play_arrow

keyboard_arrow_right

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
chevron_left
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Na kolegiju ravnatelja rasprava o upisima u srednje škole i o cijepljenju učenika

Na kolegiju ravnatelja osnovnih i srednjih škola s područja naše Županije, a kojem su prisustvovali i župan Anđelko Stričak te njegova zamjenica Silvija Zagorec razgovaralo se  o rezultatima upisa u srednje škole, o organizaciji nastave u školskoj godini  2021./2022., a obzirom da je kolegiju prisustvovala i dr. Katica Čusek Adamić iz Epidemiološke službe Zavoda za javno zdravstvo prisutni su upoznati i sa epidemiološkim mjerama  koje se provode na suzbijanju Covid-19 virusa.

Prisutne ravnatelje je na početku kolegija pozdravila zamjenica župana Silvija Zagorec te je naznačila kako je iza nas nastavna godina koja je bila vrlo specifična i puna izazova, kako za ravnatelje, učitelje i nastavnike, tako i za učenike, njihove roditelje, a u konačnici i za Županiju kao osnivača.

 

-Zahvaljujem vama ravnateljima na uloženom trudu proteklih mjeseci u organizaciji rada ustanove. Često ste bili pod pritiskom donošenja odluka o provedbi određenog modela nastave vodeći brigu o zaštiti zdravlja svih zaposlenika i učenika.

Velika zahvala i Epidemiološkoj djelatnosti Zavoda za javno zdravstvo Varaždinske županije i voditeljici Katici Čusek Adamić . U dogovoru s njima organizirana su i cijepljenja zaposlenika osnovnih i srednjih škola. Vjerujem da ste iz medija mogli saznati da smo po procijepljenosti među vodećim županijama u Republici Hrvatskoj- rekla je zamjenica župana.

Župan Anđelko Stričak je rekao kako je ove godine kod ukupno 18 srednjoškolskih ustanova na području Varaždinske županije utvrđeno 2106 upisnih mjesta.

– Srednje škole kojim je osnivač Varaždinska županija imaju ukupno 1900 upisnih mjesta dok se ostala upisna mjesta odnose na Srednju školu Maruševec te privatne srednje škole kojima je osnivač pravna ili fizička osoba. Što se tiče izvođenja nastave na jesen, Odlukom o početku i završetku nastavne godine, broju radnih dana i trajanju odmora učenika osnovnih i srednjih škola za školsku godinu 2021./2022. definirano je da nastavna godina počinje 6. rujna 2021. godine, a završava 21. lipnja 2022. godine, odnosno 25. svibnja 2022. godine za učenike završnih razreda srednje škole.

– Epidemiološka situacija donijela je velike novine u  pristupu poučavanja.  Online nastava, digitalni sadržaji, povećanje digitalnih kompetencija učitelja, nastavnika, pa i učenika izazovi su s kojima se obrazovni sustav suočavao protekle dvije  godine-zaključio je župan Stričak.

Pročelnik Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu i sport dr.sc. Miroslav Huđek je informirao prisutne o tijeku ljetnog upisnog roka za upis u srednje škole te o načinu organizacije nastave u školskoj godini 2021./2022.

 

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Nove vijesti
 • PLAYLISTA
 • Kultura

  Zbirka “Srce na dlanu” grupe autora predstavlja se večeras u Knjižnici u Varaždinu

  Varaždinsko književno društvo i Gradska knjižnica i čitaonica "Metel Ožegović" Varaždin danas priređuju predstavljanje zajedničke zbirke pjesama „Srce na dlanu”. U programu sudjeluju pjesnici iz Koprivnice: Zdenka Čavić, Božica Galinec, Marija Hegedušić, Ivan Kovač-Kaj, Barbara Percač, Ivan Picer, Domagoj Švabek i Katarina Švabek. U glazbenom dijelu programa sudjeluje Ivan Kovač-Kaj. Program počinje u 19 sati u Gradskoj knjižnici i čitaonici „Metel Ožegović” u Varaždinu.  

  today19/10/2021 1