play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Nastavlja se obnova sjevernog zida utvrde Grebengrad u Mađarevu

Obnova utvrde Grebengrad u Mađarevu, jedne od prepoznatljivih kulturno-povijesnih lokacija na području Grada Novog Marofa, nastavljena je i u ovoj godini, a u srijedu je potpisan još jedan ugovor o izvođenju radova.

Sredstvima Ministarstva kulture i medija te Grada Novog Marofa temeljita obnova utvrde Grebengrad provodi se već niz godina. Novi ugovor vrijedan oko 310.000,00 kuna potpisali su novomarofski gradonačelnik Siniša Jenkač i direktor Novokoma Marinko Hođa, a riječ je o nastavku radova na sjevernom zidu utvrde.

Ministarstvo kulture u Grebengrad godišnje ulaže oko pola milijuna kuna, a Grad do 300.000,00 kuna i zahvaljujući tim ulaganjima promjene su već vidljive, ističe gradonačelnik Jenkač. „Ovu najveću srednjovjekovnu utvrdu na sjeveru Hrvatske posljednjih godina doslovno dižemo iz pepela, što svakako i zaslužuje, a cilj nam je sačuvati njezin osnovni oblik. Polako, ali sigurno radovi napreduju i već se sada ima što vidjeti, a u narednim godinama obnove utvrde kopat će se niže i javnosti će se polako otkrivati cijela utvrda. Vjerujemo da će, kad svi radovi budu gotovi, ova utvrda biti naš novi turistički adut kojim će se moći ponositi i Grad Novi Marof i cijela Varaždinska županija, ali i Hrvatska”– istaknuo je Jenkač.

Radovi koje će narednih dana obavljati djelatnici novomarofske tvrtke Novokom trebali bi biti završeni do kraja ovog mjeseca.

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Razno

  Varaždin posjetili sudionici Europskog foruma o urbanom šumarstvu

  Gradonačelnik Grada Varaždina Neven Bosilj u subotu je, 25. svibnja ispred Gradske vijećnice, na Trgu kralja Tomislava, dočekao sudionike međunarodne znanstveno stručno konferencije Europski forum o urbanom šumarstvu (European Forum on Urban Forestry – EFUF) koji su posjetili Varaždin. Riječ je o jednoj od najvažnijih konferencija iz ovog područja koja okuplja renomirane znanstvenike i stručnjake iz europskih zemalja, ali i šire. Zahvaljujući svojim perivojima, parkovima, alejama i cvjetnim gredicama Varaždin […]

  today27/05/2024 4

  0%