play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Najavljena sjednica Županijske skupštine

Prijedlog odluke o javnim priznanjima Varaždinske županije, prijedlog odluke o izmjeni odluke o nagrađivanju učenika za posebna postignuća na međunarodnim natjecanjima, prijedlog odluke o prihvaćanju projekta „Izgradnja i opremanje Centralnog operacijskog bloka OB Varaždin“, samo su neke od tema o kojima će iduću srijedu, 12. srpnja, raspravljati vijećnici na 11. po redu sjednici Županijske skupštine Varaždinske županije.

Dnevni red danas su u Županijskoj palači novinarima predstavili predsjednik Županijske skupštine dr. sc. Josip Križanić i pročelnica Upravnog odjela za poslove Skupštine i župana Renata Skoko.

Po raspisanom Javnom pozivu za dodjelu Javnih priznanja Županijske skupštine Varaždinske županije, Komisija za dodjelu javnih priznanja predložit će vijećnicima da se nagrada za životno djelo dodjeli prim. dr. sc. Ranku Stareu, dr. med. spec. opće kirurgije te užem specijalistu iz digestivne kirurgije. Nagrada za doprinos ugledu i promociji Varaždinske županije u zemlji i svijetu dodijelila bi se Atletskom klubu Sloboda, kapetanu-izborniku Hrvatske reprezentacije osoba s invaliditetom u lovu ribe udicom na plovak Draženu Filipoviću i DVD-u Novi Marof koji obilježava 100. godišnjicu svog djelovanja, dok su za nagradu za iznimna postignuća u proteklom jednogodišnjem razdoblju predloženi poznati varaždinski skladatelj Davor Bobić i Prva gimnazija Varaždin  – rekao je predsjednik Županijske skupštine dr. sc. Josip Križanić.

Vijećnici će odlučivati o sklapanju Sporazuma o suradnji između Varaždinske županije i Hercegbosanske županije u Federaciji Bosne i Hercegovine.

Sklapanje predloženog Sporazuma proizlazi iz iskazanog obostranog zajedničkog interesa za uspostavom suradnje u području gospodarstva, obrazovanja, poljoprivrede, turizma, kulture, sporta, mladih, te drugih područja u nadležnosti obiju županija u svrhu ostvarivanja zajedničkog napretka. Ujedno Varaždinsku i Hercegbosansku županiju povezuju i određene osobe, kao što je varaždinski biskup mons. Bože Radoš, izbornik Hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić, a veliki trag u Hercegbosanskoj županiji ostavili su varaždinski branitelji, pripadnici Sedme gardijske brigade „PUME“ – objasnio je Križanić.

Na dnevnom redu naći će se i odluka o nagrađivanju učenika za posebna postignuća na međunarodnim natjecanjima. Njome se osim znanja, želi poduprijeti izvrsnost u sportu i umjetnosti te na taj način motivirati učenike i studente za sudjelovanje na međunarodnim natjecanjima u sportu i umjetnosti te postizanju što boljih rezultata.  Ujedno utvrđuje se i visina novčane nagrade. Tako bi se za osvojenu zlatnu medalju, prvo mjesto ili prvu nagradu dodjeljivalo 700 eura, za srebrnu medalju, drugo mjesto ili drugu nagradu 400 eura, dok će učenici i studenti za brončanu medalju, treće mjesto ili treću nagradu biti nagrađeni sa 300 eura.

Vijećnici će raspravljati i o Prijedlogu odluke o prihvaćanju projekata „Izgradnja i opremanje Centralnog operacijskog bloka OB Varaždin“.

Prošli tjedan potpisan je ugovor za realizaciju najvećeg projekta Varaždinske županije, izgradnju i opremanje zgrade Centralnog operacijskog bloka. Vrijedan je ukupno 45,7 milijuna eura. Financijska sredstva u iznosu od 43.064.198,02 EUR  (95,56% ukupne vrijednosti projekta) dodijeljena su Općoj bolnici Varaždin iz Nacionalnog plana oporavka i otpornosti, a preostala Financijska sredstva u iznosu od dva milijuna EUR osigurat će se u proračunu Varaždinske županije – rekao je Križanić.

Od ostalih točaka valja spomenuti i prijedlog Odluke o dopuni Odluke o osnivanju Nastavnog zavoda za hitnu medicinu Varaždinske županije. Prijedlogom odluke predlaže se proširenje djelatnosti i to poslovima prijevoza bolesničkih uzoraka, a kako bi Zavod mogao obavljati poslove prijevoza bolesničkih uzoraka za potrebe Opće bolnice Varaždin. Vijećnici će raspravljati i o proširenju djelatnosti Specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju Varaždinske Toplice, Doma zdravlja Varaždinske županije, te županijskog Zavoda za javno zdravstvo te drugim temama.

Sjednica Županijske skupštine održava se u srijedu 12. srpnja 2023. godine s početkom u 9,30 sati u dvorani Županijske skupštine Varaždinske županije.

 

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Regija

  Sin prijetio policajcima smrću, a njegov 91-ogodišnji otac krenuo na njih sjekirom

  U srijedu, 24. srpnja u 8 sati policijski službenici Policijske postaje Varaždin zaprimili su dojavu građanina da 65-godišnjak krši mjeru opreza uspostavljanja kontakta s njim te mu šalje poruke. Postupajući po dojavi, dvojica policijskih službenika zatekla su 65-godišnjaka na dvorištu obiteljske kuće te ga pozvali da im priđe radi obavljanja razgovora na okolnosti kršenja mjere. Isti se oglušio na pozive te se počeo udaljavati prema kući, zbog čega mu je […]

  today25/07/2024 3

  0%