play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Novih 4,1 milijun kuna za projekte male infrastrukture

Na sjednici Upravnog odbora Lokalne akcijske grupe – Sjeverozapad, koja je održana u ponedjeljak, 20. lipnja, donijete su odluke o odabiru projekata za Mjeru 7.4. – Ulaganja u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu. Temeljem ovih odluka o dodjeli  bespovratnih sredstava 14 jedinica lokalne samouprave s područja LAG-a Sjeverozapad dobit će ukupno 4,1 milijun kuna bespovratnih sredstava kojima će financirati prijavljene projekte vezane uz „malu infrastrukturu“.

Ovom odlukom bespovratna sredstva dobit će Općina Sračinec za izgradnju malonogometnog igrališta Borovje, Općina Beretinec za izgradnju i opremanje igrališta za mali nogomet i rukomet, Općina Vinica za rekonstrukciju groblja u Marčanu, Općina Petrijanec za izgradnju rotacijskog parkinga kod groblja u Petrijancu, Općina Cestica za izgradnju zgrade društvenog doma u  naselju Jarki, Općina Maruševec za rekonstrukciju zgrade društvenog doma u Druškovcu, Općina Vidovec za rekonstrukciju parka u Vidovcu, Općina Sveti Ilija za rekonstrukciju ograde mjesnog groblja, Općina Bednja za izgradnju fontane u parku kod crkve u Bednji, Općina Donja Voća za rekonstrukciju grobne kuće u Donjoj Voći, Općina Klenovnik za rekonstrukciju i dogradnju grobne kuće i izgradnju pomoćne građevine i uređenje dijela groblja, Grad Lepoglava za izgradnju nadstrešnice uz grobnu kuću i izgradnju konzolne nadstrešnice, Grad Varaždin za izgradnju dječjeg igrališta u Gojancu te Grad Ivanec za rekonstrukciju ograde i uređenje pješačke staze uz južnu ogradu mjesnog groblja u Margečanu.

-Svaka od jedinica lokalne samouprave s područja našeg LAG-a za projekte koji su prijavile na već drugi natječaj LAG-a Sjeverozapad za Mjeru 7.4. dobit će gotovo 300 tisuća kuna bespovratnih sredstava. Već je prvi LAG natječaj za ovaj tip operacije pokazao da su jedinice lokalne samouprave s našeg područja dobro osmislile i pripremile projekte za izgradnju male infrastrukture, a tako je bilo i na ovom natječaju. Zahvaljujući bespovratnim sredstvima LAG-a Sjeverozapad gradovi i općine s našeg područja realizirat će nove projekte kojima će biti unaprijeđena kvaliteta života stanovništva na cijelom području našega LAG-a – naglasio je na sjednici Upravnog odbora Marijan Škvarić, predsjednik Lokalne akcijske grupe – Sjeverozapad.

 

Na sjednici Upravnog odbora LAG-a Sjeverozapad podnijeto je i izvješće o radu ove lokalne akcijske grupe u 2021. godini, kao i financijsko izvješće za 2021. godinu, a jednoglasno je usvojena i odluka o pristupanju Općine Gornji Kneginec  LAG-u Sjeverozapad.

-Novi član našeg LAG-a ovom je odlukom postala i Općina Gornji Kneginec, koja je prepoznala mogućnosti koje jedinicama lokalne samouprave pruža naš LAG na području ruralnog razvoja. LAG Sjeverozapad tako u svojem članstvu sada ima već 15 općina i gradova iz naše županije, pa pokriva više od polovice ukupne površine Varaždinske županije. Čestitam Općini Gornji Kneginec na članstvu u našoj lokalnoj akcijskoj grupi – poručio je Marijan Škvarić, predsjednik LAG-a Sjeverozapad.

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Razno

  Načelnik Mirko Korotaj održao prijem za 13-ero novorođene djece i njihove roditelje

  U općini Cestica je od siječnja ove godine novorođeno 13-ero djece, šest djevojčica i sedam dječaka. Za njih i njihove roditelje načelnik Mirko Korotaj pripremio je u srijedu, 19.06.2024. godine prijem i darivanje jednokratne novčane pomoći u iznosu od 270,00 eura po novorođenom djetetu. Jednokratna novčana potpora za novorođenče predstavlja značajnu financijsku pomoć koja se isplaćuje roditeljima kako bi podržala troškove djeteta. Načelnik je ovim putem upoznao nazočne s aktivnostima […]

  today25/06/2024 2

  0%