play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Novi Marof dobiva Multifunkcionalni centar za mlade

S dobrim razlogom, novomarofski gradonačelnik Siniša Jenkač sudjelovao je prošlog tjedna na 3. Danu poljoprivrede, ribarstva i šumarstva u Puli.

Tamo je, potpisao ugovor o sufinanciranju projekta rekonstrukcije zgrade „stare škole” u Novom Marofu koja će postati Multifunkcionalni kulturni centar za mlade, a potpora Agencije za plaćanje u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju iznosi 7.515.600 kuna/997.491,54 eura, odnosno 90 posto od ukupno prihvatljivih troškova projekta.

Podsjetimo, projekt „Multifunkcionalni kulturni centar za mlade – rekonstrukcija“ Grad Novi Marof prijavio je na natječaj za mjeru 7.4.1 Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju. Projekt obuhvaća rekonstrukciju i opremanje „stare škole“ u Zagorskoj ulici u Novom Marofu te njezinu prenamjenu u Multifunkcionalni centar za mlade, ukupne korisne površine veće od 866 četvornih metara. „Iznimno sam sretan što su nam odobrena sredstva i što ćemo konačno moći realizirati ovaj projekt te tako ostvariti naš cilj, a to je unaprijediti kulturni život zajednice, posebno naših mladih. Centar će biti stalni prostor za nove oblike društvenih i kulturnih aktivnosti i služit će kao mjesto okupljanja mladih, pojedinaca i interesnih skupina s područja Grada Novog Marofa, ali i šire” – istaknuo je Jenkač.

Potpisivanju ugovora nazočili su predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković i ministrica poljoprivrede Marija Vučković.

      

 

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Regija

  U Varaždinske Toplice stiže 26.500 eura za uređenje nerazvrstanih cesta

      Ministarstvo prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine donijelo je Odluku o odabiru projekata gradova i općina za poticanje razvoja komunalnog gospodarstva i ujednačavanje komunalnog standarda za sufinanciranje u 2024. godini.   Među projektima odabranim za sufinanciranje nalazi se i onaj Grada Varaždinskih Toplica, pa je tako za projekt Uređenja nerazvrstanih cesta na području Varaždinskih Toplica Gradu dodijeljeno 26.500 eura.   Zadovoljstvo dobivenim sredstvima istaknula je gradonačelnica Dragica Ratković. […]

  today23/07/2024 5

  0%