play_arrow

keyboard_arrow_right

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
chevron_left
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Na biciklijadi „Lajk za bajk” sudjelovalo stotinu biciklista

Stotinu biciklista svih generacija odazvalo se pozivu na sudjelovanje u još jednoj topličkoj biciklijadi, a jubilarno 10. izdanje popularne manifestacije „Lajk za bajk” u Varaždinskim Toplicama održano je u subotu.

Na rutu dugu 30 kilometara biciklisti su krenuli s Topličke šetnice, a nakon što su prošli ulicama grada, nastavili su pedaliranje prema Hrastovcu, Čurilovcu, Škarniku, Lovrentovcu, Svibovcu, Jalševcu, Gornjoj i Donjoj Poljani te Grešćevini gdje je bicikliste na trgu dočekala okrepa.

 

Nakon kratkog odmora, put su nastavili prema Jalžabetu, Imbriovcu i Kelemenu, a nakon uspješno odrađenih kilometara, bicikliste su na cilju kod pizzerije „Bernarda” u Varaždinskim Toplicama dočekali tamburaši.

Kao i prethodnih godina, biciklijadu je organizirala Toplička udruga mladih – TUM čiji je predsjednik Vedran Mihalić istaknuo da je organizacija bila prilično zahtjevna.

– Ljudi se još uvijek boje zaraze. Prošle smo godine unatoč svemu uspjeli okupiti oko 150 sudionika, a ove je godine limit stotinu biciklista. Nadam se da će se sljedećeg ljeta sve vratiti u normalu, da će na našoj biciklijadi biti duplo više ljudi, još bolja zabava i lijepo vrijeme, kako bi svi zajedno mogli uživati u ljepoti koja nas okružuje jer naši su toplički bregi stvarno prekrasni – rekao je Mihalić.

Na startu je sudionike pozdravila toplička gradonačelnica Dragica Ratković, poželjevši im ugodnu i sigurnu vožnju te sretan dolazak do cilja.

– Kod nas je stalno aktualno nešto na dva kotača. Prošli vikend smo imali uspješnu motorijadu, danas imamo biciklijadu „Lajk za bajk”. Građani su jedva dočekali priliku za druženje, ali svi se pridržavamo epidemioloških mjera Stožera i ponašamo se odgovorno. U našoj su povorci danas svi mogući modeli bicikala, a uoči starta su sudionici mogli pogledati i Botz električni bicikl, jedinstven u ovom dijelu Europe, proizveden u našim Toplicama – kazala je gradonačelnica Ratković.

 

Budući da je riječ o jubilarnoj biciklijadi, organizatori su se ove godine pobrinuli da svi biciklisti na terasi pizzerije „Bernarda” uživaju u jedinstvenim specijalitetima, a jedan od sudionika dobio je i nagradu – dvije ulaznice za predstavu Kerekesh Teatra „Susjedi” koja će se održati večeras u caffe baru „Bernarda”.

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Nove vijesti
 • PLAYLISTA
 • Razno

  Udruga roditelja i udovica poginulih branitelja Domovinskog rata Varaždinske županije održala redovnu skupštinu

  Osim što gotovo puna tri desetljeća rade na očuvanju uspomene na sve vrijednosti Domovinskog rata te na poginule branitelje, članovi Udruge roditelja i udovica poginulih branitelja DR-a Varaždinske županije vode brigu o svojim bolesnim članovima te im pomažu u ostvarivanju prava. Istaknuto je to danas u Varaždinu na redovnoj godišnjoj skupštini Udruge, koja okuplja 70-ak članova. Izvješće o radu u 2021. godini podnijela je predsjednica Udruge Ljubica Florijan-Cerovečki. „Sjećanje na […]

  today17/08/2022 1