play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Nagrađeno 27 izvrsnih učenika i studenata

Na svečanosti u Velikoj skupštinskoj dvorani Varaždinske županije Rotary Club Varaždin je najboljim učenicima i studentima dodijelio ovogodišnje Nagrade za izvrsnost. Ovo priznanje varaždinskih rotarijanaca primilo je 27 učenika i studenata iz Varaždinske županije.

Nagrada za izvrsnost Rotary Cluba Varaždin, najdugovječnija je rotarijanska priredba ovakve vrste u našoj zemlji, kojom ovaj Rotary klub nastoji promicati izvrsnost u našoj zajednici te nagrađivati najbolje učenike srednjih škola i najizvrsnije studente visokoškolskih ustanova.

-Ovom nagradom Rotary Club Varaždin je počeo promovirati ideju izvrsnosti, u godini velikog jubileja – stote godišnjice Rotaryja, 2005. godine, dakle, još u vrijeme kada se o izvrsnosti u našem društvu tek rijetko govorilo, a kamoli da se izvrsnost, posebice mladih, poticala i nagrađivala. Članovi našega kluba na taj su način u javnom prostoru promovirali važnost poticanja i nagrađivanja naših najboljih učenika i studenata, ali i znanosti, koja je u našem društvu tako često zapostavljena pa i zanemarivana, svjesni kako su upravo takvi, daroviti i odlični mladi ljudi nositelji budućeg napretka svake uspješne zajednice – istaknuo je na svečanosti ovogodišnje dodjele Zdravko Poštenik, predsjednik Rotary Cluba Varaždin.

Ovogodišnji fond Nagrade za izvrsnost prof. dr. sc. Franjo Ruža Rotary Cluba Varaždin iznosio je 37 tisuća kuna, a ova je sredstva RC Varaždin prikupio organizacijom svojih tradicionalnih akcija.

 

Nagrađenim učenicima i studentima na ovom priznanju varaždinskih rotarijanaca na svečanosti je čestitao Anđelko Stričak, župan Varaždinske županije.

-Rotary Club Varaždin već godinama promiče ideju izvrsnosti, a rezultati toga rada su vidljivi. Gotovo da ne prođe tjedan da naši učenici ne osvajaju državne, ali i međunarodne nagrade. Centri izvrsnosti u Varaždinskoj županiji najbolji su u cijeloj zemlji. Pred nama su novi, veliki izazovi, posebice u obrazovanju. Dobro se dobrim vraća, čemu svjedoči i ova nagrada Rotary kluba – naglasio je župan Anđelko Stričak, koji je čestitao nagrađenim učenicima i studentima.

Nagrade za izvrsnost Rotary Club Varaždin u kategoriji najboljih učenika srednjih škola u Varaždinskoj županiji ove su godine dodijeljene:  AMALIJI RAFAJ ŠKRILJEVEČKI, učenici Prve gimnazije Varaždin, za osvojeno prvo mjesto na državnom natjecanju iz astronomije i osvojenu brončanu medalju na Međunarodnoj olimpijadi iz astronomije i astrofizike, EMANUELU TUKAČU, učeniku Prve gimnazije Varaždin, za osvojenu zlatnu medalju na natjecanju ALL Star American Computer ScienceLeague u kategoriji Intermediate te za brončanu medalju pojedinačno i brončanu medalju ekipno na Srednjoeuropskoj matematičkoj olimpijadi (MEMO), BRUNI KOSMAČINU, učeniku Prve gimnazije Varaždin, za osvojenu srebrnu medalju na natjecanju ALL Star American Computer ScienceLeague u kategoriji Intermediate, JURAJU KOLARIĆU, učeniku Elektrostrojarske škole Varaždin, za osvojenu srebrnu medalju na svjetskom natjecanju RoboCup 2021. Worldwide, RoboCup Junior – Rescue, DORI LEŠNJAK, učenici Prve gimnazije Varaždin, za osvojeno prvo mjesto na državnom natjecanju iz engleskog jezika, ESTELLI VERONICI GRUBAČ, učenici Srednje škole Ivanec, za osvojeno prvo mjesto na državnom natjecanju iz njemačkog jezika, FRANU MAGDALENIĆU, učeniku Prve gimnazije Varaždin, za osvojeno prvo mjesto na državnom natjecanju iz njemačkog jezika, MARKU VARGI, učeniku Prve gimnazije Varaždin, za osvojeno prvo mjesto na državnom natjecanju iz geografije, BARBARI KELAVA, učenici Prve gimnazije Varaždin, za osvojeno prvo mjesto i prvu nagradu na državnom natjecanju iz matematike, SEBASTIJANU TUKAČU, učeniku Elektrostrojarske škole Varaždin, za osvojeno prvo mjesto i prvu nagradu na državnom natjecanju iz matematike, LORENI ŠKVARIĆ, učenici Srednje škole Arboretum Opeka, za osvojenu zlatnu medalju na državnom natjecanju u disciplini – Cvjećarstvo te MELANI LESKOVAR, učenici Gospodarske škole Varaždin, za osvojenu zlatnu medalju na državnom natjecanju u disciplini – Tajničko poslovanje.

