play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Načelnica Vitković: S ponosom ističem da ove godine imamo 73 stipendista!

S ciljem poboljšanja demografske strukture, Općina Trnovec Bartolovečki iz svog proračuna pokušava što više sredstava izdvojiti za svoje najmlađe stanovnike, kako za novorođene, tako i za osnovnoškolce,  srednjoškolce i studente.

Nedavno su, drugi put ove godine, roditeljima novorođene djece uručene novčane potpore, a to je tek jedna je u nizu mjera koje Općina provodi s ciljem stvaranja što boljih uvjeta mladim obiteljima s djecom.

– Općina u stopostotnom iznosu financira kante za pelene za djecu do dvije godine starosti, sufinanciramo i dječji vrtić čija je trenutna ekonomska cijena 1.650,00 kuna, a sufinanciramo iznos od 1.000,00 kuna po djetetu, što je velik postotak – ističe načelnica Verica Vitković.

 

Općina osigurava i didaktička pomagala za dječje vrtiće na svom području, a trenutno su tu i dva suradnika koji su pomoćnici u odgoju i obrazovanju u vrtićkoj skupini za djecu s posebnim potrebama, što u cijelosti financira Općina, kao i program učenja stranog jezika i školu plivanja.

 

– Vodimo brigu i o našim osnovnoškolcima za koje svake školske godine jednokratno osiguravamo po 250,00 kuna za kupnju radnih bilježnica i školskog pribora, a financiramo i trošak prehrane za djecu u riziku od siromaštva te rješavamo sva materijalna prava za ukupno pet učiteljica u produženom dnevnom boravku, što na godišnjoj razini iznosi 750.000,00 kuna. Time rješavamo pitanje stotinu obitelji na području općine jer upravo je stotinu djece trenutno u našoj općini na produženom boravku – kazala je načelnica.

 

Bez obzira na to što je osnivač Osnovne škole Trnovec Varaždinska županija, Općina dio svojih proračunskih sredstava izdvaja za kapitalna ulaganja, odnosno za opremu potrebnu Školi, pa su tako ove godine  nabavljeni uređaji za školsku internu televiziju.

 

Nadalje, sa 100,00 kuna sufinancira se prijevoz srednjoškolaca do Varaždina ili drugog mjesta u kojem učenici polaze srednju školu, a trenutno se utvrđuje koja su to deficitarna zanimanja na području općine, kako bi mogli stipendirati srednjoškolce upravo za ta zanimanja.

 

– S ponosom i veseljem ističem da Općina Trnovec Bartolovečki ove godine ima 73 stipendista. To je vrh u Varaždinskoj županiji i jedina smo općina koja ima toliko stipendista koje financira iz općinskog proračuna. U tijeku je novi natječaj za ovu fakultativnu godinu i vjerujem da će nam se studenti javiti, kako bismo na vrijeme mogli donijeti odluku o stipendiranju za sljedeću fakultativnu godinu – zaključila je načelnica Vitković.

 

 

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Politika

  Održana je 15. sjednica Županijske skupštine Varaždinske županije

  Varaždinska županija je prošlu godinu završila s viškom prihoda od 8,6 milijuna eura, a višak prihoda je prvi put nakon niza godina ostvarilo i svih šest zdravstvenih ustanova, istaknuto je danas na 15. sjednici Županijske skupštine Varaždinske županije, na kojoj su županijski vijećnici jednoglasno donijeli odluku o dobitnicima javnih priznanja u 2024. godini. Nagrada za životno djelo Varaždinske županije u 2024. godini je posthumno dodijeljena Petri Horvat, stradaloj u prometnoj […]

  today12/06/2024 3

  0%