play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
chevron_left
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Nastavlja se obnova sjevernog zida utvrde Grebengrad u Mađarevu

Obnova utvrde Grebengrad u Mađarevu, jedne od prepoznatljivih kulturno-povijesnih lokacija na području Grada Novog Marofa, nastavljena je i u ovoj godini, a u srijedu je potpisan još jedan ugovor o izvođenju radova.

Sredstvima Ministarstva kulture i medija te Grada Novog Marofa temeljita obnova utvrde Grebengrad provodi se već niz godina. Novi ugovor vrijedan oko 310.000,00 kuna potpisali su novomarofski gradonačelnik Siniša Jenkač i direktor Novokoma Marinko Hođa, a riječ je o nastavku radova na sjevernom zidu utvrde.

Ministarstvo kulture u Grebengrad godišnje ulaže oko pola milijuna kuna, a Grad do 300.000,00 kuna i zahvaljujući tim ulaganjima promjene su već vidljive, ističe gradonačelnik Jenkač. „Ovu najveću srednjovjekovnu utvrdu na sjeveru Hrvatske posljednjih godina doslovno dižemo iz pepela, što svakako i zaslužuje, a cilj nam je sačuvati njezin osnovni oblik. Polako, ali sigurno radovi napreduju i već se sada ima što vidjeti, a u narednim godinama obnove utvrde kopat će se niže i javnosti će se polako otkrivati cijela utvrda. Vjerujemo da će, kad svi radovi budu gotovi, ova utvrda biti naš novi turistički adut kojim će se moći ponositi i Grad Novi Marof i cijela Varaždinska županija, ali i Hrvatska”– istaknuo je Jenkač.

Radovi koje će narednih dana obavljati djelatnici novomarofske tvrtke Novokom trebali bi biti završeni do kraja ovog mjeseca.

Nove vijesti
 • PLAYLISTA
 • Regija

  Dnevnim bolnicama do smanjenja lista čekanja i broja dana hospitalizacije

  Prema izračunu Europskog društva za internističku onkologiju broj bolesnika s malignom bolesti će se do 2040. godine udvostručiti. Da već sada svjedočimo tom povećanju govori broj prijema kroz dnevnu bolnicu. I dok je 2015. godine u Općoj bolnici Varaždin u dnevnoj bolnici (opće internističke + imunologije, onkologije i hematologije) broj prijema bio 2.674, samo ove godine broj prijema iznosi 12.522. Stoga je od iznimne važnosti bilo ostvariti kvalitetnu zdravstvenu skrb […]

  today27/11/2023 4

  0%