play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
chevron_left
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Novoizabranim vijećnicima Općine Klenovnik potvrđeni mandati

Konstituirano je Općinsko vijeće Općine Klenovnik na kojoj su potvrđeni mandati vijećnicima, izabrani su predsjednica i potpredsjednici Vijeća, kao i radna tijela. Nakon provedenih izbora na dužnost vijećnika su prisegnuli: Sanja Kolenko, Zoran Bencek, Sanja Kukec, Petra Lukavski i Mladen Belšćak iz HNS-a, zatim Martin Pintarić i Ljubomir Kolačko iz HDZ-a, te Dario Žmegač Bunić i Patrik Premužić iz HSS-a. Za predsjednicu Općinskog vijeća je s pet glasova „za“ i četiri glasa „protiv“ izabrana HNS-ova Sanja Kolenko, dosadašnja zamjenica načelnika, dok su potpredsjednici Zoran Bencek i Patrik Premužić.

„- Spremna sam na sve budući da četiri godine sudjelujem u radu Općine i sudjelovala sam na više, manje svim projektima, zajedno s načelnikom. Spremna sam odrađivati sve što sam radila i protekle četiri godine. Zahvaljujem se svim vijećnicima i očekujem  od njih fer i korektnu suradnju.“ – izjavila je po završetku sjednice predsjednica Općinskog vijeća Općine Klenovnik Sanja Kolenko.

U sastavu Vijeća je pet vijećnika s liste HNS-a koji i čine samostalnu većinu, te po dva vijećnika HDZ-a i HSS-a koji će u radu Vijeća sudjelovati kao oporba. Načelnik Mladen Blaško, kojemu je ovo drugi mandat, komentirao je generacijski sastav klenovničkog Vijeća budući da je prosjek godina vijećnika ispod 40. „- Drago mi je da sam načelnik jedne takve općine u kojoj su se mladi ljudi počeli baviti politikom. Vidjeli su da je potrebna mlada snaga u Općini, da smo počeli raditi dobro i kvalitetno, te se nadam da će se to odraziti i na daljnji rad. Radit ćemo prema planu koji smo si zacrtali u naredne četiri godine, posla imamo puno, projekata imamo puno tako da se nadam da ćemo imati podršku i od novoizabranih vijećnika. Svim vijećnicima čestitam na njihovom izabranom mandatu, a posebno predsjednici Vijeća, mojoj bivšoj zamjenici Sanji Kolenko.“ – rekao je načelnik Blaško najavivši da će se zacrtani planovi ove općinske vlasti ponajprije odnositi na uređenje središta Klenovnika: „- Na mjeru 7.4.1. ćemo kandidirati projekt uređenja trga ispred općinske zgrade, te Kulturni centar, a uz to planira se uređenje vidikovca.“ – najavio je načelnik Općine Klenovnik Mladen Blaško i poželio svim izabranim vijećnicima uspješan četverogodišnji mandat.

U okviru sjednice izabrana je Mandatna komisija koju čine Mladen Belšćak (predsjednik), te članovi Petra Lukavski i Zoran Bencek, zatim Komisija za izbor i imenovanja kojom predsjeda Sanja Kukec dok su članovi Petra Lukavski i Zoran Bencek, te Komisija za statut, poslovnik i normativnu djelatnost koju čine Sanja Kolenko (predsjednica), te članovi Sanja Kukec i Mladen Belšćak.

Konstituirajućoj sjednici u Klenovniku nazočila je i predsjednica Općinskog izbornog povjerenstva Lidija Krašek.

Nove vijesti
 • PLAYLISTA
 • Regija

  Prihvaćene su prve ovogodišnje izmjene proračuna Grada Novog Marofa

  Proračun Grada Novog Marofa donesen je na sjednici Gradskog vijeća 22. prosinca prošle godine, no s obzirom da je došlo do povećanju prihoda i radi realizacije investicija tijekom 2023. godine, na posljednjoj sjednici održanoj u utorak prihvaćene su prve ovogodišnje izmjene proračuna. Prema tim izmjenama, planirani su prihodi i primici u iznosu od 16.329.839 eura te rashodi i izdaci u istom iznosu. Rebalansom proračuna definirani su prioriteti razvoja; jačanje konkurentnosti […]

  today23/03/2023 4

  0%