play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Novoselec: “Ovo je trenutak koji smo dugo čekali!”

Park Velika Graba, nazvan je po toponimu po kojem je taj dio sela oduvijek poznat, još otkako je ovuda tekao pritok rijeke Drave. Park je u subotu svečano otvorila ministrica poljoprivrede Marija Vučković. Park „Velika Graba“ u Sračincu je i službeno otvoren.

Od ideje do realizacije je prošlo šest godina, ističe načelnik Božidar Novoselec ponosan što je ovo postao prostor koji rado posjećuju, rekreiraju se i opuštaju sve generacije iz svih krajeva, a ne samo s područja Općine Sračinec. Riječ je o najvećem multifunkcionalnom igralištu u Hrvatskoj koje se prostire na 10 tisuća kvadratnih metara, nastavlja načelnik Novoselec i izdvaja brojne sadržaje:

„– Ovo je trenutak koji smo dugo čekali. Punih šest godina osmišljavali smo ovaj projekt. Željeli smo na ovom velikom prostoru ponuditi sadržaje koje će koristiti svi naši mještani, od onih najmlađih do najstarijih.  Dobivam poziv iz cijele Hrvatske s upitima kako smo ovaj projekt uspjeli realizirati. Sračinec je prigradsko mjesto pored predivnog Varaždina, a mi smo oduvijek radili na tome da u Sračincu i Svibovcu Podravskom našim mještanima pružimo najvišu kvalitetu života. Jedna smo od rijetkih općina u Hrvatskoj s pozitivnim demografskim kretanjima, želimo zadržati mlade obitelji i privući ih da dođu živjeti kod nas. Park iza nas izgrađen je s takvim ciljem. Park je prepun sadržaja, od amfiteatra s ljetnom pozornicom, mnogobrojnih igrala za djecu u dva „grada“, jednom za manju i jednom za veću djecu, vodenog toka između dvije fontane koji simbolizira rijeku Dravu i dva mjesta općine Sračinec, pa sve do fitnesa na otvorenom, šahovskih stolova i velikog šaha na zemljanoj površini, dva boćališta te igrališta za odbojku na pijesku. Tu su i igralište za badminton, stijene za penjanje, spinroller, stolovi za stolni tenis, viseća kuglana, pametne solarne klupe, a uz park se nalazi i 40 besplatnih parkirnih mjesta. Ovim se sportskim sadržajem upotpunjuje sportski centar koji se nalazi u blizini, a u sklopu kojeg su dva nogometna igrališta te igrališta za košarku i tenis.“– istaknuo je načelnik Općine Sračinec Božidar Novoselec.

Ukupna vrijednost ovog projekta je osam milijuna kuna, pri čemu je 6,133 milijuna kuna sufinancirano europskim novcem, tj. iz Ministarstva poljoprivrede, programa Ruralnog razvoja, mjera 7.4.1. Očekuje se povrat i oko 60% vlastitih utrošenih sredstava.

Park, koji nakon dovršetka privlači veliku pažnju, posjetili su danas mnogobrojni uzvanici, saborski zastupnici, gradonačelnici i načelnici općina i mnogobrojni dužnosnici, kao i mještani općine Sračinec.

U svečanom dijelu otvorenja prvi se okupljenima obratio Krunoslav Lukačić, donedavni zamjenik načelnika Općine Sračinec i čovjek iznimno zaslužan za realizaciju ovog projekta.

– Izuzetno sam ponosan i sretan što ćemo danas otvoriti naš park Velika graba. U ovom sam projektu bio od samog početka, kad smo obilazili mnogobrojna mjesta i upijali iskustva koje ćemo primijeniti kod nas. Izradili smo idejni projekt i savjetovali se s javnošću kako bi projekt bio što bolji. Uvjeren sam da će ovaj park potaknuti naše mještane da ga koriste, u igri i rekreaciji ili samo odmoru i uživanju. Želim zahvaliti svima koji su nam pomogli u realizaciji ovog projekta, pa i onima koji su bili protiv njega, i oni su nam pomogli da budemo još uporniji i motiviraniji za njegovu realizaciju. Pozivam sve da dođu u ovaj park i uživaju u sadržajima koje smo pripremili“ – rekao je Krunoslav Lukačić.

Odmah nakon dovršetka i dobivanja uporabne dozvole, park Velika graba postao je mamac za sve zainteresirane, pa je već u prvim danima u njemu boravilo i više od 1.000 posjetitelja dnevno, mnogi koji su ga došli posjetiti žive izvan područja općine Sračinec.

„– Doista mi je drago biti ovdje s vama i otvoriti ovaj višenamjenski park koji će puno značiti svim mještanima vaše općine. Mnogi se pitaju zašto Ministarstvo poljoprivrede financira i ovakve projekte. Nama je prva zadaća ojačati produktivnost hrvatske poljoprivrede i osnažiti je, no to nije naša jedina zadaća. Uz to imamo i ulogu promicatelja hrvatskog ruralnog razvoja. Da bi poljoprivreda mogla rasti, da bi je mogli generacijski obnoviti, mi trebamo u našim ruralnim zajednicama osigurati temeljne uvjete života koji su najmanje na razini urbanih, pa i viši od njih. Zato iz naših programa ruralnog razvoja financiramo izgradnju vrtića, nerazvrstanih cesta, infrastrukturne projekte, pa i ovakve projekte koji podižu standard života u ruralnim krajevima. Čestitam svima koji su radili na ovom projektu i realizirali ovako lijep novi park“ – rekla je ministrica poljoprivrede Marija Vučković i otvorila park Velika graba u Sračincu.

Nakon nje park je blagoslovio župnik Župe sv. Mihaela Sračinec vlč. Siniša Dudašek.

 

 

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Kultura

  Koncertom “Domovinu ljubim pjesmom” započeo projekt KUT u Varaždinskim Toplicama

    U Kongresnoj dvorani Hotela Minerva u Varaždinskim Toplicama u srijedu je koncertom "Domovinu ljubim pjesmom" započeo projekt KUT - Kultura u toplicama. Radi se o projektu u sklopu kojeg će se, do početka lipnja ove godine, održati izvedbe i pjesnička večer korisnicima Specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju Varaždinske Toplice, ali i svim građanima Varaždinskih Toplica. Organizator projekta je Muški vokalni ansambl Špansko iz Zagreba, a upravo su oni bili […]

  today02/03/2024 3

  0%