play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
chevron_left
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Naše predstavnice na Kongresu najvećeg europskog udruženja poljoprivrednika Copa-Cogeca

U Šibeniku je prošloga tjedna održan kongres najvećeg EU udruženja poljoprivrednika – Copa-Cogeca na kojemu je sudjelovalo oko 350 uzvanika – poljoprivrednih proizvođača, predstavnika zadruga, znanstvenika i drugih dionika poljoprivredne proizvodnje iz Hrvatske i svih država EU. Na kongresu su se imale priliku predstaviti i 2 poljoprivrednice iz Varaždinske županije. Prva je Marija Cafuk, čuvarica sjemena čuvene sorte „Varaždinskog zelja“, istaknuta poljoprivrednica vidovečkog kraja, ali i cijele Varaždinske županije te finalistica europske Nagrade za inovaciju žena u poljoprivredi 2020., koja je sudjelovala na radionici s temom “Žene koje pridonose održivosti poljoprivrede” a na kojoj je imala prilike predstaviti svoje poljoprivredno gospodarstvo (PPP Cafuk) i dugogodišnju tradiciju proizvodnje obitelji Cafuk.

Druga naša predstavnica je bila Snježana Mikulčić Jakopović, predsjednica Udruge “Luna” te predstavnica OPG-a Jakopović – pionira u uzgoju ljekovitog bilja i proizvodnji ekološke kozmetike pod brendom “Kuća magične trave”, koja je sudjelovala na panel raspravi s temom održive poljoprivrede i njene promocije među potrošačima gdje je istaknula važnost promocije i edukacije proizvođača ali i samih potrošača.

 

Na kongresu je ujedno sudjelovala i Marija Herceg kao tajnik Županijskog saveza poljoprivrednih udruga.

 

 

 

 

Nove vijesti
 • PLAYLISTA
 • Regija

  Nove biciklističke staze u Šenoinoj ulici u Varaždinu

  U sklopu aktivnosti Grada Varaždina u Europskom tjednu mobilnosti, u četvrtak 21. rujna 2023. godine u Ulici Augusta Šenoe predane su na upotrebu građanima i puštene u promet nove biciklističke staze. Na mjestu parkirališta za automobile, iscrtane su dvosmjerne staze koje su stupićima odijeljene od kolnika za automobile. O novom prometnom rješenju u centru grada govorio je Miroslav Marković, zamjenik gradonačelnika Grada Varaždina: Na ovom dijelu uvijek je bilo parkiralište […]

  today21/09/2023 5

  0%