play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
chevron_left
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Na 45. sjednici Skupštine Zajednice sportskih udruga usvojeni prijedlozi raspodjele sredstava za 2023. godinu

Na 45. sjednici Skupštine Zajednice sportskih udruga Grada Varaždina usvojeni su  prijedlozi raspodjele sredstava iz Programa javnih potreba u sportu Grada Varaždina za 2023. godinu.

Između ostalog, doneseni su prijedlozi za nagrađivanje vrhunski kategoriziranih sportaša, kao i perspektivnih sportaša. Donijet je prijedlog za financiranje sportske škole u svrhu poticanja i promicanja sporta, zatim prijedlog za sufinanciranje sportskih udruga te prijedlog o sredstvima za sportske aktivnosti osoba sa teškoćama u razvoju i osoba sa invaliditetom.

Sredstva iz Programa javnih potreba u sportu Grada Varaždina u 2023. godini iznose nešto više od 1,72 milijuna eura, što je za gotovo 79 tisuće eura više nego protekle godine. Tako je, između ostalog, za djelovanje sportskih udruga, zajednica i saveza ove godine namijenjeno 537.530,00 eura, dok je za stručne poslove u sportu, pod koje spada rad trenera s mlađim kategorijama i usavršavanje stručnih kadrova, namijenjeno 123.430,00 eura.

Na financiranje troškova održavanja i funkcioniranja sportskih građevina kojima upravlja Zajednica i financiranje djelovanja Zajednice odlazi 552.270,00 eura, dok na sufinanciranje troškova održavanja gradskih sportskih građevina kojima upravljaju ostale sportske udruge odlazi 176.590,00 eura.

– Ove godine naše sportske udruge mogu računati na veća sredstva za svoj rad. U planu je još više manjih projekata koji će biti namijenjeni djeci i osobama s invaliditetom, a na redu su i neke kapitalne investicije – rekao je predsjednik Zajednice sportskih udruga Grada Varaždina, Alen Runac.

Pri tome je najavio natkrivanje Balona II, odnosno zamjenu cerade u prostoru kojeg koriste borilački sportovi, za čije radove je namijenjeno 40 tisuća eura. Uz to, u planu je sanacija zgrade na nogometnim igralištima NK Mladost i NK Zelengaj u vrijednosti od 7.180 eura te izmjena podloge „taraflexa” u stolnoteniskoj dvorani u vrijednosti od 1.600,00 eura.

Na 45. sjednici Skupštine ujedno je sa novim Zakonom o sportu usklađen i postojeći statut Zajednice sportskih udruga te je jednoglasnom odlukom u članstvo Zajednice primljen Inline hokej klub Varaždin.

Nove vijesti
 • PLAYLISTA
 • Politika

  Neven Bosilj novoizabrani je varaždinski gradonačelnik

  Neven Bosilj iz SDP-a, prema prvim neslužbenim podacima Državnog izbornog povjerenstva, novi je gradonačelnik grada Varaždina. Bosilj je dobio ukupno 8 249 biračkih glasova, 169 glasova više njegov protukandidat Ivan Čehok kojeg je biralo 8 080 birača. Bosiljev zamjenik bit će stranački kolega Miroslav Marković. Novi gradonačelnik Neven Bosilj je izjavio kako nije stranački orijentiran, da ima volju za suradnju i da će normalno surađivati sa novim županom HDZ-ovim Anđelkom […]

  today31/05/2021 261

  0%