play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Nakon dugih 17 godina i posljednja ulica u naselju Trnovec Bartolovečki dobiva kanalizacijsku mrežu

U gotovo svim naseljima na području Općine Trnovec Bartolovečki priprema se ili realizira neki važan projekt, a jedna od najznačajnijih investicija koje su trenutno u tijeku zasigurno je ona u naselju Trnovec u kojem će nakon dugih 17 godina konačno biti izgrađena kompletna kanalizacijska mreža. Naglašeno je to u utorak prilikom svečanog otvorenja radova u Ulici Vladimira Nazora, posljednjoj u naselju Trnovec koja nema kanalizaciju. No, to će se uskoro promijeniti jer kako ističe načelnica Općine Trnovec Bartolovečki Verica Vitković, radovi na izgradnji kanalizacijske mreže vrijedni 2,8 milijuna kuna plus PDV trebali bi završiti do proljeća 2023. godine. “Prva faza radova trajat će do kraja ove godine, a procjenjuje se da će to biti zacjevljivanje ove ulice, a onda početkom godine kada će se projekt nastaviti, Općina će morati izdvojiti dodatna sredstva, pa ćemo zamoliti Hrvatske vode da nastave sa sufinanciranjem kako bi se projekt uspješno realizirao. Planirani završetak radova je proljeće iduće godine kada bi se mještani ove ulice mogli početi priključivati na kanalizacijsku mrežu” najavila je načelnica Vitković. Inače, na ovoj lokaciji javlja se problem podzemnih voda. Naime, kako je objasnila Vitković, mještani imaju upojne jame koje se pune podzemnim vodama te se moraju prazniti na tjednoj bazi što predstavlja veliki problem i trošak. “Paralelno, iza ove ulice izvire i potok Zbel koji je bio najčišći potok u ovom dijelu županije zbog čega, nakon dovršetka ove kanalizacijske mreže želimo prijaviti projekt njegove revitalizacije kako bi on i dalje bio čist i biljno raznolik” naglasila je Vitković.

S obzirom da izvorni proračun Općine ne bi mogao podnijeti ovako velik financijski zalogaj, uz pomoć Varkoma i Hrvatskih voda, nakon 17 godina i posljednja ulica u naselju dobit će kanalizacijsku mrežu. Naručitelj radova je Varkom, a nakon izgradnje kanalizacijske mreže, varaždinska tvrtka njome će i upravljati. U Ulici Vladimira Nazora preostala je dionica od 550 metara koja je još nepokrivena odvodnjom, a blizina potoka Zbel, poznatog po čistoći i raznolikosti flore i faune, prema riječima direktora Varkoma Brune Istera, ovom projektu daje još veći značaj. “Potok Zbel bio je prilično ugrožen činjenicom da ovdje još postoje septičke jame i to na mjestu gdje su podzemne vode prilično visoke što nam na neki način i otežava izgradnju ove kanalizacijske mreže” rekao je Ister dodavši kako je zbog toga jedna od glavnih sastavnica projekta zaštita okoliša.

Obilasku početka radova pridružio se i Radimir Čačić, zamjenik predsjednika Upravnog vijeća Hrvatskih voda koje sufinanciraju ovaj projekt. “Prva faza je u realizaciji i trebala bi biti gotova do kraja godine, a vrijedna je otprilike 1,5 milijuna. 70 posto sufinanciraju Hrvatske vode, a sljedeće godine, kada se projekt nastavlja, Hrvatske će ga vode nastaviti sufinancirati s milijun do 1,5 milijuna kuna” najavio je Čačić te naglasio kako je teren na ovoj lokaciji poprilično zahtjevan zbog problema s podzemnim vodama.

 

 

 

 

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Razno

  Više od 18 tisuća eura za projekt „Razvoj pametnih i održivih rješenja u Gradu Novom Marofu”

  Digitalizacija rada gradske uprave te razvoj smart city koncepta, među prioritetima su brojnih jedinica lokalne samouprave, stoga je i osmišljen projekt „Razvoj pametnih i održivih rješenja u Gradu Novom Marofu”. Potvrda da je osmišljen i pripremljen dobro je odluka Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost da sufinancira ovaj projekt vrijedan gotovo 46 tisuća eura, a ugovor o sufinaciranju gradonačelniku Siniši Jenkaču u četvrtak su uručili ministrica zaštite okoliša i […]

  today19/07/2024 8

  0%