play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
chevron_left
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Na 4. po redu Ljetnom sportskom višeboju rekordan broj sudionika

U suradnji sa gradskim osnovnim školama i Udrugom kineziologa grada Varaždina, te pod pokroviteljstvom Grada Varaždina, ove je godine Zajednica sportskih udruga Grada Varaždina ponovno organizirala Ljetni sportski višeboj. Bio je to četvrti po redu Ljetni višeboj, a po riječima stručne suradnice Zajednice sportskih udruga, Anice Sitar, ovogodišnje izdanje bilo je i rekordno. ” Ovo je 4. po redu Ljetni višeboj sa rekordnim brojem sudionika koji su se prijavili u rekordnom broju, za 45 minuta su sve prijave bile popunjene. Interes raste svake godine, brzo se pročuje o Višeboju – rekla je Sitar te dodala kako je sudjelovalo stotinjak djevojčica i dječaka, koji su kroz devet dana uživali u desetak sportova. Kako je istaknula Sitar, jedan od bitnijih razloga zašto je Višeboj pokrenut, je taj što je danas trend da djeca puno više vremena provode na pametnim uređajima umjesto da se bave sportom i druže s prijateljima.  Po završetku nastavne godine većina sportskih klubova napravi nekakvu pauzu što se tiče treninga, a završi im i nastava pa nemaju satove tjelesne i zdravstvene kulture – dodala je Sitar.

Jedan dio sportova provodio se u Sportskoj dvorani Graberje, a to su bili nogomet, rukomet, košarka, borilački sportovi, crossfit za djecu, atletika i badminton. Drugi dio sportova provodio se na Dravskom kupalištu te u Dravskoj park šumi, gdje su djeca sudjelovala u plivanju, skokovima u vodu, sinkroniziranom plivanju, vodenoj odbojci i košarci, odbojci na pijesku i bacanju frizbija. Kruna samog kampa je u petak kada svi sudionici odlaze na jednodnevno kupanje u Novi Vinodolski, dok je u četvrtak bilo organizirano druženje za sve sudionike na Dravskom kupalištu. “Slijedi nam dodjela diploma i majica za uspomenu. U petak je kruna svega, odlazak na jednodnevno kupanje u Novi Vinodolski. To je sve djeci besplatno, kao i čitav ovaj kamp. Moramo zahvaliti Gradu Varaždinu kao pokrovitelju i, naravno, Dravskim bazenima koji su nam svakodnevno omogućili besplatne ulaze na kupalište. Sudionicima je diplome podijelio zamjenik gradonačelnika, Miroslav Marković, koji je kazao kako su u ovom ljetnom izdanju, uz klasične sportove kao što su košarka, nogomet, rukomet, sudionici probali i neke nove sportove. “Nadamo se da će dravski bazeni kroz pet godina, kroz projekt Drava forest, dobiti i jedan novi bazen” dodao je Marković, te ujedno čestitao svoj djeci što su završili Višeboj i poželio im dobar provod na izletu u Novi Vinodolski.Jedan od trenera u ovogodišnjem Ljetnom sportskom višeboju je i Marko Črljenec, koji je rekao kako je bitno da se djeca nastave baviti sportom. “Kada je ovoliki broj djece na jednom mjestu, sklapaju se i nova sportska prijateljstva, a djeca dobivaju interes za nastavkom bavljenja sportom i nakon završetka ovog druženja – dodao je Črljenec. Da djeca vole Ljetni višeboj pokazuje i činjenica da nekima ove godine nije bilo prvi puta da sudjeluju u kampu. Jedna od njih je i 14-godišnja Nera Krečak, koja je rekla kako se ponovno prijavila za Višeboj jer voli sport. “Kroz ljeto nemam toliko treninga pa sam se prijavila da ne budem samo doma i jer se hoću baviti sportom. Jako je zanimljivo i ima jako puno različitih stvari, za svakoga ponešto. Najdraži sport su mi bili boks i odbojka. Boks zato što treniram savate, a odbojku jednostavno volim igrati” rekla je Nera. Zabavno je bilo i 14-godišnjem Josipu Miletiću, koji je rekao da je najviše volio nogomet i savate boks. “Inače treniram savate boks, a mislim da je važno baviti se tim sportom jer se mogu obraniti ako me netko napadne, a i dobro je za kondiciju.”

 

Nove vijesti
 • PLAYLISTA
 • Kultura

  Vraćaju se Kazališne noći

  Nakon dvogodišnje stanke, uzrokovane pandemijom koronavirusa, u Lepoglavi će se ponovno održati Kazališne noći, manifestacija koja promovira glumački amaterizam. Ovog puta održat će seu novom terminu i tijekom jedne večeri. Naime, održavanje manifestacije, koja ove godine doživljava svoje 10. jubilarno izdanje, je zbog epidemiološke situacije prebačeno s ožujka namjesec srpanj što omogućava njeno održavanje na otvorenom prostoru. Tako će se jubilarne 10. Kazališne noći održati u nedjelju, 31. srpnja u […]

  today26/07/2022 30

  0%