play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Najavljena jubilarna 20. varaždinska Biciklijada

Ovogodišnje obilježavanje Dana oslobođenja grada Varaždina i Dana branitelja Varaždinske županije počet će jubilarnom 20. varaždinskom Biciklijadom koja će se održati u subotu, 18. rujna 2021. godine, najavljeno je u petak.

Organizatori Biciklijade su Zajednica sportskih udruga Grada Varaždina i Brdsko biciklistički klub Asi, pokrovitelj Grad Varaždin, a organizira se ne samo zbog druženja, već i zbog zdravstvenih razloga, rekla je stručna suradnica ZSUGV-a, Anica Sitar. „Cilj nam je potaknuti ljude na bavljenje rekreativnim aktivnostima tijekom njihovog slobodnog vremena. Proteklih godinu i pol svi uglavnom pričamo o epidemiji koronavirusa, međutim postoje i drugi, svakodnevno prisutni zdravstveni problemi kao što je, primjerice, pretilost koja kasnije rezultira kardiovaskularnim bolestima, dijabetesom i sličnim problemima, pa upravo stoga i organiziramo ovakve akcije” – objasnila je Sitar.

U sklopu Biciklijade obilježit će se i World Cleanup Day, odnosno Zelena čistka, najveći volonterski projekt u svijetu. „Podsjećam, riječ je o akciji u kojoj u jednom danu volonteri diljem svijeta čiste lokacije s ilegalno odloženim smećem. I mi ćemo se pridružiti toj akciji, spojit ćemo sportski s ekološkim dijelom” – kazala je Anica Sitar.

Ruta kojom će se kretati sudionici Biciklijade ovoga će puta biti nešto drugačija nego što je bila ranijih godina kad su biciklijade startale u Varaždinu, a završavale u Zelendvoru. Organizatori su se, naime, odlučili za tzv. kružnu rutu, sa startom i ciljem kod Hostela Stara vaga. „Biciklisti će u 10 sati krenuti od Stare vage prema rekreacijskoj zoni Varaždina. Cilj je da se ide prema Dravi, vozi do Kinološkog društva pa pored bazena i varaždinske Arene te Aquacityja, sve do Trnovca, gdje je u suradnji s Općinom Trnovec Bartolovečki planirana prva okrepa. Dvadesetak minuta kasnije, krenut će se prema Kućanima pa do Ulice Vilka Novaka. Nakon toga, biciklisti odlaze do Dravske park šume gdje će se organizirati volonterska akcija čišćenja šume. Na cilju kod Stare vage sudionike Biciklijade počastit ćemo obrokom” – istaknuo je predsjednik BBK ASI, Janko Gušić te dodao kako organizatori smatraju da je takav pristup mnogo bolji jer će biciklisti od početka, pa sve do kraja rute ostati u Varaždinu.

Biciklijadu će i ovoga puta osiguravati službenici PU varaždinske, a u pratnji biciklista bit će i djelatnici Hitne medicinske pomoći, kao i kombi vozilo s opremom za eventualni popravak kvarova na biciklima. „Moram napomenuti da je prema Zakonu kaciga obavezna za sve sudionike mlađe od 16 godina. To je prvenstveno obiteljska biciklijada, potpuno je ravničarska i pogodna za djecu od 5 godina nadalje. Ovom prilikom pozivam roditelje da povedu svoju djecu jer tempo biciklijade bit će prilagođen njima, neće biti jurnjave” – poručio je Gušić.

Varaždinke i Varaždince, velike i male, na Biciklijadu je pozvao i gradonačelnik Neven Bosilj, podsjetivši da je Varaždin grad bicikala. „Ovo je lijepa prilika da izađete, da prođemo kroz naš prekrasan grad, kroz prirodu. Svakako bi bilo lijepo da se u što većem broju pridružite” – kazao je gradonačelnik. Dodao je da je riječ o jednom od prvih događanja koje će nas uvesti u tjedan obilježavanja 30. godišnjice oslobođenja grada Varaždina. „Nakon toga ćemo imati i svečani mimohod pripadnika Hrvatske vojske i proslavu obljetnice, a tri dana nakon toga, 28. rujna imat ćemo veliku biciklističku atrakciju – CRO race, čija prva etapa vodi od Osijeka do Varaždina. Cilj će, dakle, biti u našem gradu, najveći mediji će to pratiti helikopterima, dronovima pa pozivam građane da i onu dođu” – poručio je Bosilj.

Uz zamolbu svim sudionicima Biciklijade da se pridržavaju epidemioloških mjera, Anica Sitar uputila je zahvalu svim sponzorima, prije svega Gradu Varaždinu koji Zajednicu sportskih udruga prati u svim projektima koje provodi u suradnji s varaždinskim sportskim klubovima.

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Sport

  Varteksovci na minus 7 započeli pripreme za proljeće

  Nogometaši Varteksa započeli su s pripremama za proljetni dio sezone, u gotovo identičnom igračkom kadru kao i na jesen. Trener Zoran Vukelić, sa svojim pomoćnikom Markom Trojakom i stručnim stožerom odradio u četvrtak navečer prvu prozivku za proljetni dio sezone. Iako se pripremaju za proljeće, uvjeti na Hrašćici su bili uistinu zimski, a srećom pa Varteks ima travnjak s umjetnom travom pa se moglo trenirati. Prvi protivnik bit će im […]

  today12/01/2024 15

  0%