play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
chevron_left
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Na filmskom natječaju za djecu i mlade “Influenceri i mi”, naši učenici postigli izvanredne rezultate!

Na filmski natječaj za djecu i mlade “Influenceri i mi”, koji su u sklopu 5. Dana medijske pismenosti organizirali Agencija za elektroničke medije, Ured UNICEF-a za Hrvatsku i Hrvatski filmski savez, prijavljeno je ukupno 30 filmova – 15 u osnovnoškolskoj i 15 u srednjoškolskoj kategoriji.

 

Cilj natječaja bio je potaknuti djecu i mlade na filmsko stvaralaštvo te saznati kako doživljavaju youtubere i influencere na Instagramu, TikToku i drugim društvenim mrežama i utjecaj tih influencera na njih i njihove vršnjake.

 

U kategoriji srednjih škola pobijedio je film ‘Bon Appétit’ koji su snimile Mia Danko Janeš, Mihaela Belčić, Kaja Culjak i Martina Šmic, učenice 3. razreda Elektrostrojarske škole u Varaždinu, smjera medijski tehničar, pod mentorstvom Aleksandre Rodeš i Tibora Büna.

 

 

Također, u kategoriji osnovnih škola posebno priznanje dobio film “Svijet influencera” u čijoj su izradi sudjelovali učenici 4. razreda Područne škole Nova Ves –  Jakov Hudoletnjak, Josip Koprek, Marin Lovrenčić, Karlo Majhen, Luka Novoselec, Emil Peharda, Dora Tomašek, zajedno s učiteljicom informatike Mislavom Jonjić.

 

 

Nagrada za pobjednički film je sudjelovanje na edukaciji u organizaciji Hrvatskog filmskog saveza – šestodnevnoj Filmskoj radionici za djecu i mladež u Staroj Sušici, od 18. do 23. srpnja, ili na devetodnevnoj Školi medijske kulture “dr. Ante Peterlić”, od 18. do 26. kolovoza u Varaždinu. Autori filmova koji su dobili posebna priznanja dobit će prigodne edukativne publikacije u izdanju Hrvatskog filmskog saveza.

 

Izvor: medijskapismenost.hr

Nove vijesti
 • PLAYLISTA
 • Regija

  Dodjeljene potpore iz sredstava Zaklade za prevenciju kriminaliteta “Sveti Mihael”

  U Županijskoj palači u Varaždinu održano je svečano potpisivanje ugovora o dodjeli financijske potpore na području prevencije kriminaliteta iz sredstava Zaklade za prevenciju kriminaliteta „Sveti Mihael“ Varaždinske županije. Naime, početkom ožujka ove godine objavljen je Javni poziv za dodjelu novčanih sredstava za: preventivne aktivnosti, kampanje, programe ili projekte koje se kontinuirano provode određeno vrijeme i prepoznati su kao učinkoviti u prevenciji kriminaliteta, odnosno za nove preventivne aktivnosti, kampanje, programe ili […]

  today07/06/2023 5

  0%