play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Najava proslave Praznika rada na Izletištu Drava u Varaždinu

Tradicionalna proslava Međunarodnog praznika rada 1. svibnja 2024. u Varaždinu na Izletištu Drava uz dravske bazene najavljena je u ponedjeljak, 22. travnja 2024. konferencijom za novinare u Gradskoj vijećnici Grada Varaždina. Program proslave najavili su Miroslav Marković, zamjenik gradonačelnika, Dubravka Biberdžić, upraviteljica Zaklade solidarnosti Grada Varaždina i Jelena Toth, direktorica ureda Turističke zajednice Grada Varaždina. Besplatne porcije graha, glazbeno scenski program i tombola formula su uspješne organizacije tradicionalne  proslave koja je uvijek bila odlično posjećena.

Zamjenik gradonačelnika Miroslav Marković je naglasio: Očekujemo posjetitelje iz Varaždina ali iz  cijele regije te se nadamo  da će nas poslužiti vrijeme kako bi to bilo jedno lijepo druženje, odnosno izlet u prirodu. Paralelno krećemo i s projektom InterACT Green uređenja tog dijela Drave. Kao i svake godine krećemo s prvosvibanjskom budnicom. Nismo željeli previše eksperimentirati jer ono što je dobro ne  treba mijenjati. Pozivam sve naše sugrađane da dođu do Drave, da prošeću  ili dođu biciklom i budu ekološki osviješteni te  što manje koriste automobile. Taj dan je bio pun događaja pa se nadam da će tako biti i ove godine.

Program je najavila Jelena Toth, direktorica ureda Turističke zajednice grada Varaždina: I ovo je godine na izletištu Drava pripremljen glazbeno scenski program. U 8:30 sati krenut će tradicionalna budnica na sedam lokacija u gradu. Proslava na Dravi počinje u 10 sati. – rekla je Jelena Toth i najavila slijedeći program:

ORGANIZACIJA PROSLAVE 1. SVIBNJA 2024. NA IZLETIŠTU DRAVA

Grad Varaždin

Turistička zajednica Grada Varaždina

Zaklada solidarnosti Grada Varaždina

Parkovi

Gradska tržnica Varaždin

Sponzor: SES Spar European Shopping Centers

OKVIRNI PROGRAM:

8.30 – tradicionalna budnica – puhački orkestar KUD HŽ Varaždin na 7 lokacija u gradu: Trakošćanska, POS (Jalkovečka), Banfica, Grabanice, novi POS (V. Novaka), Ulica Miroslava Krleže, zgrade kod 2. osnovne škole i Trg kralja Petra Svačića.

IZLETIŠTE DRAVA ( Dravski bazeni )

09.30 – 10.00 – okupljanje sudionika  – GLAZBA S RAZGLASA

10.00 –  PRVOMAJSKA BUDNICA – puhački orkestar –  KUD HŽ VARAŽDIN

10.15 – 12.00  glazbeno scenski program,  voditelj Saša Grabarić,  i igre na otvorenom u organizaciji Zajednice sportskih udruga

10.15 – 10.25 CENTAR TRADICIJSKE KULTURE VARAŽDIN

10.30 – 10.35 PLESNI KLUB FEEL

10.40 – 10.45 GLAZBENA RADIONICA PJEVANJA “MALI SLAVUJI” DRUŠTVA NAŠA DJECA VARAŽDIN

10.50 – 11.00 VARAŽDINSKE MAŽORETKINJE

 

11.05 – 11.15 CENTAR TRADICIJSKE KULTURE VARAŽDIN

11.20 – 11.25 PLESNI KLUB FEEL

11.30 – 10.35 GLAZBENA RADIONICA PJEVANJA “MALI SLAVUJI” DRUŠTVA NAŠA DJECA VARAŽDIN

11.40 – 11.50 VARAŽDINSKE MAŽORETKINJE

 

11.55 – pucanj kuburaši  – Kuburaška udruga Maruševec (KUM)

12.00 – obraćanje Gradonačelnika

12.10 – podjela graha

 1. 15 – 15.00 TAMBURAŠKI SASTAV ŠPANCIR (3x 45min + pauze u kojima je glazba s razglasa)

 

Upraviteljica Zaklade solidarnosti Grada Varaždina Dubravka Biberdžić najavila je i tradicionalnu humanitarnu tombolu: I ove godine će na obilježavanju Praznika rada na Dravi biti organizirana dobrotvorna tombola po cijeni 2 eura. Cjelokupan prihod namijenjen je za Zakladu solidarnosti, za ljude koji su u socijalnoj potrebi, a osobito one koji imaju zdravstvenih poteškoća. – zahvalila je svim sponzorima koji su se do sad već odazvali i pozvala ostale kojima je poslan poziv da se uključe i daruju tombolske nagrade. Vjerujem da će prihod biti na razini prošle godine kada smo prihodovali 2300 eura. – rekla je Dubravka Biberdžić. Najavljena je podjela oko 6 tisuća porcija graha koji će biti podijeljen svim građanima besplatno. Svi troškovi proslave pokrit će se iz donacija, a posebna zahvala je upućena najvećem sponzoru SES Spar European Shopping Centers te brendu S Park Varaždin.

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Varaždin

  Nastava u gradskim školama nastavlja se po istom modelu

  Načelnik stožera Civilne zaštite Grada Varaždina Zlatan Avar održao je danas, sastanak s ravnateljima osnovnih škola u Varaždinu. Na sastanku je dogovoreno da će se nastava u varaždinskim osnovnim školama održati po istom modelu kao i ovoga tjedna. Učenici nižih razreda osnovnih škola nastavu će pohađati fizički u školama – po modelu A, dok će učenici viših razreda nastavu pohađati online – po modelu C. Izuzetak je Centar Tomislav Špoljar […]

  today16/04/2021 103

  0%