play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
chevron_left
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Nema dječje olimpijade, ali ima sportskih paketa za najmlađe

Pandemija koronavirusa uzrokovala je otkazivanje još jednog Olimpijskog festivala dječjih vrtića, stoga je Zajednica sportskih udruga Grada Varaždina odlučila vrtićarce razveseliti na drugačiji način. Organizirali su, naime, susret s predstavnicima dječjih vrtića kako bi im zahvalili na dugogodišnjoj suradnji.

U ime Zajednice, na druženju s predstavnicima varaždinskih vrtića, predsjednik ZSUGV, Alen Runac, uručio je Zahvalnice i simboličan sportski paket za mališane.

Runac je napomenuo kako se nadaju boljoj 2022. godini i održavanju 19. Olimpijskog festivala dječjih vrtića i podsjetio kako je ova manifestacija, koja je krenula iz ZSUGV, kasnije preslikana na cijelu Hrvatsku. „Ova pandemija nas je zadesila na svim područjima, kako u sportskim klubovima, tako i u bavljenju sportom u dječjim vrtićima. Mi smo bili prvi u Hrvatskoj koji smo krenuli sa time 2000. godine, međutim zbog pandemije smo spriječeni, a najveće žrtve ove pandemije su nažalost djeca” – rekao je Runac i zahvalio odgajateljicama iz vrtića na brizi za zdravlje djece i njihovo uključivanje u sport i dječju olimpijadu. Runac im je podijelio rekvizite za vježbanje namijenjene vrtićkim mališanima.

Glavni tajnik Zajednice sportskih udruga, Patrik Koščak, objasnio je kako je ovaj projekt prisutan od 2000. godine, a prepoznat je od strane Hrvatskog olimpijskog odbora koji ga tradicionalno sufinancira i potpomaže. „Krenuli smo sa sedam vrtića na početku, pa smo došli na 20-ak vrtića koji su sudjelovali na tom festivalu. Nažalost, zadnje dvije godine onemogućeno je natjecanje, a mi na ovaj način pokušavamo pomoći kroz rekvizite i poboljšati uvjete za bavljenje sportom u vrtićima” – rekao je Koščak i dodao kako će sve zasigurno biti bolje kada se situacija s pandemijom normalizira. Koščak smatra da su djeca željna bavljenja sportom, što se vidi po masovnom povratku djece u klubove, a bavljenje sportom dobrodošlo je u borbi protiv pandemije. „U Varaždinu postoje sportske škole koje imaju isključivu namjenu širokog usmjeravanja djece u sport, a ta situacija postoji i unutar klubova gdje se djeca usmjeravaju indirektno, kroz neke igre. Moram reći da to super funkcionira.” – objasnio je Koščak i dodao kako bi održavanje Olimpijade bilo veliko veselje za djecu.

Predstavnicima vrtića na dolasku je zahvalila stručna suradnica ZSUGV, Anica Sitar, te ih pozvala da se, ako bilo što trebaju, poput predlaganja projekata, osiguravanja rekvizita ili organizacije natjecanja, slobodno jave Zajednici koja će im pomoći koliko god može u ovim ograničenim pandemijskim uvjetima.

Nove vijesti
 • PLAYLISTA
 • Varaždin

  Nastavak financiranja programa za pomoć starijim i nemoćnim osobama

  Gradsko društvo Crvenog križa Varaždin potpisalo je ugovore s Gradom Varaždinom i Općinom Jalžabet o financiranju programa gerontodomaćica koje pružaju pomoć i podršku starijim i nemoćnim osobama. Nastavak je to provedbe programa koji se do studenog 2021. godine financirao putem EU projekta „Nauči i pruži potporu u lokalnoj zajednici 2“. Ugovorima su osigurana sredstva za financiranje plaća gerontodomaćica i to za njih pet na području grada Varaždina i dvije na […]

  today27/01/2022 105

  0%