play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Najavljena 8. sjednica Županijske skupštine, glavna točka – proračun

U Županijskoj palači u Varaždinu najavljena je 8. po redu sjednica Županijske skupštine Varaždinske županije koja će se održati u utorak, 29. studenoga ove godine u Županijskoj palači s početkom u 09:00 sati, a sve teme i točke o kojima će se raspravljati predstavio je predsjednik Županijske skupštine dr.sc. Josip Križanić. Uz njega je najavnoj konferenciji nazočila i pročelnica Upravnog odjela za poslove Skupštine i župana Renata Skoko.

Kako je naglasio predsjednik Skupštine, najvažnija tema o kojoj će vijećnici raspravljati je svakako Prijedlog proračuna Varaždinske županije za 2023. godinu i projekcija za 2024. i 2025. godinu. „Prvi put, županijski će proračun biti iskazan u eurima, a iznosit će 230,8 milijuna eura. To je ujedno i konsolidirani proračun, također prvi put, uključuje financijske planove svih 57 proračunskih korisnika Županije i manji je oko 3 posto nego je bio prošle godine, kada je iznosio 237,6 milijuna eura. Osim rasprave i glasanja o proračunu, vijećnici će raspravljati i o nizu drugih tema kao što je Prijedlog odluke o izmjeni Odluke o prihvaćanju projekta uspostave Regionalnog centra kompetentnosti u poljoprivredi „Arboretum Opeka“, zatim o prijedlogu strategije upravljanja i raspolaganja imovinom u vlasništvu Varaždinske županije za razdoblje od 2023. do 2028. godine. Govoriti će se i o planu razvoja sustava civilne zaštite na području Varaždinske županije za 2023.”- rekao je Križanić.

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Regija

  Općina Maruševec ove godine osigurava “uskrsnice” za veći broj građana

    Općina Maruševec obavještava umirovljenike i osobe s invaliditetom koji su korisnici osobne invalidnine sa svog područja kako će im u povodu nastupajućih uskršnjih blagdana biti isplaćena jednokratna novčana potpora. Pravo na potporu ostvaruju građani s prebivalištem na području Općine Maruševec, i to: umirovljenici čija ukupna mirovina (domaća i inozemna) iznosi do 350 eura, osobe s invaliditetom kojima je temeljem Rješenja nadležnog Centra za socijalnu skrb priznato pravo na osobnu […]

  today27/02/2024 4

  0%