play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Na Franjevačkom trgu u Varaždinu održana tradicionalna akcija „ Sigurno u školu“

Danas je u organizaciji Hrvatskog autokluba i uz potporu Savjeta za sigurnost prometa na cestama Varaždinske županije te PU varaždinske na Franjevačkom trgu u Varaždinu održana tradicionalna akcija “Sigurno u školu”.

Akciju su podržali i gradonačelnik Grada Varaždina Neven Bosilj, predsjednik županijskog Savjeta za sigurnost prometa na cestama Zvonimir Sabati, pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo i europske poslove Darko Majhen, predstavnik PU varaždinske Dražen Serini, kao i Sanja Herceg, zamjenica pročelnika Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu i sport Varaždinske županije.

Predsjednik Savjeta za sigurnost prometa na cestama Varaždinske županije dr.sc. Zvonimir Sabati je naznačio kako je najvažniji cilj ove akcije osigurati da najmlađi sudionici u prometu budu što sigurniji.

Sigurnost naših učenika,  a posebno prvašića nam je zaista najvažnija i raduje me da sudjelujemo u ovoj akciji. Na području naše županije postavljeni su plakati na autobusnim nadstrešnicama, a osigurali smo i zaštitne prsluke za sve učenike od prvog do četvrtog razreda osnovnih škola na području županije. Za prvašiće smo osigurali reflektirajuće prsluke, a drago mi je da se u ovu edukativnu akciju  uključuju i roditelji– rekao je Sabati.

Gradonačelnik Varaždina Neven Bosilj je rekao kako su svima djeca na prvom mjestu te se stoga i organiziraju ovakvi događaji.

Djelatnici policije obilaze i vrtiće i škole, vrše pojačane ophodnje, a sve u cilju izbjegavanja prometnih nesreća. Mi smo svih 351 prvašića opremili reflektirajućim trakama te molim  sugrađane da ih posebno zamijete i paze na njih – rekao je Neven Bosilj.

Dražen Serini iz PU varaždinske je istaknuo kako  policija svake godine prilikom početka školske godine pojačano pokriva sve prometnice u zonama škola s ciljem da se zaštite djecu u prometu.

I ovim putem apeliramo na sve vozače, ali i na djecu, odnosno učenike  da maksimalno poštuju prometne propise, i to ne samo u zonama blizu škole nego u cijelom prometu– rekao je Serini.

Predstavnica HAK-a Anica Puškadija je također pohvalila akciju.

Ova akcija se provodi već više od pedeset godina i moram istaknuti kako se njome želi  educiramo djecu kako se prelazi preko zebre bez policajca, bez semafora i slično. Akcija je prvenstveno namijenjena prvašićima koji se prvi puta samostalno susreću s cestom, a nisu svjesni opasnosti koje im prijete. Zato i organiziramo ovakvu vrstu akcije da im pomognemo  – rekla je predstavnica HAK-a Anica Puškadija.

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Regija

  Općina Cestica objavila Javni poziv za bespovratne potpore za poduzetnike s područja Općine Cestica

  Otvoren je Javni poziv iz Podmjere 1.1. Modernizacija proizvodno poslovnih procesa kojima se nastoji povećati konkurentnost MSP-a kroz ulaganje u modernizaciju strojeva, radnih vozila i opreme te nabavu suvremenih industrijskih tehnologija i rješenja. Cilj ovog poziva je kroz sufinanciranje dijela troškova nabave materijalne  i nematerijalne imovine, mali i srednjim poduzetnicima sa sjedištem na području Općine Cestica pružiti podršku u povećanju konkurentnosti na tržištu kroz ulaganja u napredniju tehnologiju, opremu, strojeve […]

  today18/07/2024 5

  0%