play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
chevron_left
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Nekoliko stotina mještana Općine Trnovec Bartolovečki odazvalo se ekološkoj akciji

U sklopu obilježavanja Dana Općine Trnovec Bartolovečki, u subotu, na sam Dan planeta Zemlje, održana je ekološka akcija kojoj su se odazvali brojni mještani, njih nekoliko stotina. Naime, na više lokacija u Općini, u svim naseljima, odnosno po svim mjesnim odborima, organizirano je prikupljanje otpada, čišćenje okoliša, sadnja cvijeća, uređenje zelenih površina. U akciji su sudjelovali članovi mjesnih odbora, udruge, vatrogasci, mještani i osnovnoškolci.

 

-Zaista sam oduševljena odazivom mještanki i mještana u svim našim naseljima. Njih nekoliko stotina odazvalo se ekološkoj akciji, što je samo dokaz koliko je svakome ponaosob stalo do općine, do prirode, do zaštite okoliša. Akcija je održana u svim mjestima – od Trnovca preko Bartolovca, Žabnika do Štefanca, Šemovca i Zamlake. U svakom naselju akcija se provodila na više lokacija – izjavila je načelnica Općine Verica Vitković koja je obišla sve lokacije te zahvalila mještanima na zaista odličnom odazivu. Poručila je da su svi zajedno poslali poruku kako se voli i čuva mjesto gdje živiš.

 

A nakon akcije uslijedilo je druženje i odmor za vrijedne mještane te uživanje u gastronomskim delicijama koje su pripremile vrijedne ruke članica Udruge žena Trnovečko srce i Cvijet Šemovec.

 

Program obilježavanja Dana općine nastavljen je u prostorima Udruge branitelja u Trnovcu turnirima u beli, pikadu i visećoj kuglani. U konačnici, nisu bila važna imena pobjednika, već dobra atmosfera i druženje.

 

Bogat subotnji program završen je cjelovečernjim koncertom KUD-a FTA „MAK“ u sportskoj dvorani Osnovne škole Trnovec. Podsjetimo na samo neke od njihovih velikih uspjeha u posljednjih nekoliko mjeseci. Krajem prošle godine na Državnoj smotri u Dugom Selu, na 29. Susretu hrvatskih tamburaških orkestara i sastava u organizaciji Hrvatskog sabora kulture, KUD-u je dodijeljena Zlatna plaketa Hrvatskog sabora kulture.

 

A na nedavnom 19. festivalu folklorne koreografije u Đurđevcu FTA „Mak” Trnovec osvojio je prvo mjesto u konkurenciji sedam folklornih društava iz Hrvatske.

Nove vijesti
 • PLAYLISTA
 • Regija

  Obilježen Dan Grada Lepoglave

    Povodom Dana Grada Lepoglave, u petak, 8. prosinca, održana je svečana sjednica Gradskog vijeća. Uz članove Gradskog vijeća, predstavnike ustanova i institucija te čelnih ljudi drugih gradova i općina, nazočili su joj i drugi gosti i uzvanici, među kojima izaslanik predsjednika Vlade Republike Hrvatske Andreja Plenkovića i župan Varaždinske županije Anđelko Stričak, državni tajnik u Ministarstvu obrane Zdravko Jakop, v.d. predsjednik Hrvatske narodne stranke i načelnik Općine Cestica Mirko […]

  today09/12/2023 4

  0%