play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
chevron_left
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Na području Općine Trnovec Bartolovečki postavljene tri kamere za nadzor brzine

U Općini Trnovec Bartolovečki veliku brigu pridaju prometnoj sigurnosti. Tako su u svega nekoliko mjeseci na području općine postavljene čak tri kamere za nadzor brzine na iznimno prometnoj državnoj cesti koja se proteže duž općine. Postavljanje kućišta za kamere na nadzor brzine financirala je Općina za što je iz svog proračuna izdvojila oko 30 tisuća eura, a načelnica Verica Vitković kao razlog njihova postavljanja navodi gust promet i nesavjesne vozače kao i bolju preglednost prometa.  “Vozači na toj dionici u naselju Bartolovec znaju divljati, stoga smo, kako bismo smirili situaciju, a i radi veće sigurnosti što za same vozače, što za same mještane predložili MUP-u i Hrvatskim cestama da se postave kućišta odnosno kamere za nadzor brzine. Evidentno je da se postavljanjem kućišta promet usporio” opisuje načelnica uvjerena kako će kamere usporiti i one najneodgovornije vozače.

Sljedeća takva nadzorna kamera, odnosno kućište, postavljeno je u naselju Šemovec preko puta pekare Klas, trgovine i ljekarne, a treća je smještena u naselju Zamlaka. “Riječ je o također vrlo prometnoj dionici kojom nesavjesni vozači često voze brzinom većom od 100 km/h iako je ograničenje 40 km/h. Naši su mještani bili ugroženi pa ovo nije korak kojim samo želimo spriječiti nesavjesne vozače da prebrzo voze, već i zaštititi naše mještane. Kamere će snimati nesavjesne vozače koji će potom biti kažnjeni, a vjerujem da će djelovati i preventivno ” dodaje Vitković.

Priča o prometnoj sigurnosti tu ne završava. Naime, Općina je u dogovoru s Hrvatskim cestama koje će financirati osvjetljavanje obilježenih pješačkih prijelaza na državnoj cesti D2.

 

Nove vijesti
 • PLAYLISTA
 • Razno

  Grad Novi Marof obilježio Dan državnosti

  U skladu s tradicijom svečanog obilježavanja Dana državnosti Republike Hrvatske, delegacija Grada Novog Marofa predvođena gradonačelnikom Sinišom Jenkačem te predstavnici udruga branitelja položili su vijence i zapalili svijeće kod spomen križa u Novom Marofu, u spomen svim hrvatskim braniteljima i civilima stradalima u Domovinskom ratu. U svom obraćanju gradonačelnik Jenkač tom je prilikom istaknuo važnost obilježavanja Dana državnosti i naše obveze da se prisjećamo tih prvih dana samostalne Hrvatske te […]

  today31/05/2023 5

  0%