play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Nova radionica LAG-a Sjeverozapad održana je i u Općini Vidovec

Kako bi sa zainteresiranim dionicima ruralnog razvoja što bolje pripremili novu Lokalnu razvojnu strategiju Lokalne akcijske grupe – Sjeverozapad, strateški razvojni dokument u novom programskom razdoblju, LAG Sjeverozapad je novu radionicu za izradu strategije održao u ponedjeljak, 20. ožujka, i na području Općine Vidovec, u etno kući Kitec u Domitrovcu.

-U novom programskom razdoblju planiramo tri intervencije, koje će biti vezane uz poljoprivredu, javni i civilni sektor te uz nepoljoprivredne djelatnosti, prvenstveno uz  turizam u ruralnim područjima i tradicijske obrte. Kako bismo dobili što više informacija od samih građana, koji prema LEADER principu sami određuju razvojne ciljeve i prioritete, a koji najbolje poznaju potrebe u svojim sredinama, na ovim radionicama od zainteresiranih dionika želimo čuti njihova razmišljanja, ideje i prijedloge o razvojnim prioritetima u novom programskom razdoblju. U tu svrhu smo kreirali i posebni anketni upitnik u kojem anketirani mogu iznijeti i svoje prijedloge o tipovima projekata koje ćemo financirati, zatim o distribuciji sredstava koje će LAG Sjeverozapad imati u novom programskom razdoblju, ali i primjerice, u kojem postotku će biti sufinancirani njihovi projekti. Svi prijedlozi iz ovih anketnih upitnika će biti obrađeni i razmatrani prilikom izrade nove Lokalne razvojne strategije, koju planiramo završiti do kraja svibnja – istaknuo je Mario Željezić, voditelj Lokalne akcijske grupe – Sjeverozapad.

Na radionici u Domitrovcu predstavljeni su i uvjeti novog natječaja za Tip operacije 6.3. – Potpora razvoju malih poljoprivrednih gospodarstava, koji će biti otvoren do 21. travnja.

-Za ovaj natječaj osigurano je 90 tisuća eura, dakle, ova bespovratna sredstva bit će dodijeljena za financiranje šest projekata obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava ili samoopskrbnih poljoprivrednih gospodarstava s područja našeg LAG-a, ekonomske veličine od 2.000 do 7.999 eura. Potpora malim poljoprivrednih gospodarstvima će i ovoga puta biti dodijeljena u obliku bespovratnih financijskih sredstava za provođenje prihvatljivih aktivnosti za modernizaciju ili unapređenje procesa rada i poslovanja, odnosno, za povećanje proizvodnog kapaciteta. Visina potpore po projektu iznosit će 15 tisuća eura – rekao je voditelj LAG-a Sjeverozapad Mario Željezić na radionici u Općini Vidovec.

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Razno

  Načelnik Mirko Korotaj održao prijem za 13-ero novorođene djece i njihove roditelje

  U općini Cestica je od siječnja ove godine novorođeno 13-ero djece, šest djevojčica i sedam dječaka. Za njih i njihove roditelje načelnik Mirko Korotaj pripremio je u srijedu, 19.06.2024. godine prijem i darivanje jednokratne novčane pomoći u iznosu od 270,00 eura po novorođenom djetetu. Jednokratna novčana potpora za novorođenče predstavlja značajnu financijsku pomoć koja se isplaćuje roditeljima kako bi podržala troškove djeteta. Načelnik je ovim putem upoznao nazočne s aktivnostima […]

  today25/06/2024 6

  0%