play_arrow

keyboard_arrow_right

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
chevron_left
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Nastavlja se obnova sjevernog zida utvrde Grebengrad u Mađarevu

Obnova utvrde Grebengrad u Mađarevu, jedne od prepoznatljivih kulturno-povijesnih lokacija na području Grada Novog Marofa, nastavljena je i u ovoj godini, a u srijedu je potpisan još jedan ugovor o izvođenju radova.

Sredstvima Ministarstva kulture i medija te Grada Novog Marofa temeljita obnova utvrde Grebengrad provodi se već niz godina. Novi ugovor vrijedan oko 310.000,00 kuna potpisali su novomarofski gradonačelnik Siniša Jenkač i direktor Novokoma Marinko Hođa, a riječ je o nastavku radova na sjevernom zidu utvrde.

Ministarstvo kulture u Grebengrad godišnje ulaže oko pola milijuna kuna, a Grad do 300.000,00 kuna i zahvaljujući tim ulaganjima promjene su već vidljive, ističe gradonačelnik Jenkač. „Ovu najveću srednjovjekovnu utvrdu na sjeveru Hrvatske posljednjih godina doslovno dižemo iz pepela, što svakako i zaslužuje, a cilj nam je sačuvati njezin osnovni oblik. Polako, ali sigurno radovi napreduju i već se sada ima što vidjeti, a u narednim godinama obnove utvrde kopat će se niže i javnosti će se polako otkrivati cijela utvrda. Vjerujemo da će, kad svi radovi budu gotovi, ova utvrda biti naš novi turistički adut kojim će se moći ponositi i Grad Novi Marof i cijela Varaždinska županija, ali i Hrvatska”– istaknuo je Jenkač.

Radovi koje će narednih dana obavljati djelatnici novomarofske tvrtke Novokom trebali bi biti završeni do kraja ovog mjeseca.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Nove vijesti
 • PLAYLISTA
 • Regija

  Novih 4,1 milijun kuna za projekte male infrastrukture

  Na sjednici Upravnog odbora Lokalne akcijske grupe - Sjeverozapad, koja je održana u ponedjeljak, 20. lipnja, donijete su odluke o odabiru projekata za Mjeru 7.4. - Ulaganja u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu. Temeljem ovih odluka o dodjeli  bespovratnih sredstava 14 jedinica lokalne samouprave s područja LAG-a Sjeverozapad dobit će ukupno 4,1 milijun kuna bespovratnih sredstava […]

  today24/06/2022 7