play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
chevron_left
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Nastavnom zavodu za hitnu medicinu predana četiri nova vozila za sanitetski prijevoz

Župan Varaždinske županije Anđelko Stričak predao je danas ravnatelju Nastavnog zavoda za hitnu medicinu Varaždinske županije Mladenu Smoljancu četiri nova vozila za sanitetski prijevoz ukupne vrijednosti 1.595.000,00 kuna. Nastavak je to ulaganja u vozni park Zavoda čime se podiže kvaliteta zdravstvene skrbi. Kao što je istaknuo ravnatelj Smoljanec prilikom primopredaje, vozila će se koristiti za prijevoz bolesnika.

Tri vozila opremljena su sa pet sjedala i jednim ležajem, a jedno je opremljeno s tri sjedala i dva ležaja i to vozilo koristit će se uglavnom za premještaj bolesnika iz Opće bolnice Varaždin u bolnice u Klenovnik, Novi Marof i Varaždinske Toplice. Ujedno će se vozila koristiti i za prijevoz naših građana koji odlaze na određenu dijagnostiku i terapiju u zagrebačke bolnice, te kliničke centre. Opremljena su opremom koja je certificirana od strane Centra za vozila Hrvatske u Zagrebu i kao takva potpuno su opremljena za transport bolesnika” – izjavio je Smoljanec te dodao kako Nastavni zavod trenutno raspolaže sa 43 vozila, a 25 ih je nabavljeno u zadnjih pet godina. „Slijedeće godine predstoji nabava još pet vozila kako bi zadržali trend da nemamo vozila starija od deset godine i kako bi ostali u vrhu po kvaliteti i godištima voznog parka” – zaključio je Smoljanec.

Župan Varaždinske županije Anđelko Stričak, povodom jučerašnjeg Svjetskog dana zdravlja, zahvalio se svim djelatnicima u zdravstvu na njihovoj profesionalnosti, požrtvovnosti te na svemu što rade kada je zdravlje pacijenata u pitanju. Naglasio je kako je jedan od glavnih prioriteta ove županijske vlasti podizanje kvalitete zdravstvene skrbi u svim zdravstvenim ustanovama.

Upravo zbog toga poduzimamo sve kako bi u ovom mandatu izgradili potreban prostor u Općoj bolnici Varaždin, Specijalnoj bolnici za medicinsku rehabilitaciju Varaždinske Toplice i Zavoda za javno zdravstvo Varaždinske županije. Paralelno s time zamolio sam ravnatelje svih zdravstvenih ustanova da snime „krvnu sliku“ dijagnostičke i medicinske opreme kako bi na vrijeme mogli započeti procese postupka nabave novih aparata. Treći dio odnosi se na specijalizacije i edukacije, jer samo dobro osposobljen, uvježban djelatnik može dati maksimum od sebe. A četvrto, vodimo brigu o kvaliteti života zaposlenika u zdravstvu. Upravo zbog toga smo nedavno potpisali nastavak suradnje sa Zagrebačkom bankom, a time ćemo i dalje zaposlenicima u županijskim zdravstvenim ustanovama sufinancirati kamatu kod njihovog stambenog zbrinjavanja. Danas smo ovdje predali četiri vozila Nastavnom zavodu za hitnu medicinu. To je osam vozila u ovih deset mjeseci mog mandata. Siguran sam da će se i ovom nabavom dodatno dići kvaliteta zdravstvene skrbi za naše građane jer kad se radi o hitnim slučajevima tada je najvažnija brzina, a kod toga ključnu ulogu igraju kvalitetna vozila” – zaključio je Stričak.

Primopredaji vozila prisustvovala je i županijska pročelnica za zdravstvo, socijalnu skrb, civilno društvo i hrvatske branitelje Ljubica Božić.

Nove vijesti
 • PLAYLISTA
 • Razno

  Obilježena 31. godišnjica Bitke za Vukovar

  U Vukovaru je obilježena 31. godišnjica najveće i najkrvavije bitke u Domovinskom ratu, a to je Bitka za Vukovar. Podsjetimo kako je napad na ovaj herojski grad počeo potkraj kolovoza 1991. godine, a hrvatski su branitelji skoro puna tri mjeseca odolijevali nadmoćnijem neprijatelju. Svečanost je započela budnicom te mimohodom ratnih zastava, a nastavljena je otkrivanjem spomen ploča dr. Vesni Bosanac te dr. Juraju Njavri koji simboliziraju hrabrost i borbu svih […]

  today19/09/2022 8

  0%