play_arrow

keyboard_arrow_right

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
chevron_left
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Na području Grada Varaždina nastavlja se financirati program gerontodomaćica

Nakon što se na nacionalnoj razini, radi nedostatka sredstava, prestao provoditi projekt „Nauči i pruži potporu u lokalnoj zajednici 2“, gradonačelnik dr.sc. Neven Bosilj potpisao je ugovor kojim se na području Grada Varaždina nastavlja financirati program gerontodomaćica kojeg provodi Gradsko društvo Crvenog križa Varaždin.

 

Grad Varaždin osigurao je sredstva za financiranje plaća pet gerontodomaćica, dugotrajno nezaposlenih žena, koje svakodnevno pružaju pomoć i podršku u kući starijim i nemoćnim osobama oko nabave namirnica, lijekova, održavanju higijene stambenog prostora te razgovora i druženja kao nezaobilaznog dijela pomoći osobama koje žive same. Svaka od gerontodomaćica brine se za sedam do osam korisnika.

 

Projekt „Nauči i pruži potporu u lokalnoj zajednici 2“ provodio se do studenog prošle godine na nacionalnoj razini kroz Operativni program Učinkoviti ljudski potencijali. Gradonačelnik Neven Bosilj na završnoj je konferenciji projekta obećao da će Grad Varaždin, ako država uz pomoć EU fondova ne raspiše novi natječaj, osigurati sredstva u gradskom proračunu kako bi se ovaj vrijedan projekt nastavio na području Grada Varaždina.

 

„Kao što sam i obećao, Grad Varaždin nastavlja s programom gerontodomaćica. Briga o našim starijim sugrađanima u gradu Varaždinu jedan je od naših prioriteta. Važno nam je da im na svaki način pokušamo pomoći da poboljšamo kvalitetu njihova života, a provođenjem ovog projekta također pomažemo i našim dugotrajno nezaposlenim sugrađankama. Žao mi je što još uvijek nije raspisan natječaj na nacionalnoj razini kako bi se projekt nastavio i nadam se da će se uspjeti iznaći sredstva.“ – rekao je gradonačelnik Neven Bosilj.

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Nove vijesti
 • PLAYLISTA
 • Kultura

  Podrum ponedjeljkom – U P4 izlaže Sara Horvatić

  U ponedjeljak, 24. svibnja od 19 do 20 sati u Centru za mlade i nezavisnu kulturu – P4 bit će održano neslužbeno otvaranje samostalne izložbe fotografija autorice Sare Horvatić pod nazivom „Dnevnik tišine“. Izložbu organizira udruga Filmsko-kreativni studio VANIMA, a zainteresirani posjetitelji je mogu vidjeti radnim danom od 10 do 14 sati i to do 2. lipnja. “Dnevnik tišine” je koncept crno - bijelih fotografija, ali i vizualni dnevnik koji […]

  today21/05/2021 40