play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
chevron_left
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Nova radionica LAG-a Sjeverozapad održana je i u Općini Vidovec

Kako bi sa zainteresiranim dionicima ruralnog razvoja što bolje pripremili novu Lokalnu razvojnu strategiju Lokalne akcijske grupe – Sjeverozapad, strateški razvojni dokument u novom programskom razdoblju, LAG Sjeverozapad je novu radionicu za izradu strategije održao u ponedjeljak, 20. ožujka, i na području Općine Vidovec, u etno kući Kitec u Domitrovcu.

-U novom programskom razdoblju planiramo tri intervencije, koje će biti vezane uz poljoprivredu, javni i civilni sektor te uz nepoljoprivredne djelatnosti, prvenstveno uz  turizam u ruralnim područjima i tradicijske obrte. Kako bismo dobili što više informacija od samih građana, koji prema LEADER principu sami određuju razvojne ciljeve i prioritete, a koji najbolje poznaju potrebe u svojim sredinama, na ovim radionicama od zainteresiranih dionika želimo čuti njihova razmišljanja, ideje i prijedloge o razvojnim prioritetima u novom programskom razdoblju. U tu svrhu smo kreirali i posebni anketni upitnik u kojem anketirani mogu iznijeti i svoje prijedloge o tipovima projekata koje ćemo financirati, zatim o distribuciji sredstava koje će LAG Sjeverozapad imati u novom programskom razdoblju, ali i primjerice, u kojem postotku će biti sufinancirani njihovi projekti. Svi prijedlozi iz ovih anketnih upitnika će biti obrađeni i razmatrani prilikom izrade nove Lokalne razvojne strategije, koju planiramo završiti do kraja svibnja – istaknuo je Mario Željezić, voditelj Lokalne akcijske grupe – Sjeverozapad.

Na radionici u Domitrovcu predstavljeni su i uvjeti novog natječaja za Tip operacije 6.3. – Potpora razvoju malih poljoprivrednih gospodarstava, koji će biti otvoren do 21. travnja.

-Za ovaj natječaj osigurano je 90 tisuća eura, dakle, ova bespovratna sredstva bit će dodijeljena za financiranje šest projekata obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava ili samoopskrbnih poljoprivrednih gospodarstava s područja našeg LAG-a, ekonomske veličine od 2.000 do 7.999 eura. Potpora malim poljoprivrednih gospodarstvima će i ovoga puta biti dodijeljena u obliku bespovratnih financijskih sredstava za provođenje prihvatljivih aktivnosti za modernizaciju ili unapređenje procesa rada i poslovanja, odnosno, za povećanje proizvodnog kapaciteta. Visina potpore po projektu iznosit će 15 tisuća eura – rekao je voditelj LAG-a Sjeverozapad Mario Željezić na radionici u Općini Vidovec.

Nove vijesti
 • PLAYLISTA
 • Regija

  Dnevnim bolnicama do smanjenja lista čekanja i broja dana hospitalizacije

  Prema izračunu Europskog društva za internističku onkologiju broj bolesnika s malignom bolesti će se do 2040. godine udvostručiti. Da već sada svjedočimo tom povećanju govori broj prijema kroz dnevnu bolnicu. I dok je 2015. godine u Općoj bolnici Varaždin u dnevnoj bolnici (opće internističke + imunologije, onkologije i hematologije) broj prijema bio 2.674, samo ove godine broj prijema iznosi 12.522. Stoga je od iznimne važnosti bilo ostvariti kvalitetnu zdravstvenu skrb […]

  today27/11/2023 5

  0%