play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Na Korzu u Varaždinu otvorena 28. Međunarodna izložba cvijeća

Već tradicionalno dan prije otvorenja Varaždinskih baroknih večeri, koje počinju sutra, u petak 22. rujna svečanim koncertom u varaždinskoj Katedrali, na središnjem gradskom trgu u Varaždinu otvorena je 28. Međunarodna izložba cvijeća.

Sedam atraktivnih i lijepih cvjetnih instalacija krasi gradsko središte kojeg su danas obišli i zamjenica župana Varaždinske županije Silvija Zagorec, gradonačelnik Grada Varaždina dr.sc. Neven Bosilj, predsjednica Udruge vrtlara Varaždinske županije Viktorija Cikač, ravnatelj Varaždinskih baroknih večeri Davor Bobić, ravnatelj Koncertnog ureda Varaždin Raymond Rojnik, direktor TZ Varaždinske županije Goran Mališ, direktorica TZ Grada Varaždina Jelena Toth te mnogi građani.

Pokrovitelj izložbe je Varaždinska županija, a tim je povodom zamjenica župana Silvija Zagorec istaknula kako izložba cvijeća već godinama izvrsno upotpunjuje program Varaždinskih baroknih večeri.

-Ovo je zapravo jedna prekrasna cvjetna priča koja povezuje glazbu, barok i cvijeće, a mi kao Županija se želimo pozicionirati kao Županija sa pričom. Stoga mi je drago da se već po 28. puta organizira ova međunarodna izložba koja je prepoznata po svojoj kvaliteti , a izvrsno se uklapa i u Varaždinske barokne večeri, odnosno ona na jedan jedinstveni i poseban način obogaćuje sam program Baroknih večeri.

Čestitka organizatorima na trudu i organizaciji – rekla je zamjenica župana.

Gradonačelnik Grada Varaždina Neven Bosilj je istaknuo kako svo ovo cvijeće, ukrasno bilje i drveće mogu dati ideju našim sugrađanima da sami urede svoje okućnice i da na taj način grad bude još ljepši.

– Naši vrijedni djelatnici Čistoće i Parkova brinu se o čistoći i urednosti našeg grada, ali naši sugrađani su ti koji daju još onaj dodatni impuls i šarm koji zapravo ovaj grad Varaždin čini gradom baroka, glazbe i cvijeća – naznačio je Bosilj.

Otvorenje izložbe glazbenim su nastupom upotpunili učenici Glazbene škole u Varaždinu.

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Razno

  Više od 18 tisuća eura za projekt „Razvoj pametnih i održivih rješenja u Gradu Novom Marofu”

  Digitalizacija rada gradske uprave te razvoj smart city koncepta, među prioritetima su brojnih jedinica lokalne samouprave, stoga je i osmišljen projekt „Razvoj pametnih i održivih rješenja u Gradu Novom Marofu”. Potvrda da je osmišljen i pripremljen dobro je odluka Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost da sufinancira ovaj projekt vrijedan gotovo 46 tisuća eura, a ugovor o sufinaciranju gradonačelniku Siniši Jenkaču u četvrtak su uručili ministrica zaštite okoliša i […]

  today19/07/2024 8

  0%