play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Nakon tišine koju donosi Velika subota, slijedi radost proslave Kristova uskrsnuća

Danas je Velika subota – dan kada se vjernici dolaze pokloniti Kristovom tijelu u grobu, a Crkva čitav dan razmatra muku i smrt Isusa Krista. Vjernici će Isusov grob u varaždinskoj katedrali moći pohoditi tijekom čitavog dana.

 

Na Veliku subotu nema sakramentalnih slavlja, niti pričesti. Posjećuje se posebno uređen Božji grob u crkvi, a sa spuštanjem mraka slavi se Vazmeno bdijenje kojim ulazimo u proslavu Isusova uskrsnuća, najvećeg blagdana u crkvenoj godini, koji je ishodište i središte svih ostalih blagdana. U uskrsnoj noći se kroz molitvu, blagoslivlja vatra, odnosno svjetlost svijeća – što simbolizira Krista, te se posvećuje voda kojom se škrope krštenici pri obnavljanju svojih krsnih zavjeta. Biskup Varaždinske biskupije monsinjor Bože Radoš danas će u varaždinskoj katedrali u 20 sati predvoditi Vazmeno bdijenje.

 

Svečanim liturgijama koje će sutra biti služene u crkvama diljem Hrvatske, vjernici će proslaviti Uskrs – svjedočanstvo Isusove pobjede nad smrću i grijehom. Varaždinski biskup mons. Bože Radoš na Nedjelju Uskrsnuća predvodit će uskrsno misno slavlje u katedrali Uznesenja Blažene Djevice Marije u Varaždinu s početkom u 11 sati. Po Uskrsu proslavljamo Uskrsni ponedjeljak – dan kada se u crkvama spominje put uskrsnulog Isusa u Emaus s dvojicom učenika. Uskrsno vrijeme traje sljedećih 50 dana, odnosno do Duhova.

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Razno

  Ivanec dobiva multifunkcionalni Memorijalni centar Domovinskog rata

  Kao što je i najavio na sastanku održanom u njegovom uredu krajem prošle godine, župan Varaždinske županije Anđelko Stričak, skupa s pročelnicom Upravnog odjela za poslove Skupštine i župana Renatom Skoko, posjetio je ivanečku HVIDR-u i Ogranak dragovoljaca i veterana Domovinskog rata. Sastanku je nazočila i ravnateljica GDCK Ivanec Jasminka Ruhek, a tema je bila dodjela prostora braniteljskim udrugama i Crvenom križu, u svrhu što kvalitetnije provedbe njihovih aktivnosti od […]

  today31/05/2022 78

  0%