play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Na kolegiju župana s gradonačelnicima i načelnicima o posljedicama velikih količina oborina na području Varaždinske županije te o saniranju štete

U Županijskoj palači u Varaždinu održan je kolegij župana Anđelka Stričaka s načelnicima i gradonačelnicima općina i gradova s područja Varaždinske županije. Osim njih kolegiju su nazočili  načelnica Stožera civilne zaštite Varaždinske županije Silvija Zagorec, ujedno i zamjenica župana kao i predstavnici žurnih službi te resorni županijski pročelnici.

Župan je sazvao kolegij kako bi od načelnika i gradonačelnika dobio informacije o stanju na terenu, ali i kako bi zajednički razmotrili koje su mogućnosti za sanaciju štete.

– Cijelo područje naše županije pogodilo je jako nevrijeme koje je bilo praćeno izuzetno jakom kišom i olujnim naletima vjetra. Nažalost, na području dvadeset  općina i gradova došlo je i do plavljenja obiteljskih kuća, farmi, ali i  prelijevanja vode preko prometnica. Osobno sam obišao većinu poplavljenih područja i uvjerio se u razmjere štete. Nažalost pojavilo se i dvadeset novih klizišta, zabilježeno je niz odrona tla kao i veliki broj slučajeva rušenja stabala – rekao je župan Stričak  na čiji izvještaj su se nadovezali  i predstavnici PU varaždinske, Županijske uprave za ceste, Hrvatskih voda, Društva Crvenog križa Varaždinske županije te  Vatrogasne zajednice Varaždinske županije koji su prisutne informirali kako  je na teren izašlo ukupno 57 vatrogasnih postrojbi, odnosno 1.065 vatrogasaca s 245 vozila.

PU varaždinska je, uz svoje redovne ophodnje, na teren uputila više od 30 dodatnih policijskih službenika dok su Hrvatske vode uputile dvadesetak svojih zaposlenika i kooperanata.

Kako su izvijestili iz  Crvenog križa Varaždinske županije građanima je pružilo pomoć  i 30 djelatnika Crvenog križa, kao i članovi HGSS-a te civilne zaštite.

Župan se, kao i svi prisutni načelnici i gradonačelnici i ovim putem zahvalio svim žurnim službama koje su pomagale te svim građanima na strpljenju.

Na kolegiju je upućeni apel građanima da se jave u svoje općine i gradove kako bi prijavili štetu na obiteljskim kućama, gospodarskim objektima, podrumima, poljoprivrednim dobrima, a pročelnik Upravnog odjela za poljoprivredu i zaštitu okoliša dr.sc. Dragutin Vincek ponovio je metodologiju samog prijavka šteta.

Danijel Bunić iz Hrvatskih voda je istaknuo kako su vodostaji rijeka Plitvice i Bednje  u padu odnosno trend pada je 4 do 6 centimetara po satu što znači da bi se voda trebala lagano povući s poplavljenih područja.

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Razno

  Više od 18 tisuća eura za projekt „Razvoj pametnih i održivih rješenja u Gradu Novom Marofu”

  Digitalizacija rada gradske uprave te razvoj smart city koncepta, među prioritetima su brojnih jedinica lokalne samouprave, stoga je i osmišljen projekt „Razvoj pametnih i održivih rješenja u Gradu Novom Marofu”. Potvrda da je osmišljen i pripremljen dobro je odluka Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost da sufinancira ovaj projekt vrijedan gotovo 46 tisuća eura, a ugovor o sufinaciranju gradonačelniku Siniši Jenkaču u četvrtak su uručili ministrica zaštite okoliša i […]

  today19/07/2024 8

  0%