play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
chevron_left
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Na Gradskom groblju odana počast poginulim braniteljima te pokojnom županu Marijanu Mlinariću

Povodom Dana Varaždinske županije i 30 godina ponovnog formiranja Varaždinske županije  na gradskome groblju u Varaždinu izaslanstva Varaždinske županije i Hercegbosanske županije odala su počast poginulim  i nestalim braniteljima, preminulim građanima, te na grobu pokojnog župana Marijana Mlinarića. Odavanju počasti nazočili su i pripadnici  Sedme gardijske brigade „PUMA“.

Župan Stričak pozvao je na minutu šutnje sve prisutne, dok je predsjednik Županijske skupštine Križanić istaknuo kako se već tradicionalno na Blagdan Male Gospe, zaštitnice Varaždinske županije odaje počast i poštovanje onima koji su najzaslužniji za stvaranje Hrvatske.

Već tradicionalno povodom Dana županije odajemo dužno poštovanje i počast svim našim građanima i poginulim braniteljima. Naime, na ovome varaždinskom groblju počivaju mnogi naši građani koji su svojim dijelima zadužili Varaždinku županiju te su svojim radom doprinijeli svekolikom razvoju Varaždinske županije. Danas i potpisujemo sporazum o suradnji s Hercegbosanskom županijom pa koristim priliku da se zahvalim kolegama iz Hercegbosanske županije što su danas s nama odali počast na groblju .  – rekao je Križanić.

Robert Puja iz Sedme gardijske brigade se zahvalio svima na odavanju počasti te je naglasio kako je ovih rujanskih  dana 1995. godine počela operacija Maestral kao prva značajnija operacija združenih snaga HV-a, HVO-a i Armije BiH u zapadnoj BiH, u kojoj su zauzeti veći prostori zapadne Bosne. Upravo je ova brigada bila nositelj spomenute operacije.

Uz župana Stričaka i predsjednika Županijske skupštine počast je odala i zamjenica župana Silvija Zagorec, dok su izaslanstvo Hercegbosanske županije predvodili predsjednik Vlade dr.sc. Ivan Vukadin i  predsjedatelj Skupštine Hercegbosanske županije Jozo Čosić.

Prije polaganja vijenca kod križa branitelja dužnosnici su odali počast i pokojnom županu Varaždinske županije Marijanu Mlinariću položivši aranžman i zapalivši svijeće na njegovom grobu. Podsjetimo, Marijan Mlinarić vršio je dužnost župana od 1995. do 2001., a preminuo je 4. rujna 2007. godine.

Nove vijesti
 • PLAYLISTA
 • Regija

  Obilježen Dan Grada Lepoglave

    Povodom Dana Grada Lepoglave, u petak, 8. prosinca, održana je svečana sjednica Gradskog vijeća. Uz članove Gradskog vijeća, predstavnike ustanova i institucija te čelnih ljudi drugih gradova i općina, nazočili su joj i drugi gosti i uzvanici, među kojima izaslanik predsjednika Vlade Republike Hrvatske Andreja Plenkovića i župan Varaždinske županije Anđelko Stričak, državni tajnik u Ministarstvu obrane Zdravko Jakop, v.d. predsjednik Hrvatske narodne stranke i načelnik Općine Cestica Mirko […]

  today09/12/2023 4

  0%