play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
chevron_left
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Novih 55 tisuća eura za obnovu Stare škole u Petrijancu

Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije odobrilo je sufinanciranje projekta Energetska obnova kulturnog dobra “Stara škola” u ukupnom iznosu od 55 tisuća eura, a ostatak sredstava osigurat će Općina Petrijanec u svojem proračunu. Spomenimo da je Općina prijavila na još dva natječaja obnovu stare škole pa će tak sufinanciranje iz proračuna biti minimalno, što je i cilj.

– “Zahvaljujući još jednom odobrenom sufinanciranju u obnovi našeg kulturnog dobra u središtu Petrijanca Stare škole vjerujem da ćemo završiti s radovima najkasnije početkom iduće godine. Općina Petrijanec nastavlja s uspješnim povlačenjem sredstava iz fondova, ali i s unapređivanjem kvalitete javne infrastrukture, obnovom objekata, njegovanjem tradicije i manifestacija koje nam prirede naše udruge i ravnomjernim razvojem svih naših naselja u Općini. Obnovom Stare škole stvorit će se uvjeti za nastavak ulaganja u naš Trg koji je po mnogočemu specifičan i poseban. Zadovoljni smo što smo dio ove priče zajedno s brojnim općinama i gradovima te što će ovi projekti uistinu pomoći da se realizira cijeli niz novih, javnih, kulturnih, društvenih i gospodarskih sadržaja. Nama je odobreno 55 tisuća eura što je najveći odobreni iznos prema ovom natječaju”. – izjavio je načelnik Općine Petrijanec Željko Posavec i podsjetio kako je Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost već ranije sufinancirao 974 tisuće kuna za energetsku obnovu Stare škole.

Nove vijesti
 • PLAYLISTA
 • Regija

  Obilježen Dan Grada Lepoglave

    Povodom Dana Grada Lepoglave, u petak, 8. prosinca, održana je svečana sjednica Gradskog vijeća. Uz članove Gradskog vijeća, predstavnike ustanova i institucija te čelnih ljudi drugih gradova i općina, nazočili su joj i drugi gosti i uzvanici, među kojima izaslanik predsjednika Vlade Republike Hrvatske Andreja Plenkovića i župan Varaždinske županije Anđelko Stričak, državni tajnik u Ministarstvu obrane Zdravko Jakop, v.d. predsjednik Hrvatske narodne stranke i načelnik Općine Cestica Mirko […]

  today09/12/2023 4

  0%