play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
chevron_left
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Na Korzu u Varaždinu otvorena 28. Međunarodna izložba cvijeća

Već tradicionalno dan prije otvorenja Varaždinskih baroknih večeri, koje počinju sutra, u petak 22. rujna svečanim koncertom u varaždinskoj Katedrali, na središnjem gradskom trgu u Varaždinu otvorena je 28. Međunarodna izložba cvijeća.

Sedam atraktivnih i lijepih cvjetnih instalacija krasi gradsko središte kojeg su danas obišli i zamjenica župana Varaždinske županije Silvija Zagorec, gradonačelnik Grada Varaždina dr.sc. Neven Bosilj, predsjednica Udruge vrtlara Varaždinske županije Viktorija Cikač, ravnatelj Varaždinskih baroknih večeri Davor Bobić, ravnatelj Koncertnog ureda Varaždin Raymond Rojnik, direktor TZ Varaždinske županije Goran Mališ, direktorica TZ Grada Varaždina Jelena Toth te mnogi građani.

Pokrovitelj izložbe je Varaždinska županija, a tim je povodom zamjenica župana Silvija Zagorec istaknula kako izložba cvijeća već godinama izvrsno upotpunjuje program Varaždinskih baroknih večeri.

-Ovo je zapravo jedna prekrasna cvjetna priča koja povezuje glazbu, barok i cvijeće, a mi kao Županija se želimo pozicionirati kao Županija sa pričom. Stoga mi je drago da se već po 28. puta organizira ova međunarodna izložba koja je prepoznata po svojoj kvaliteti , a izvrsno se uklapa i u Varaždinske barokne večeri, odnosno ona na jedan jedinstveni i poseban način obogaćuje sam program Baroknih večeri.

Čestitka organizatorima na trudu i organizaciji – rekla je zamjenica župana.

Gradonačelnik Grada Varaždina Neven Bosilj je istaknuo kako svo ovo cvijeće, ukrasno bilje i drveće mogu dati ideju našim sugrađanima da sami urede svoje okućnice i da na taj način grad bude još ljepši.

– Naši vrijedni djelatnici Čistoće i Parkova brinu se o čistoći i urednosti našeg grada, ali naši sugrađani su ti koji daju još onaj dodatni impuls i šarm koji zapravo ovaj grad Varaždin čini gradom baroka, glazbe i cvijeća – naznačio je Bosilj.

Otvorenje izložbe glazbenim su nastupom upotpunili učenici Glazbene škole u Varaždinu.

Nove vijesti
 • PLAYLISTA
 • Regija

  Dnevnim bolnicama do smanjenja lista čekanja i broja dana hospitalizacije

  Prema izračunu Europskog društva za internističku onkologiju broj bolesnika s malignom bolesti će se do 2040. godine udvostručiti. Da već sada svjedočimo tom povećanju govori broj prijema kroz dnevnu bolnicu. I dok je 2015. godine u Općoj bolnici Varaždin u dnevnoj bolnici (opće internističke + imunologije, onkologije i hematologije) broj prijema bio 2.674, samo ove godine broj prijema iznosi 12.522. Stoga je od iznimne važnosti bilo ostvariti kvalitetnu zdravstvenu skrb […]

  today27/11/2023 5

  0%