play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Nastavlja se Državno prvenstvo kuhara

Jučer je završio drugi dan manifestacije „Dani hrvatskog kulinarstva“, čija se napeta natjecanja i zanimljive radionice održavaju u hotelu Minerva u Varaždinskim Toplicama.

U jutarnjim satima programa počela su preostala natjecanja u sklopu 12. Kamelija kupa i državnog natjecanja u slastičarstvu, a tokom dana su proglašeni i prvi pobjednici.

Zlatnu medalju u kuharskoj kategoriji ovogodišnjeg natjecanja učenika Kamelija kup osvojili su učenici iz Srednje škole Vinkovci, Ana Vrbovski i Franjo Mikinac uz budno oko mentorice Marije Bošnjak, a najbolja slastičarka završnih razreda je Paola Vukić uz mentoricu Vesnu Petravić iz Srednje škole Pregrada. Najboljom školom u ukupnom poretku proglašena je Srednja škola Vinkovci, drugo mjesto pripalo je Srednjoj školi Prelog, a trećeplasirana je Turističko – ugostiteljska i prehrambena škola Bjelovar. Predstavnik Visoke škole Aspira, Tonči Drlje,  je predstavnicima spomenutih škola uručio vaučere s vrijednim stipendijama. Nakon uručenja nagrada i priznanja svi su prisutni natjecatelji jednoglasno izviknuli poruku mira „Chefs believe in peace!“, kao dio globalne poruke koju priprema Svjetska kuharska organizacija Worldchefs.

 

Što se tiče ostatka programa,  u vrijeme prvih proglašenja, krenula su i natjecanja za državnog prvaka u kuharstvu, a sudionici su pred publikom odmjeravali umijeće u kreiranju streetfood i restoranskih jela. Za sve zainteresirane i željne znanja održane su radionice o prhkim francuskim tijestima i oslikavanju torti paintbrush tehnikom pod vodstvom slastičarke Sandre Jadek i njenog kolege po struci Josipa Bošnjaka.

U večernjim satima su dodijeljene i medalje u slastičarskim kategorijama. Zlato iz područja slastičarske artistike pripalo je Nikolini Lončar iz hotela Zlatan i Ivanu Ergoviću iz Valamar Riviere, srebro su osvojile Dajana Bošnjak i Matija Katić, a poziciju trećeg mjesta zauzele su Ivana Živčić i Katarina Filipašić. U kategoriji „Torta“, prvo mjesto osvaja Ivan Ergović, druge po redu su Matija Katić, Suzana Fuks, Dajana Bošnjak, Ivana Živčić te Danijela Matijašić, dok je bronca išla u ruke Katarine Filipašić i Irene Miličević. Kategoriju „Desert“ osvaja Irena Miličević, a srebro je svojim desertom osvojio Ivan Ergović. On je i dobitnik zlatne medalje u kategoriji „Kolač“, dok je drugo mjesto pripalo Antoniu Bokunu iz hotela Westin, Zagreb. U ukupnom je poretku treće mjesto osvojila Matija Katić iz obrta Cukerija, na drugo mjesto plasirala se Irena Miličević iz Union foods d.o.o., a novi državni prvak u slastičarstvu je Ivan Ergović iz Valamar Riviere. I ovom su prilikom najboljim natjecateljima ukupnog poretka uručene stipendije Visokog učilišta Aspira.

 

Danas se nastavlja Državno prvenstvo kuhara, a natjecatelji će se predstavljati u sljedećim kategorijama: umjetnost kuhanja, fingerfood i svečani meni, kulinarska artistika i Hrvatska kulinarska baština, a ekipno će se natjecati u kreiranju hladne plate. Posjetitelji radionica će imati priliku upoznati nekoliko međunarodnih kuhinja na masterclass radionicama renomirane slastičarke Alme Rekič „Okusi Slovenije“ i grčke chefice Magdalini Tsitsinoudi. Visoka škola Aspira će predstaviti svoj program obrazovanja, a degustacijske radionice osigurat će Podravka..

Manifestacija završava u petak, 8. travnja 2022., a detaljnu satnicu programa pronađite na web stranici www.kuhar.hr.

 

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Razno

  Grad Varaždin potiče građane na uzgoj zdrave hrane

  Grad Varaždin će i ove godine provesti mjeru poticanja građana na uzgoj zdrave hrane za vlastite potrebe dodjelom organskog peletiranog gnojiva vlasnicima i/ili posjednicima prihvatljivog zemljišta pogodnog za proizvodnju poljoprivrednih proizvoda. Za ovu mjeru poticanja Grad Varaždin je osigurao ukupno 94.000 kg organskog peletiranog gnojiva. Zainteresirani građani Grada Varaždina mogu već od danas podnijeti prijavu putem online obrasca koji je objavljen na službenim mrežnim stranicama Grada Varaždina. Javni poziv je […]

  today29/05/2024 1

  0%