play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Na varaždinski Odjel za pedijatriju stigla vrijedna donacija iz daleke Australije

Na Odjel pedijatrije Opće bolnice Varaždin u četvrtak je, 27. lipnja stigla još jedna vrijedna donacija, i to iz daleke Australije.

Naime, poznati varaždinski pjevač Nenad Kumrić Charlie nedavno je bio na svojoj petoj po redu turneji u Australiji i ove je godine ponovno pokrenuo humanitarnu akciju na svojim koncertima. Zahvaljujući dogovoru s ravnateljem Opće bolnice Varaždin Damirom Poljakom te uz odobrenje Ministarstva zdravstva, odlučeno je da će se prikupljena sredstva u iznosu od oko 5 tisuća eura donirati varaždinskom Odjelu za pedijatriju.

Na ovoj turneji imali smo aukcijsku prodaju majica hrvatskih reprezentativaca, uz podršku Zlatka Dalića. Zbog te humanitarne note na mojim koncertima, osnovana je fondacija u Australiji koja pomaže australskoj i hrvatskoj djeci, čiji sam ambasador u Hrvatskoj. Skupili smo više od 8 tisuća dolara i u dogovoru s ravnateljem Damirom Poljakom i uz odobrenje Ministarstva zdravstva, uplatili smo ta sredstva na račun bolnice i ona će se iskoristiti za dječji odjel u Općoj bolnici Varaždin – rekao je Charlie te dodao kako cijelu priču podržava i generalni konzul Republike Hrvatske u Australiji Ivica Glasnović, kao i razni drugi ljudi koji su privatno uplaćivali svoja određena sredstva.

Upravo jedni od njih su i Dario i Mimi Glavaš, koji su došli u posjet Hrvatskoj i zajedno sa Charlijem uručili donaciju voditeljici Odjela za pedijatriju, doktorici Branki Maretić.
Oni obožavaju Hrvatsku i zbog toga su i donirali svoja sredstva prodajom licitarskih srca i zato su i došli ovdje u Opću bolnicu Varaždin – objasnio je Charlie, dodavši kako obitelj Glavaš razmišlja o selidbu u Hrvatsku i to upravo u okolicu Varaždina.

Donatore je ugostio ravnatelj Opće bolnice Varaždin Damir Poljak koji im je zahvalio na vrijednoj donaciji.
Puno hvala našim donatorima. Donacije nam uvijek dobro dođu, već ima i planova gdje će se točno utrošiti taj novac jer potreba u zdravstvu, bilo za opremom ili uređenjem, uvijek ima. Hvala i Nenadu Kumriću Charlieju što je organizirao humanitarnu ovu akciju i ovoga puta prikupljena sredstva namijenio upravo Općoj bolnici Varaždin i našoj pedijatriji – rekao je ravnatelj Poljak.

Da će donacija uvelike pomoći istaknula je voditeljica Odjela za pedijatriju Branka Maretić.
Od strane odjela za pedijatriju i naših malih pacijenata hvala svim donatorima iz Australije koji su svojim novčanim donacijama pridonijeli budućem napretku našeg odjela i poboljšanju skrbi o pacijentima – poručila je doktorica Maretić.

Dodajmo i da je nakon uručenja donacije doktorica Maretić, zajedno s glavnom sestrom Odjela za pedijatriju Jasminom Kolarić, kroz odjel provela obitelj Glavaš i Nenada Kumrića Charlieja.

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Regija

  Donja Voća uz partnere uspješno provela projekt ˝Zaželi-biti uključena faza II˝

  Općina Donja Voća uz partnerstvo Centra za socijalnu skrb Ivanec, Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, područni ured Varaždin i Udruge za socijalne aktivnosti i potporu pri zapošljavanju Mentor u razdoblju od 18 mjeseci provodila je projekt ˝Zaželi biti uključena-faza II˝ čija je ukupna vrijednost 458.600 kuna, a u stopostotnom iznosu financiran je sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda. Cilj je bio omogućiti pristup zapošljavanju i tržištu rada ženama pripadnicama ranjivih […]

  today12/07/2022 15

  0%