play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
chevron_left
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Na filmskom natječaju za djecu i mlade “Influenceri i mi”, naši učenici postigli izvanredne rezultate!

Na filmski natječaj za djecu i mlade “Influenceri i mi”, koji su u sklopu 5. Dana medijske pismenosti organizirali Agencija za elektroničke medije, Ured UNICEF-a za Hrvatsku i Hrvatski filmski savez, prijavljeno je ukupno 30 filmova – 15 u osnovnoškolskoj i 15 u srednjoškolskoj kategoriji.

 

Cilj natječaja bio je potaknuti djecu i mlade na filmsko stvaralaštvo te saznati kako doživljavaju youtubere i influencere na Instagramu, TikToku i drugim društvenim mrežama i utjecaj tih influencera na njih i njihove vršnjake.

 

U kategoriji srednjih škola pobijedio je film ‘Bon Appétit’ koji su snimile Mia Danko Janeš, Mihaela Belčić, Kaja Culjak i Martina Šmic, učenice 3. razreda Elektrostrojarske škole u Varaždinu, smjera medijski tehničar, pod mentorstvom Aleksandre Rodeš i Tibora Büna.

 

 

Također, u kategoriji osnovnih škola posebno priznanje dobio film “Svijet influencera” u čijoj su izradi sudjelovali učenici 4. razreda Područne škole Nova Ves –  Jakov Hudoletnjak, Josip Koprek, Marin Lovrenčić, Karlo Majhen, Luka Novoselec, Emil Peharda, Dora Tomašek, zajedno s učiteljicom informatike Mislavom Jonjić.

 

 

Nagrada za pobjednički film je sudjelovanje na edukaciji u organizaciji Hrvatskog filmskog saveza – šestodnevnoj Filmskoj radionici za djecu i mladež u Staroj Sušici, od 18. do 23. srpnja, ili na devetodnevnoj Školi medijske kulture “dr. Ante Peterlić”, od 18. do 26. kolovoza u Varaždinu. Autori filmova koji su dobili posebna priznanja dobit će prigodne edukativne publikacije u izdanju Hrvatskog filmskog saveza.

 

Izvor: medijskapismenost.hr

Nove vijesti
 • PLAYLISTA
 • Regija

  U punom jeku radovi na sanaciji klizišta na području Bednje i Lepoglave

  Do ljeta ove godine u Varaždinskoj županiji bit će sanirano čak 28 klizišta koja ugrožavaju sigurnost prometa na lokalnim i županijskim cestama. Riječ je o klizištima koja su se na prometnicama aktivirala nakon potresa, a koje će Županijska uprava za ceste Varaždinske županije sanirati bespovratnim sredstvima iz Fonda solidarnosti Europske unije. Ukupno će biti uloženo 4,7 milijuna eura, a ugovor o financiranju ŽUC je potpisao s Ministarstvom mora, prometa i […]

  today24/03/2023 4

  0%