play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
chevron_left
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Na 23. susretu vatrogasne mladeži i podmlatka Republike Hrvatske i Republike Slovenije u Varaždinskim Toplicama sudjelovalo više od 500 natjecatelja!

 

Više od 500 natjecatelja i više od 45 momčadi sudjelovalo je na 23. susretu vatrogasne mladeži i pomlatka Republike Hrvatske i Republike Slovenije.

 

Hrvatska vatrogasna zajednica u suradnji s Vatrogasnom zajednicom županije Varaždinske kao suorganizatorom natjecanja, te Vatrogasnom zajednicom grada Varaždinskih Toplica, Dobrovoljnim vatrogasnim društvom Varaždinske Toplice kao domaćinom te samim Gradom Varaždinske Toplice, održala je 23. susret vatrogasne mladeži i podmlatka Republike Hrvatske i Republike Slovenije u Varaždinskim Toplicama.

 

Župan Varaždinske županije Anđelko Stričak čestitao je Nedeljku Vukaloviću, predsjedniku Vatrogasne zajednice Varaždinske županije, koji je nedavno izabran u svjetski vrh, odnosno Svjetsku vatrogasnu organizaciju ističući kako je riječ o velikom priznanju ne samo njemu, već i županijskoj Vatrogasnoj zajednici.

 

-Taj izbor nam dovoljno govori o tome koliko se kvalitetno radi po pitanju vatrogastva na području Varaždinske županije. Između ostalog, o tome nam govore i sve njihove intervencije i izlasci na teren. Samo unazad godinu dana proglasio sam četiri elementarne nepogode prouzročene tučom, sušom, poplavama i klizištima te taj raspon elementarnih nepogoda nabolje govore o tome u kakvim izazovnim vremenima živimo. Upravo su vatrogasci bili ti koji su uvijek prvi izašli na teren i pomogli svojim sugrađanima – naglasio je župan Stričak koji je i službeno otvorio natjecanje!

 

Gradonačelnica Grada Varaždinske Toplice Dragica Ratković nije krila zadovoljstvo što su upravo Varaždinske Toplice domaćin ovog susreta. Također, istaknula je važnost susreta vatrogasne mladeži za poticanje suradnje i prijateljstva između Slovenije i Hrvatske.

 

-Ovo je za vatrogastvo, ali i za Varaždinske Toplice veliki dan. Više od 500 sudionika se okupilo na 23. susretima vatrogasne mladeži i podmlatka Republike Hrvatske i Republike Slovenije. Svima im želim da postignu što bolje rezultate, no prvenstveno im želim lijepo druženje uz sklapanje novih prijateljstva. Jer primarni cilj ovih igara je da mladi na sportski i zabavan način uspostave kontakt sa drugim grupama mladih. Našim gostima želim da se zadovoljni vrate doma i da nas nekom drugom prilikom ponovno posjete te još bolje upoznaju naš grad i njegove ljepote – poručila je gradonačelnica Ratković.

 

Svečanom otvaranju, te proglašenju rezultata Susreta bili su nazočni predstavnici Vatrogasne zajednice Slovenije i Hrvatske vatrogasne zajednice, koji su istaknuli odličnu suradnju dvaju nacionalnih vatrogasnih organizacija, te posebno su pohvalili dugogodišnje aktivnosti poticanja rada s vatrogasnom mladeži.

 

Nedeljko Vukalović, dopredsjednik Međunarodne zajednice vatrogasnih i spasilačkih službi (CTIF) i predsjednik Vatrogasne zajednice Varaždinske županije naglašava kako se ovi susreti održavaju već desetljećima, koji su nažalost bili prekinuti tijekom rata.

 

-Važno je naglasiti kako je ovdje i vatrogasna mladež, ali i vatrogasni podmladak iz Slovenije i iz Hrvatske. Na takav način pokušavamo potaknuti suradnju i prijateljstvo kako bi ti mali vatrogasci danas-sutra kada postanu odrasli vatrogasci nastavili ta druženja. Stoga je ovakav susret važan jer nakon što postanu vatrogasci i nakon što preuzmu određene dužnosti, imat će vezu između hrvatske i slovenske vatrogasne zajednice – poručio je Vukalović dodavši kako se nada da će ovakvi susreti uroditi dugotrajnim prijateljstvom među mladim vatrogascima.

 

Franci Petek, zapovjednik Gasilske Zveze Slovenija ističe kako su u Vatrogasnoj zajednici Slovenije sretni što ova druženja traju već 23 godine.

 

-Ova druženja svakako pridonose boljim odnosim naših država. Ako već mlade naviknemo na te susrete i prijateljski duh onda je svakako kasnije puno lakše. Općenito mogu reći kako odnosi sa susjednom nam Hrvatskom, u posljednjih 10 godina, koliko dugo sam ja zapovjednik Gasilske Zveze Slovenije, su zaista odlični i to ne samo prilikom naših susreta i natjecanja, nego i onda kada trebamo pomoć – rekao je Petek te dao primjer požara na Krasu gdje su hrvatski vatrogasci pomagali.

 

Marinela Belavić, zapovjednica DVD-a Varaždinske Toplice ističe ponos što su upravo oni domaćin ovog tradicionalnog, 23. susreta!

 

-Mi smo na ovim susretima sudjelovali već ranije u Sloveniji tako da znamo kako ta druženja između slovenskih i hrvatskih sudionika izgledaju, a ovom prilikom samo nastavljamo tradiciju druženja vatrogasne mladeži i podmlatka. Naime, prvi puta, na 23. susretu se natječu i djeca u kategoriji vatrogasni podmladak. Pripreme su tekle glatko i kroz tjedan dana smo uspjeli sve organizirati te se nadam da su svi uživali na susretu – izjavila je Belavić.

 

Nove vijesti
 • PLAYLISTA
 • Regija

  Dnevnim bolnicama do smanjenja lista čekanja i broja dana hospitalizacije

  Prema izračunu Europskog društva za internističku onkologiju broj bolesnika s malignom bolesti će se do 2040. godine udvostručiti. Da već sada svjedočimo tom povećanju govori broj prijema kroz dnevnu bolnicu. I dok je 2015. godine u Općoj bolnici Varaždin u dnevnoj bolnici (opće internističke + imunologije, onkologije i hematologije) broj prijema bio 2.674, samo ove godine broj prijema iznosi 12.522. Stoga je od iznimne važnosti bilo ostvariti kvalitetnu zdravstvenu skrb […]

  today27/11/2023 5

  0%