play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Nova ograničenja brzine na državnoj cesti D-35 Varaždin – Ivanec – Lepoglava

 

Iz Policije je upućena obavijest svim sudionicima u prometu da su Hrvatske ceste na prijedlog Policijske uprave varaždinske, naručile i izradile reviziju ograničenja najvećih dopuštenih brzina kretanja vozila za dionicu državne ceste D-35 Varaždin – Ivanec – Lepoglava. Sukladno navedenoj reviziji, s ciljem poboljšanja protočnosti prometa kao jednog od glavnih čimbenika cestovnog prometa, izmijenjeno je postojeće stanje prometne signalizacije na način da je na dionicama cesta u naselju na kojima to omogućuju tehnički i sigurnosni elementi, najveća dopuštena brzina kretanja podignuta s 50 na 60 km/h.

Vozač koji vozilom u naselju prekorači dopuštenu brzinu kretanja za više od 50 km/h od dopuštene brzine, može biti kažnjen novčanom kaznom do 2 650 eura ili kaznom zatvora do 60 dana, može mu se izreći zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom u trajanju do 12 mjeseci, a po pravomoćnosti odluke o prekršaju određuje mu se 6 negativnih prekršajnih bodova. Također i vozač koji iz nepotrebnih razloga vozi presporo, odnosno brzinom koja je manja od polovice najveće dopuštene brzine, kaznit će se novčanom kaznom u iznosu od 30 eura.

Ovom prilikom apeliramo na sve sudionike u prometu da poštuju propise o brzinama kretanja vozila na navedenoj i svim drugim cestama jer time doprinose povoljnijoj razini sigurnosti u prometu i smanjenju broja stradavanja osoba u prometnim nesrećama.

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Razno

  Bumbari Varteksa osvojili treće mjesto na turniru u Švicarskoj

  Mladi nogometaši U-12 iz NK Varteks ponosno su se vratili kući s brončanim medaljama s prvog turnira prijateljstva „Crohelvetic Fussball Cup“ koji je održan u nedjelju, 23. lipnja, na terenima Sportanlage Schweizerbild u gradu Schaffhausenu, prijateljskom gradu Varaždina u Švicarskoj. Uz podršku i pokroviteljstvo Grada Varaždina turnir je održan u organizaciji Generalnog konzulata RH u Zürichu, uz potporu Kulturne udruge HSD Ban St. Gallen i grada Schaffhausena. Ovaj turnir okupio […]

  today24/06/2024 2

  0%