 

Godišnju nagradu za izvrsnost prof. dr. sc. Franjo Ruža, u kategoriji studenata preddiplomskog studija dobili su: LUCIJA VRBANIĆ, studentica treće godine prediplomskog sveučilišnog studija -Ekonomika poduzetništva na Fakultutu organizacije i informatike u Varaždinu, KARLO RUSOVAN, student treće godine preddiplomskog stručnog studija – Primjena informacijske tehnologije u poslovanju, na Fakultetu organizacije i informatike u Varaždinu, MARIJA KUŠTELEGA, studentica treće godine prediplomskog sveučilišnog studija – Poslovni sustavi, na Fakultetu organizacije i informatike u Varaždinu, PAULA MESEK, studentica preddiplomskog studija elektrotehnike na Sveučilištu Sjever, ELENA TUĐAN, studentica preddiplomskog studija – Proizvodno strojarstvo, na Sveučilištu Sjever, HEDERA PERHAJ, studentica preddiplomskog studija – Multimedija, oblikovanje i primjena, na Sveučilištu Sjever, LORENA PLANTAK, studentica preddiplomskog studija – Logistika i mobilnost, na Sveučilištu Sjever i MARTIN OREŠKI, student preddiplomskog studija – Proizvodno strojarstvo, na Sveučilištu Sjever.

 

Nagrade za izvrsnost u kategoriji studenata diplomskog studija dobili su TIHANA GRBAC, studentica prve godine diplomskog sveučilišnog studija – Ekonomika poduzetništva, na Fakultetu organizacije i informatike u Varaždinu, INES KUČKO, studentica diplomskog studija – Sestrinstvo – menedžment u sestrinstvu, na Sveučilištu Sjever, KRISTIJAN DIJANUŠ, student diplomskog studija – Strojarstvo, na Sveučilištu Sjever, ALDIN ALAGIĆ, student druge godine diplomskog sveučilišnog studija informacijsko i programsko inženjerstvo na Fakultetu organizacije i informatike u Varaždinu, JAN MARČEC, student Geotehničkog fakulteta u Varaždinu, ANA-MARIJA RADOVAN, studentica Geotehničkog fakulteta u Varaždinu i MARIJA ZORKO, studentica Geotehničkog fakulteta u Varaždinu.

Nagrađenim učenicima i studentima čestitala je i Ljiljana Trstenjak, guvernerka Districta 1913, koja je posebno istaknula posvećenost Rotaryja radu s mladima te niz programa koje rotarijanci širom svijeta organiziraju za djecu i mlade.

Na svečanosti ovogodišnje dodjele Nagrade za izvrsnost prof. dr. sc. Franjo Ruža nastupio je Gitarski sekstet Glazbene škole Varaždin.

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Regija

  Mimohodom maturanata i izborom najbolje odore počinje Maturantika

  Za 1.775 maturanata iz Varaždinske županije počinje Maturantika.   Tradicionalna manifestacija bit će otvorena mimohodom maturanata svih varaždinskih srednjih škola, koji će u srijedu u 13 sati krenuti iz Parka mladih i ići Hallerovom alejom, Ulicom Vatroslava Lisinskog, Trgom Miljenka Stančića, Bakačevom ulicom, Gajevom ulicom i Trgom kralja Tomislava do Franjevačkog trga.   Ispred Županijske palače će biti predstavljen svaki razred, što će s balkona promatrati žiri koji će birati […]

  today22/05/2024 3

  0%