play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Na stolnoteniskom turniru TOP 16 kadeta Hrvatske u Šemovcu domaćinu STK Visia pripalo srebro

Općina Trnovec Bartolovečki bila je domaćin dvodnevnog stolnoteniskog natjecanja TOP 16 kadeta Hrvatske, najvećeg natjecanja u tom rangu. Općinska načelnica Verica Vitković ponosna je na domaćinstvo turnira u stolnom tenisu, sporta koji u Trnovcu ima dugu tradiciju. “Stolni je tenis u našoj općini prisutan već 70 godina, a ovo su zavidni rezultati jer i dvije ekipe iz naše općine sudjeluju na turniru. Zahvaljujem našem domaćinu STK Visia koji su sve ovo organizirali i uspjeli dovesti turnir u našu malu općinu, kao i našem Općinskom vijeću koje je prepoznalo rad s mladima i sponzoriralo ovaj turnir”  rekla je Vitković.

U Općini Trnovec Bartolovečki svjesni su važnosti sporta, stoga je nedavno osnovana i Sportska zajednica, što predstavlja novi iskorak u sportskom životu u ovoj općini i omogućit će daljnji razvoj sporta. ” S ponosom mogu reći da je Općina u ovogodišnjem proračunu izdvojila 600.000,00 kuna za Sportsku zajednicu Općine Trnovec Bartolovečki, što su značajna sredstva, s obzirom da u općini trenutno aktivno djeluje šest klubova, među njima i Visia” kazala je načelnica te dodala kako je cilj da osim redovitih sredstava koja će Zajednica dobiti za razvoj sporta i potencijalnih natjecatelja da se čim više mladih uključi u rad sportskih klubova. “Želimo da naši mladi izađu iz svojih domova, iz kuća i stanova, da ne budu ovisni o mobitelima i računalima, nego da se što više bave sportom jer je to dobro za svakog mladog čovjeka ” zaključuje Vitković.

Turniru je nazočio i Dalibor Jurak, predsjednik Općinskog vijeća koje je na posljednjoj sjednici donijelo odluku o financijskoj pomoći organizacije turnira.

Mario Milak, tajnik STK Visia zadovoljan uspješnom organizacijom turnira zahvalio je Općini i Općinskom vijeću na potpori i sufinanciranju. “Kandidirali smo se kao i ostali klubovi, ali mislim da je u našu korist presudila činjenica da na rang listi kadeta trenutno imamo imamo 2. i 3. igrača u Hrvatskoj. Velika je stvar da je među ovih 16 top igrača koji sudjeluju na turniru, četvorica iz naše općine, a to su Simon Dvorski i Vito Milak iz STK Visia te braća Leon i Luka Ptiček, članovi STK MGK Drava-Žabnik – kazao je Milak te najavio da će se s obzirom da dečki prelaze u višu kategoriju dogodine kandidirati  za TOP 16 mlađih juniora.

Prošlog je vikenda izabrano novo vodstvo Kluba na čijem je čelu sada Milan Magdalenić. Klub djeluje kao stolnoteniski klub četiri godine, a  proizašao je iz Udruge osnovane 2009. godine.

“Igramo Prvu hrvatsku ligu i tu imamo šestoricu igrača, a natjecanje u toj ligi nastavit ćemo i iduće godine, no cilj nam je kroz koju godinu doći u Super ligu i mislim da to možemo ostvariti. Osim toga, igramo u Prvoj i Drugoj županijskoj ligi i ostvarujemo odlične rezultate i zavidne uspjehe. Ukupno imamo na HSTS-ovim turnirima 12 igrača i 22 igračice i igrača u županijskim te Prvoj hrvatskoj ligi” poručio je Milak.

Trener svih muških mlađih kategorija u Hrvatskom stolnoteniskom savezu Željan Gaćina, koji je na ovom  turniru bio u svojstvu klupskog trenera kazao je kako mu nije bilo poznato mjesto održavanja turnira, ali da su ostali ugodno iznenađeni. “Prvi puta smo ovdje i definitivno smo iznenađeni organizacijom, osigurana je i hrana i piće, a dvorana je i više nego zadovoljavajuća za potrebe ovakog turnira” rekao je Gaćina.

Prvo mjesto na turniru osvojio je Gabriel Marjanović, član vinkovačke Cibalije, srebrna medalja pripala je domaćem Viti Milaku iz STK Visia, dok je treće mjesto pripalo Andreju Mrkiću iz Pule.

 

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Regija

  Ugljičnim monoksidom otrovali se djevojka i dijete

  U stanu u Ulici Stjepana Vukovića u Varaždinu, djevojka starosti 19 godina i jednogodišnje dijete otrovalo se ugljičnim monoksidom. Kako je utvrđeno, do trovanja je došlo uslijed povećane koncentracije ugljičnog monoksida zbog neispravnosti plinskog bojlera i povrata dimnih plinova. Ozlijeđena djevojka i dijete prevezeni su u varaždinsku Opću bolnicu, gdje im je pružena medicinska pomoć. Ozljede im za sada nisu okvalificirane. Policijski službenici nastavljaju rad na utvrđivanju svih okolnosti ovog […]

  today21/07/2021 169

  0%