play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Naše predstavnice na Kongresu najvećeg europskog udruženja poljoprivrednika Copa-Cogeca

U Šibeniku je prošloga tjedna održan kongres najvećeg EU udruženja poljoprivrednika – Copa-Cogeca na kojemu je sudjelovalo oko 350 uzvanika – poljoprivrednih proizvođača, predstavnika zadruga, znanstvenika i drugih dionika poljoprivredne proizvodnje iz Hrvatske i svih država EU. Na kongresu su se imale priliku predstaviti i 2 poljoprivrednice iz Varaždinske županije. Prva je Marija Cafuk, čuvarica sjemena čuvene sorte „Varaždinskog zelja“, istaknuta poljoprivrednica vidovečkog kraja, ali i cijele Varaždinske županije te finalistica europske Nagrade za inovaciju žena u poljoprivredi 2020., koja je sudjelovala na radionici s temom “Žene koje pridonose održivosti poljoprivrede” a na kojoj je imala prilike predstaviti svoje poljoprivredno gospodarstvo (PPP Cafuk) i dugogodišnju tradiciju proizvodnje obitelji Cafuk.

Druga naša predstavnica je bila Snježana Mikulčić Jakopović, predsjednica Udruge “Luna” te predstavnica OPG-a Jakopović – pionira u uzgoju ljekovitog bilja i proizvodnji ekološke kozmetike pod brendom “Kuća magične trave”, koja je sudjelovala na panel raspravi s temom održive poljoprivrede i njene promocije među potrošačima gdje je istaknula važnost promocije i edukacije proizvođača ali i samih potrošača.

 

Na kongresu je ujedno sudjelovala i Marija Herceg kao tajnik Županijskog saveza poljoprivrednih udruga.

 

 

 

 

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Varaždin

  Postavljanje nove javne rasvjete u Ulici Stanka Vraza

      U Ulici Stanka Vraza, danas su započeli radovi na modernizaciji javne rasvjete. Prva faza radova od Hallerove aleje do Ulice Vatroslava Lisinskog započela je demontažom zastarjelih svjetiljki i dotrajalih stupova te na spomenutoj dionici u sljedeća tri tjedna neće biti javne rasvjete, najavljeno je iz varaždinske gradske uprave. U tom razdoblju bit će zamijenjeni podzemni elektroenergetski kablovi, postavljeni novi temelji stupova javne rasvjete, novi stupovi i nove energetski […]

  today22/07/2024 1

  0%