanciranje dijela troškova doktorskog studija te im na taj način olakšati znanstveno-istraživački razvoj i time doprinijeti gospodarskom rastu i razvoju. Odlukom o dodjeli potpora za doktorski studij propisuju se uvjeti, kriteriji i postupak dodjele financijskih potpora za doktorski studij, prava i obveze korisnika potpora te druga pitanja vezana uz ostvarivanje prava na dodjelu potpora – pojasnio je Križanić.

Najavio  je i sve ostale točke dnevnog reda, među kojima i prijedlog Financijskog plana Županijske uprave za ceste za 2024. godinu, prijedlog godišnjeg plana djelovanja u području prirodnih nepogoda za područje Varaždinske županije za 2024. godinu te prijedlozi planova razvoja sustava civilne zaštite na području Varaždinske županije za 2024., odnosno Godišnjeg provedbenog plana unapređenja zaštite od požara za područje Varaždinske županije za sljedeću godinu.

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Razno

  Više od 18 tisuća eura za projekt „Razvoj pametnih i održivih rješenja u Gradu Novom Marofu”

  Digitalizacija rada gradske uprave te razvoj smart city koncepta, među prioritetima su brojnih jedinica lokalne samouprave, stoga je i osmišljen projekt „Razvoj pametnih i održivih rješenja u Gradu Novom Marofu”. Potvrda da je osmišljen i pripremljen dobro je odluka Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost da sufinancira ovaj projekt vrijedan gotovo 46 tisuća eura, a ugovor o sufinaciranju gradonačelniku Siniši Jenkaču u četvrtak su uručili ministrica zaštite okoliša i […]

  today19/07/2024 8

  0%