play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Načelnik Mirko Korotaj održao prijem za 13-ero novorođene djece i njihove roditelje

U općini Cestica je od siječnja ove godine novorođeno 13-ero djece, šest djevojčica i sedam dječaka. Za njih i njihove roditelje načelnik Mirko Korotaj pripremio je u srijedu, 19.06.2024. godine prijem i darivanje jednokratne novčane pomoći u iznosu od 270,00 eura po novorođenom djetetu.

Jednokratna novčana potpora za novorođenče predstavlja značajnu financijsku pomoć koja se isplaćuje roditeljima kako bi podržala troškove djeteta.

Načelnik je ovim putem upoznao nazočne s aktivnostima koje Općina Cestica provodi na području brige o djeci i mladima.

Kroz ulaganja u novu stambenu zgradu u Cestici, u narednom periodu pružit će se svim zainteresiranima infrastrukturno opremljeni prostor za formiranje novih stambenih jedinica, dok je nadogradnja dječjeg vrtića u završnoj fazi.

Posebno je napomenuo da se aktivno uređuju dječja igrališta u naseljima kako bi djeca imala prostor za igru i druženje u svojem mjestu.

Cestica je danas sredina koja aktivno o svojim stanovnicima vodi brigu od njihovog rođenja. Iz Općinskog proračuna sufinancira se smještaj djece u dječjem vrtiću, a roditeljima se pomaže i kroz osnovno obrazovanje te dodjelom studentskih stipendija tijekom studija.

Načelnik je najmlađim stanovnicima na putu odrastanja poželio puno zdravlja i veselja i zahvalio roditeljima što su se odazvali svečanom prijmu u nadi da se na ovaj način susretnu i dogodine.

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Razno

  Održana 7. sjednica Županijske skupštine Varaždinske županije

  Pomoć poduzetnicima koji su pretrpjeli štetu od tuče, suglasnosti na temelju kojih će biti pokrenut projekt “Grad na termalnoj vodi Aquae Iasae – Varaždinske Toplice”, odnosno izgradnja nove zgrade Zavoda za javno zdravstvo Varaždinske županije, osnivanje dva nova centra izvrsnosti za astronomiju i fiziku te strukovni centar izvrsnosti za promet, samo je dio odluka koje su vijećnici usvojili na današnjoj sjednici Županijske skupštine Varaždinske županije. Župan Anđelko Stričak podnio je […]

  today22/09/2022 88

  0%