play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Načelnik općine Vinica dodijelio nagrade najuspješnijim učenicima

Kraj nastavne godine prilika je za nagraditi učenike i učenice koji su tijekom školske godine ostvarili zapažene uspjehe. Svjesni su toga i u Vinici pa je načelnik Općine Branimir Štimec odlučio nagraditi upravo te istaknute pojedince. Pritom nije zanemario ni vrtičarce, a ni one iz srednje škole.

Dječji vrtić Vinica – plaće dostojne europskog standarda

Obrazovanje u Općini Vinica, počinje u Dječjem vrtiću Vinica zahvaljujući vrijednim i marljivim odgajateljicama koje jednostavno žive svoj posao, ostvarile su odlične uspjehe s kojima se možemo pohvaliti bilo gdje. Osvajanje 2. mjesta u kategoriji najljepšeg vrtića u Republici Hrvatskoj, preko „Vinkajčeka“ – smotra dječjeg dramskog stvaralaštva na kajkavskom narječju, vodenog vrtića gdje se ući plivati, SRC – stručno razvojni centar Varaždinske Županije, pa sve do Europske talent točke za darovite. Zanimanje odgajatelja u Općini Vinica biti će adekvatno plaćeno jer odgajateljice zaslužuju plaće dostojne europskog standarda – istaknuo je načelnik Štimec.

Osnovna škola Vinica – ponovno nagrađujemo najbolje učenike

Općina Vinica ponovno je dokazala kako se i u maloj sredini mogu ostvariti Europski rezultati. Zahvaljujući programima u osnovnoj školi koji se razvijaju godinama, i u ovoj školskoj godini ostvarili smo izuzetno velike rezultate. Svakako tu moramo istaknuti učenicu Saru Spevan, koja je početkom školske godine sudjelovala na Prvenstvu Europe u kategoriji Sigurno u prometu – ističe načelnik Štimec i dodaje kako od vrlo značajnih rezultata treba izdvojiti 3. mjesto na Državnom prvenstvu Benjamina Iana Šipeka i Mije Rožmarić u natjecanju Sigurno u prometu. Spoj tehničke i tjelesne i zdravstvene kulture svakako je dobitna kombinacija što potvrđuje i 2. mjesto na međunarodnom natjecanju GO-CAR-GO u Sloveniji.

Od sportskih uspjeha i ovaj put su nas oduševile naše gimnastičarke, županijske prvakinje, sa sudjelovanjem na državnom prvenstvu. Posebno raduje 3. mjesto naših nogometaša 5-tih i 6-tih razreda na županijskom prvenstvu. Također, treći na županijskom prvenstvu bili smo i iz kategorije Čitanjem do zvijezda, dok smo standardno dobri i iz astronomije gdje smo opet sudjelovali na državnom prvenstvu – naglašava Štimec.

Srednja škola Arboretum Opeka Marčan – Državna prvakinja Nadja Drožđek u disciplini Cvjećarstvo

Općina Vinica jedna je od rijetkih općina koja se može pohvaliti da na svojem području ima srednju školu. Ponovno su nas učenici srednje škole oduševili osvajanjem 1. mjesta na Državnom natjecanju učenika strukovnih škola – WorldSkills Croatia 2024., učenica Nadja Drožđek državna je prvakinja u disciplini Cvjećarstvo – napominje načelnik Štimec i dodaje kako Srednja škola provodi mnogobrojne projekte od Erasmus+ programa gdje učenici stručnu praksu provode širom Europe. Škola je imenovana 2018. godine Regionalnim Centrom Kompetentnosti iz poljoprivrede gdje su novi prostori sa đačkim domom pred završetkom. Posebno veseli i potvrđivanje PLATINASTOG statusa Eko škole, gdje sam osobno digao zelenu zastavu.

– Za općinu Vinica možemo reći da je obrazovanje na izuzetno visokom nivou, od dječjeg vrtića do srednje škole imamo izuzetno kvalitetne programe, koje dalje razvijamo prema Općini najboljeg obrazovanja u Republici Hrvatskoj – zaključuje Štimec.

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Regija

  Općina Donja Voća slavi svoj dan – u mjesec dana mještane očekuje bogati sadržaj za sve generacije

    Bogatim i raznovrsnim kulturnim, sportskim i zabavnim programom, Općina Donja Voća i ove godine obilježava Dan općine, a ujedno i 30 godina postojanja.   U proteklim tjednima mještani Općine, ali i ostali posjetitelji, mogli su uživati u raznolikom programu koji je održan u sklopu Etno kuće u Gornjoj Voći. Nakon održane dječje likovne radionice i Art&Wine radionice, za koju se tražilo mjesto više, održana je manifestacija „Dani otvorenih vrata […]

  today06/11/2023 141

  0%