play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Novi Urbanistički plan Grada Novog Marofa jedna od tema 16. sjednice Gradskog vijeća

 

Odluka o izradi 5. izmjena i dopuna Urbanističkog plana uređenja naselja Novi Marof i kontaktnih zona te 3. izmjena i dopuna Prostornog plana uređenja Grada Novog Marofa bile su neke od središnjih tema 16. sjednice novomarofskog Gradskog vijeća održane u Kulturnom centru Ivan Rabuzin. Važno za napomenuti je da se ovom odlukom pokreće postupak izmjena i dopuna predmetnih akata, a taj postupak zahtijeva čitav niz aktivnosti.

 

Urbanistički plan uređenja naselja Novi Marof i kontaktnih zona donesen je 1998. godine, a mijenjan i dopunjavan je 2003., 2012., 2013. i 2021. godine.

 

-Važeći Urbanistički plan uređenja naselja Novi Marof i kontaktnih zona u pojedinim dijelovima nije usklađen s novim spoznajama, propisima i dokumentima, te stoga nije u potpunosti moguće kvalitetno i optimalno korištenje postojećeg potencijala prostora i osiguranje daljnjeg razvoja. Iz  tog razloga potrebno ga je ciljano izmijeniti i dopuniti u pojedinim dijelovima – izjavio  je gradonačelnik Siniša Jenkač pojašnjavajući razloge izmjena i dopuna.

Dva su glavna cilja izmjene i dopune prostornih planova, a to je omogućavanje daljnjeg razvoja postojećeg proizvodnog kompleksa tvrtke Knauf Insulation kako bi se ostvario najracionalniji način tehnološkog unapređenja proizvodnje te stvaranje uvjeta za razvoj komunalnih usluga Grada Novog Marofa u skladu s posebnim propisima koji se odnose na zaštitu voda i gospodarenje otpadom.

 

Sredstva za financiranje izrade 5. ciljanih izmjena i dopuna Urbanističkog plana uređenja naselja Novi Marof i kontaktnih zona i s tim u vezi 3. ciljanih izmjena i dopuna Prostornog plana uređenja Grada Novog Marofa, osigurana su u Proračunu Grada Novog Marofa.

 

Dodajmo i da je Vijeće imenovalo predsjednika i člana Savjeta za zaštitu potrošača javnih usluga Grada Novog Marofa.

 

Podsjetimo, Gradsko vijeće Grada Novog Marofa donijelo je na svojoj sjednici održanoj 22. svibnja 2023. godine Odluku o osnivanju Savjeta za zaštitu potrošača javnih usluga Grada Novog Marofa.

 

Ukupno Savjet ima tri člana, a Gradsko vijeće bira predsjednika i jednog člana. Na prijedlog gradonačelnika Siniše Jenkača, Vladimir Vuger izabran je za predsjednika Savjeta, dok je Jasmin Drčec izabran kao član Savjeta. Udruga za zaštitu prava potrošača “Varaždinski potrošač” imenovala je drugog člana savjeta, a to je Sanja Keretić.

Uslijedilo je Izvješće NOVOKOM d.o.o. o poslovanju na grobljima na području grada Novog Marofa za 2022. godinu koje je također prihvaćeno. Inače, na području Grada Novog Marofa postoje četiri groblja koja su u vlasništvu Grada Novog Marofa a kojima upravlja NOVOKOM. Riječ je o groblju Madžarevo, Remetinec, Oštrice i groblju  u Presečnom.

 

Također, vijećnici su preuzeli tablete te će od sad nadalje materijale za sjednice Gradskog vijeća primati isključivo u elektroničkom obliku.

 

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Regija

  Sjednica Savjeta za sigurnost prometa na cestama Varaždinske županije

  Inicijative građane vezane uz izgradnju podvožnjaka, odnosno turbo-rotora na području Grada Varaždina te aktivnosti i inicijative vezane uz početak nove školske godine, dio su tema o kojima su danas raspravljali članovi Savjeta za sigurnost prometa na cestama Varaždinske županije. Rasprava na desetoj sjednici Savjeta održanoj u Županijskoj palači bila je konstruktivna i sadržajna, napomenuo je predsjednik Savjeta dr. sc. Zvonimir Sabati. S obzirom da smo primili inicijative građana, uvrstili smo […]

  today24/07/2024 8

  0%