play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Na području Varaždinske županije 26 otvorenih gradilišta ŽUC-a

Županijska uprava za ceste na području Varaždinske županije trenutno ima otvoreno ukupno 26 gradilišta. Neka od njih, na području Grada Varaždinskih Toplica i Općine Gornji Kneginec, obišao je župan Varaždinske županije Anđelko Stričak u pratnji ravnatelja ŽUC-a Tomislava Osonjačkog, njegovog zamjenika Krunoslava Lukačića, gradonačelnice Varaždinskih Toplica Dragice Ratković i načelnika Općine Gornji Kneginec Gorana Kaniškog.

Podatak da ŽUC Varaždinske županije trenutno ima otvoreno 26 gradilišta dovoljno govori o dosad najvećem njegovom investicijskom zamahu. Nikad toliko obnova kolnika, sanacija cesta i klizišta, izgradnja i uređenja pješačkog staza, uređenja križanja tj. izgradnja rotora i sl. Svim tim investicijama nastojimo povećati sigurnost svih sudionika u prometu, ali i postići veću protočnost prometa – rekao je župan Stričak naglasivši kako se u suradnji s načelnicima i gradonačelnicima paralelno priprema projektna dokumentacija za sanaciju klizišta i cesta prouzročenu nedavnim poplavama.

Vrijednost radova u Ulici kralja Tomislava u Varaždinskim Toplicama koji su uključivali presvlačenje kolnika novim asfaltnim tepihom u dužini 1,1 kilometar iznosili su 243.983,13 eura dobivenih iz Fonda solidarnosti

Varaždinske Toplice su grad u kojem se stalno nešto gradi, obnavlja, od zdravstveno-turističkih objekata, objekata društvene namjene, do privatnih investicija. Red je da takve investicije prati i ulaganje u prometnu infrastrukturu. Ulica kralja Tomislava koja prolazi samim središtem Varaždinskih Toplica najprometnija je naša prometnica, te je zbog sigurnosti svih sudionika u prometnu bila potrebna njena sanacija. Zadovoljni smo što je ona uređena, kao i Ludbreška ulica, čime je grad dobio još jednu sigurniju i ljepšu vizuru – rekla je gradonačelnica Ratković.

 

I dok su gotovi radovi u samom središtu Varaždinskih Toplica, u punom jeku su radovi u Općini Gornji Kneginec na rotoru na državnoj cesti D3 vrijedni više od 860 tisuća eura kao i radovi u Topličkoj cesti čija sanacija asfaltnog tepiha u dužini 2,5 kilometra iznosi dodatnih 485 tisuća eura.

Skorašnjim završetkom radova, ponovno ćemo u punu funkciju staviti Topličku ulicu, koja se proteže od rotora na D3 koji je u izgradnji do rotora Melinec. Ta prometnica predstavlja prometnu žilu kucavicu jer nije značajna samo za mještane naše općine, već i za sve one koji putuju prema Varaždinskim Toplicama, Jalžabetu… – rekao je načelnik Kaniški otkrivši kako bi radovi mogli završiti kroz desetak dana.

U tijeku su i radovi na sanaciji klizišta u Vrtlinovcu koji je ugrožavao sigurnost prometa na toj cesti. Radovi su vrijedni 145.425 eura, a izvor sredstava također je Fond solidarnosti Europske unije.

Ravnatelj ŽUC-a Tomislav Osonjački istaknuo je kako je Županijska uprava za ceste samo u svibnju ove godine, usprkos kišnom vremenu, uspjela realizirati cjelokupno prošlogodišnje ulaganje u izvanredno održavanje na županijskim i lokalnim cestama.

Trenutno na području Varaždinske županije imamo otvoreno ukupno 26 gradilišta. Riječ je i o sanaciji klizišta aktiviranih u potresu koje ćemo sanirati zahvaljujući uspješnom povlačenju bespovratnih sredstava iz Fonda solidarnosti EU, te obnovi kolnika na lokalnim i županijskim cestama – zaključio je ravnatelj Osonjački.

U nastavku donosimo popis većih zahvata na županijskim i lokalnim cestama Varaždinske županije:

 

Klizište Podrute 4 – radovi u tijeku

 

Sanacija ceste Presečno – NC Kotari – radovi u tijeku

 

Klizište Lovrečan – radovi u tijeku

 

Proširenje ceste Žarovnica – radovi u tijeku

 

Sanacija ceste – ŽC 2087 Kneginec – radovi u tijeku

 

Kružni tok Sveti Petar (Općina Mali Bukovec) – radovi u tijeku – mjenjanje instalacija

 

Klizište Šaša 2+150 – radovi u tijeku

 

Klizište Ježovec – Potkova – radovi u tijeku

 

Klizište Gačice – radovi u tijeku

 

Klizište Podrute 3 – radovi u tijeku

 

Korenjak (Maruševec) – autobusna stajališta – radovi u tijeku

 

Klizište Gornja Poljana – radovi u tijeku

 

Sanacija klizišta Natkrižovljan – radovi u tijeku

 

Sanacija klizišta Jakopovec – radovi u tijeku

 

Klizište Kameničko Podgorje 2 – radovi u tijeku

 

Sanacija ceste Ladanje – Nova Ves – radovi u tijeku

 

Sanacija ceste  Lovrečan – Radovan – radovi u tijeku

 

Sanacija ceste Luka – Poljanec – radovi u tijeku

 

Klizište Čanjevo – radovi u tijeku

 

Klizište Voća – radovi u tijeku

 

Sanacija ceste Sveti Petar -Čukovec –radovi u tijeku

 

Sanacija ceste Adrašeki (Breznica) – početak radova

 

Sanacija ceste Šćepanje  (Breznički Hum) – početak radova

 

Sanacija ceste Suha Željeznica – početak radova

 

Sanacija ceste Križanče – G.P. Gornja Voća – početak radova

 

Klizište Podrute 5 – radovi u tijeku

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Regija

  U Varaždinske Toplice stiže 26.500 eura za uređenje nerazvrstanih cesta

      Ministarstvo prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine donijelo je Odluku o odabiru projekata gradova i općina za poticanje razvoja komunalnog gospodarstva i ujednačavanje komunalnog standarda za sufinanciranje u 2024. godini.   Među projektima odabranim za sufinanciranje nalazi se i onaj Grada Varaždinskih Toplica, pa je tako za projekt Uređenja nerazvrstanih cesta na području Varaždinskih Toplica Gradu dodijeljeno 26.500 eura.   Zadovoljstvo dobivenim sredstvima istaknula je gradonačelnica Dragica Ratković. […]

  today23/07/2024 5

  0%