play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Nada Zadravec izabrana za predsjednicu Foruma seniora Varaždinske županije

Dugogodišnja istaknuta članica SDP-a grada Varaždina i Varaždinske županije, Nada Zadravec, u narednom će razdoblju voditi Županijsku organizaciju Foruma seniora Varaždinske županije. Odlučeno je tako na Izbornoj konvenciji Županijske organizacije Foruma seniora Varaždinske županije održane u utorak.

O tome koliko su SDP-u važni umirovljenici i njihovih prava prije samog izbora novog rukovodstva govorio je predsjednik Foruma seniora SDP Hrvatske Ivo Jelušić koji je istaknuo kako je u Hrvatskoj preko 1,2 milijuna umirovljenika. Jelušić je mišljenja kako je položaj hrvatskih umirovljenika bitno lošiji nego što je to u nekim susjednim zemljama. Smatra da Hrvatska može i treba više.

-SDP upravo zbog toga predlaže svoje mjere – da se prosječna starosna mirovina poveća u naredne četiri godine za 50 posto, a to je moguće na dva načina. Prvo da se promijeni sustav usklađivanja mirovine. Sada se usklađuju prema formuli rasta troškova, a naš prijedlog je da se uzima samo koeficijent koji je veći! To bi već u startu bitno povećalo mirovine, a takav je prijedlog moguće usvojiti već sad. Drugi naš prijedlog se odnosi na dugoročnije razdoblje. Dakle, da se prve godine povećaju mirovine za 10 posto, a sljedeće tri godine da rast bude još po 5 posto. Uključujući u to i prvu mjeru, to bi osiguralo rast mirovina prosječno od 50 posto. To je ono što SDP predlaže, što umirovljenici zaslužuju i što Hrvatska mora napraviti – završio je Jelušić.

U svom radu Forum seniora ima snažnu podršku Županijske organizacije što je naglasila predsjednica županijskog SDP-a i saborska zastupnica Barbara Antolić Vupora. Podsjetila je na brojne aktivnosti te organizacije za vrijeme kada je predsjednik bio Josip Hehet koji je preminuo 2022. godine.

-Imali smo jako vrijednog predsjednika, Josipa Heheta, nažalost pokojnog, koji je itekako obilježio desetljeće djelovanja Foruma seniora u Varaždinskoj županiji – rekla je Antolić Vupora dodajući kako ne sumnja da će Forum seniora i novoizabrano rukovodstvo aktivno angažirati na nuđenju rješenja problema koji tište hrvatske umirovljenike.

Novoizabrana predsjednica Foruma seniora Zadravec objasnila je kako je Socijaldemokratski Forum seniora u okviru SDP-a asocijacija koja okuplja članove SDP-a starije životne dobi.

-Mi prihvaćamo i ljude koji nisu članovi naše stranke, ako oni prihvaćaju program socijaldemokracije, ako prihvaćaju naš rad, naše zalaganje, naša nastojanja da osobama starije životne dobi bude bolje – izjavila je Zadravec. Ujedno je istaknula i za što će se kao organizacija zalagati.

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Varaždin

  Postavljanje nove javne rasvjete u Ulici Stanka Vraza

      U Ulici Stanka Vraza, danas su započeli radovi na modernizaciji javne rasvjete. Prva faza radova od Hallerove aleje do Ulice Vatroslava Lisinskog započela je demontažom zastarjelih svjetiljki i dotrajalih stupova te na spomenutoj dionici u sljedeća tri tjedna neće biti javne rasvjete, najavljeno je iz varaždinske gradske uprave. U tom razdoblju bit će zamijenjeni podzemni elektroenergetski kablovi, postavljeni novi temelji stupova javne rasvjete, novi stupovi i nove energetski […]

  today22/07/2024 2

  0%